Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Zelenski: Când Ziua Forţelor Armate într-un stat este o sărbătoare a recunoştinţei, sunt sigur că un astfel de stat nu poate fi învins

Publicat

in

D. Popa • HotNews.ro

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi, de Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei, că atunci când o astfel de sărbătoare este una a recunoştinţei, un stat nu poate fi învins. ”Vă doresc un singur lucru – victoria! Nouă tuturor. O meritaţi! Toţi oamenii noştri o merită. Toţi părinţii noştri, toţi copiii noştri o merită. Statul nostru şi istoria o merită. Să obţinem în sfârşit victoria”, a transmis el.

Volodimir ZelenskiFoto: Captura video

”Astăzi este ziua recunoştinţei noastre. Exact aceasta este însemnătatea lui 6 Decembrie – şi este pentru totdeauna. Acum, doar în acest fel va sărbători poporul nostru Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei – cu cuvinte de recunoştinţă, sentimente de recunoştinţă, lacrimi de recunoştinţă”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis marţi seară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Maryinskyi.

El s-a declarat recunoscător luptătorilor, părinţilor acestora, medicilor şi asistentelor şi tuturor celor care întăresc apărarea şi le asigură luptătorilor ceea ce au nevoie.

”Când Ziua Forţelor Armate într-un stat este o sărbătoare a recunoştinţei, sunt sigur că un astfel de stat nu poate fi învins şi nu poate fi frânt. Şi astăzi vedem asta cu toţii şi am mai văzut-o. De opt ani şi 286 de zile, Forţele Armate ale Ucrainei apără frumoasa noastră ţară de ocupant, de agresiunea rusească. Mii de ucraineni şi-au dat viaţa pentru a veni o zi când niciun ocupant nu va mai rămâne pe pământul nostru şi toţi oamenii noştri vor fi liberi din nou”, a continuat preşedintele Ucrainei.

Zelenski a spus că a fost o onoare să îşi petreacă întreaga zi împreună cu apărătorii, el mergând în regiunea Doneţk, în Harkov.

El a menţionat că marţi au fost aduşi acasă alţi 60 de luptători care se aflau în captivitate la ruşi.

”Acum, aici, în Palatul Mariyinski, se află eroii noştri, rudele luptătorilor noştri, comandanţi şi reprezentanţi ai brigăzilor şi unităţilor de luptă care tocmai au sosit de pe front şi se întorc pe linia frontului. Unde este cu adevărat fierbinte. Unde ei luptă cu adevărat pentru libertatea noastră, pentru independenţa noastră, pentru copiii noştri. Şi vreau să le spun tuturor celor prezenţi ceea ce este cu siguranţă în inima fiecărui ucrainean astăzi: vă mulţumesc! Le mulţumesc absolut tuturor soldaţilor, marinarilor, sergenţilor, sergenţilor-major, ofiţerilor, eroilor, generalilor şi, desigur, tuturor taţilor şi mamelor voştri, dragii noştri luptători ucraineni. Vă doresc un singur lucru – victoria! Nouă tuturor. O meritaţi! Toţi oamenii noştri o merită. Toţi părinţii noştri, toţi copiii noştri o merită. Statul nostru şi istoria o merită. Să obţinem în sfârşit victoria”, a conchis Zelenski.

)Sursa:news.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eurovision 2023 România: Finala selecției naționale are loc sâmbătă – lista pieselor din concurs

Publicat

in

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool, are loc sâmbătă şi va fi transmisă de TVR, de la ora 21.00.

Eurovision 2023Foto: Valerio Rosati / Alamy / Alamy / Profimedia

În finala Eurovision 2023 România Publicul poate vota melodia preferată prin apel telefonic (tarif normal) sau online, pe durata interpretării fiecărei piese sau la finalul show-ului, când va avea loc o recapitulare a compoziţiilor aflate în concurs.

Potrivit unui comunicat al TVR, pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numărul de telefon afișat pe ecran, pe durata interpretării melodiei. După apelarea numărului, robotul transmite mesajul „votat”!și automat, votul se alocă piesei respective.

Votul online va avea loc pe site-ul oficial al Televiziunii Române: http://www.eurovision.tvr.ro, procedura este: logare, apoi „click” pe butonul “Votează”, dedicat concurentului preferat.

Conform Regulamentului competiției Eurovizion Song Contest 2023, votul publicului va fi exprimat pe durata interpretării piesei de către fiecare artist, din momentul „START VOT” şi până la momentul „STOP VOT”, sau în timpul recapitulării interpretărilor de la finalul show-ului tv, regula fiind un singur vot pentru o piesă, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese.

Piesele din finala Eurovision 2023 România

Finaliștii Selecției Naționale Eurovision 2023 vor intra pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi:

Deiona, „Call on me”

Andrada Popa, „No time for me”

Ocean Drive, „Take you home”

Amia,

Amia,”Puppet”

Andrei Duțu, „Statues”

Theodor Andrei, „D.G.T. (Off and on)”

Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,”Lele”

Aledaida, „Bla Bla Bla”

Adriana Moraru, „Faralaes”

Maryliss, „Hai vino”

JaxMan (Erin Dăneţ) „Bad&Cool”

Andreea D Folclor Orchestra, „Periniţa mea”

Finala Eurovision 2023, la Liverpool

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovizion Song Contest 2023 va fi transmisă în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internațional, pe platforma TVR+ şi pe conturile din rețelele de socializare ale TVR, sâmbătă, 11 februarie 2023, de la ora 21.00.

Competiţia internaţională Eurovision 2023 de la Liverpool, respectiv semifinalele şi marea finală, vor avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, respectiv 13 mai 2023.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare, transmise în direct la TVR.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

România a decis totuși să participe la Eurovision 2023 după scandalul de anul trecut

Consiliul de Administrație al TVR a aprobat în august participarea României la Eurovision 2023 şi iniţierea demersurilor necesare identificării unei firme elveţiene de avocatură pentru evaluarea litigiului cu EBU. Decizia a venit după scandalul de la ediția Eurovision din acest an când organizatorul concursului a anulat votul României invocând nereguli.

Șeful TVR, Dan Turturică, susținea la vremea respectivă că va susține în organismele de conducere ale TVR să nu mai participăm la Eurovision.

Pe 26 august însă Consiliul de Administraţie a aprobat cu unanimitate de voturi participarea României la cea de-a 67-a ediţie a Eurovision Song Contest, care se va desfăşura în luna mai în Marea Britanie.

Preşedintele-Director General, Dan Cristian Turturică, a solicitat membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv prezenţi, un mandat în vederea contactării unor firme de avocatură din Elveţia pentru evaluarea şanselor SRTv într-un litigiu cu EBU/ European Broadcasting Union – organizatorul concursului Eurovision Song Contest (ESC). Mandatul, acordat cu 11 voturi pentru, vizează şi obţinerea costurilor aferente unui astfel de demers, urmare a situaţiei create la ediţia din acest an, când organizatorul a anulat voturile României. Potrivit regulamentului Eurovision, orice litigiu este soluţionat sub jurisdicţie elveţiană, precizează sursa citată.

Concursul Eurovision este una dintre cele mai populare competiţii muzicale internaţionale şi se desfăşoară în fiecare an, începând din anul 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Eurovision 2023 este a 67-a ediție a competiției muzicale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cerealele ieftine din Ucraina lovesc agricultura românească. Europarlamentari PNL cer Comisiei Europene să ia măsuri

Publicat

in

Europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda cer preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să ia măsuri pentru sprijinirea financiară a agricultorilor afectaţi de afluxul pe piaţa unică a cerealelor mai ieftine din Ucraina, conform news.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend