Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Zeci de gospodării şi drumuri din Argeş afectate de ploi – POMPIERII LA DATORIE

Publicat

in

În urma precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe gospodării și locuințe din județ au fost afectate de inundații.
Pentru evacuarea apei, alături de autoritățile locale, au acționat peste 50 de pompieri cu peste 30 de mijloace tehnice specifice constând în motopompe transportabile, motopompe remorcabile, camioane și autospeciale de lucru cu apă și spumă, astfel:
– În localitatea Stâlpeni (Rădești, Livezeni și Stâlpeni), unde au fost afectate 7 case și 8 curți;
– În localitatea Mihăești, unde au fost afectate 2 curți;
– În localitatea Bradu, unde au fost afectate o stradă și 7 curți;
– În localitatea Micești, unde au fost afectate 2 curți și 2 beciuri;
– În localitatea Căteasca, unde au fost afectate o curte și un beci;
– În localitatea Vedea, unde au fost afectate o curte și o anexă;
– În localitatea Băiculești, unde au fost afectate o curte și o anexă;
– În localitatea Pitești, unde au fost afectate 2 curți și s-a acționat pentru prevenirea inundării unor locuințe prin refularea apei din canalizarea subdimensionată.
Totodată, echipaje de pompieri de la toate subunitățile au realizat recunoașteri și monitorizări ale principalelor cursuri de apă din raioanele de intervenție.
În cursul nopții trecute, s-a acționat și pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil în localitățile Moșoaia și Vedea.
Pentru restabilirea stării de normalitate și diminuarea efectelor inundațiilor, în localitățile Micești, Băiculești, Vedea și Pitești acționează, în continuare, importante forțe și mijloace de intervenție.
Se mențin, în continuare, activate Grupa operativă a ISU Argeș și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care monitorizează situația din teren și iau măsurile ce se impun.
Recomandăm cetățenilor să ia în seamă avertizările hidro-meteorologice și recomandările autorităților!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Agențiile de pariuri și cazinourile, pe cale să se redeschidă! Când se va întâmpla asta

Publicat

in

De

Guvernul pregătește deja următoarele măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la data de 1 iunie. 

Sorin Constantinescu, expert al industriei de gambling a declarat, pentru Fanatik, că  data la care se vor deschide casele de pariuri și cazinourile este 15 iunie

“După planul de relaxare al Guvernului, restaurantele ar urma să se deschidă la data de 15 iunie. Iar, din calculele noastre, cei care își vor permite, vor deschide casele de pariuri și cazinourile tot atunci, pe 15-20 iunie.

Noi am fost închiși o dată cu restaurantele și închiși o dată cu restaurantele. După declarația primului ministru și a celorlalți miniștri care spuneau că restaurantele se vor deschide pe data de 15 iunie, așa o vom face și noi”, a spus Sorin Constantinescu pentru FANATIK.

Vezi și

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Oros, despre legea privind comercializarea produselor: Vom înăspri sancţiunile. Vom elimina formele ascunse de taxare

Publicat

in

De

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că Legea 28/2020 privind comercializarea produselor alimentare conţine două prevederi „dăunătoare”, una dintre acestea referindu-se la posibilitatea de a percepe legal, de la furnizor, servicii şi taxe, costuri mai mari şi pierderi comerciale pentru producătorii mici.

„Vreau să vă reamintesc şi să le reamintesc că exista încă din 2009 Legea 321 privind comercializarea produselor alimentare şi că Partidul Naţional Liberal în 2016 a promovat Legea 150 care spunea nişte lucruri: interzicerea facturării şi refacturării, obligaţia de organiza evenimente de promovare de către retaileri, obligaţia de a asigura spaţii distincte de expunere şi semnalizare la raft, obligaţia achiziţionării a 51% produse româneşti şi sancţiuni asociate obligaţiei de 51%.
Apoi în 2017 s-a intrat în procedură de infringement şi colegii de la Partidul Social Democrat au promovat o altă lege, actuala Lege 28/2020, care numai că nu prevede ca pe produsele româneşti să apară distinct produs românesc, dar are două prevederi care sunt mult mai dăunătoare”, a spus ministrul.
El a precizat că una dintre aceste măsuri se referă la termenul de plată, care era de minim 14 zile pentru produse proaspete şi 30 de zile pentru celalte produse şi care fusese redus de PNL la şapte zile.

„Practic termenul de plată se măreşte la 14-30 de zile de la 7 zile aşa cum era în textul Legii 150, prevedere pe care Comisia nu o cerea în procedura de infringement această prelungire a termenului.   Şi o altă prevedere toxică este aceea de a oferi posibilitatea de a percepe legal de la furnizor servicii şi taxe costuri mai mari şi pierderi comerciale pentru producătorii mici. Practic, s-a făcut o lege în avantajul marelui retail, în detrimentul producătorului şi procesatorului român”, a explicat ministrul Agriculturii.    El a mai spus această lege nu va fi aplicată, ci va fi modificată.

„Nu vom aplica legea, o să o modificăm imediat cu cele două prevederi. Vom restabili principiile corecte de piaţă, indiferent că eşti mic sau mare, întrucât într-o economie de piaţă toţi trebuie să plece de pe picior de egalitate, vom înăspri sancţiunile pentru cei care vor să îşi rotunjească veniturile prin efortul celor mulţi şi mici, vom elimina formele ascunse de taxare, gen autofacturare, remiză lunară, reducere ulterioară raportată la cifra de afaceri sau discount de volum.

Deci, practic, vom elimina toate aceste prevederi care au fost introduse Legea 28 pe ultima sută de metri, ca să zic aşa, şi care nu aveau nicio legătură cu acţiunea de infringement pe care o pornise Comisia în 2017. Şi dacă nu vom reuşi să facem aceste modificări, pentru că va trebui să le facem în procedură de urgenţă, prin lege, întrucât trebuie să implementăm directiva 633 a Consiliului privind practicile comerciale neloiale, în transpunerea directivei o să prindem aceste modificări”, a mai declarat Adrian Oros, potrivit agerpres

Vezi și

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend