Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Zeci de familii revoltate și-au cerut dreptatea în fața aleșilor 

Publicat

in

#Strada Nordului din Curtea de Argeș, ulița prăfuită la 2 metri de cea mai modernă și europeană construcție din municipiu

#Primarul Panțurescu promite condiții, nu se știe însă dacă îi permite și bugetul

Advertisements

Dezbaterea publicǎ pe marginea bugetului local al municipiului Curtea de Argeş va fi organizatǎ, cel mai probabil în perioada urmǎtoare. Pânǎ atunci însǎ¸ argeşenii care locuiesc pe strǎzi cu probleme cunoscute de ani de zile, dar niciodatǎ rezolvate, vin sǎ se plângǎ la primǎrie.

Zilele trecute, un grup de argeşeni, locuitori ai strǎzii Nordului, şi-au expus problemele în şedinţa de consiliu local.

„Vrem sǎ ştim şi noi ce se întâmplǎ cu aceastǎ stradǎ. Avem un braţ de hartii de la vechea administratie, ca se asfalteaza, in fiecare an. Acum am facut cerere si la noua administratie, sa vedem ce se intampla acum. Acum cateva zile, acolo era noroiul pana la geninchi. Platim impozite la fel ca toti locuitorii municipiului dar nu beneficiem de nimic. Energia electrica ne-am tras-o pe banii nostri, canalizare pe banii nostri, apa pe bani nostri iar primaria zice ca nu sunt fonduri. In Noaptes s-a facut asfalt pana la izlaz si la noi nimic. Mi-a spus vechea administratie ca, daca nu ne convine, sa dam primaria in judecatǎ. Avem probleme şi cu canalizarea, şi cu apa… când se vor rezolva?” au spus cetǎţenii nemulţumiţi.

S-a mai reclamat şi faptul cǎ, pe strada Nordului, noaptea, trec maşini cu lemne, încǎrcate cu mult peste limita de greutate admisǎ de lege. „S-au pus indicatoare cu 7,5 tone deşi ar fi trebuit cu 3,5 şi, oricum, maşinile care trec au peste 20 de tone. Când am ieşit sǎ le spunem sǎ nu mai treacǎ au vrut sǎ dea peste noi… nu se poate aşa ceva” au continuat nemulţumiţii.

Istoricul Fane Dumitrache, nota 2 la geografie

Despre aceastǎ situaţie s-a vorbit pe scurt în şedinţǎ unde, primarul Panţurescu a promis cǎ strada Nordului va fi modernizatǎ în acest an, aceasta fiind prinsǎ în programul de lucru pe 2017. Informaţiile au fost oferite de edil dupǎ ce Stefan Dumitrache a demonstrat cǎ ştie istorie dar nu şi geografie, susţinând cǎ strada Nordului nici mǎcar nu ar fi pe teritoriul municipiului Curtea de Argeş ci al comunei Valea Iaşului.

La faţa locului, imaginea este una greu de imaginat, având în vedere că, la nici câteva sute de metri se află cea mai modernă fabrică din municipiu. Imaginea de oraș occidental dată de noua fabrică se transformă în una de maidan după ce treci de ea. Strada plină de gropi, prăfuită și dezolantă, pe care locuiesc zeci de familii, nu are nici o legătură cu municipiul regal Curtea de Argeș. Pe bună dreptate argeșenii sunt nemulțumiți de faptul că sunt nevoiți să își astupe singuri șanțurile din fața porților, punând în gropile cu pământ, până și coji de nucă.

La fiecare ploaie, strada devenie aproape impracticabilă, copii și bătrâni fiind nevoiți să se lupte cu noroaile până ies la…. civilizație.

Primarul Panțurescu a promis că în acest an se vor aloca bani la buget pentru ca strada să fie modernizată. Cel mai probabil, întâi de toate ar trebui rezolvate problemele canalizării și ale rețelei de apă pentru ca, mai apoi , să fie turnat și asflat.

Cum despre sumele de la capitolul investiții al bugetului local se zvonește că ar fi destul de mici, rămâne de văzut ce soluție va găsi primul edil pentru a-i mulțumi pe cetățenii locuitori ai străzii Nordului, mai ales că, da, sunt cetățeni ai municipiului Curtea de Argeș, al municipiului european și singurul din țară… regal chiar.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ședința continuă! Astăzi au loc noi dezbateri pe legea carantinării românilor

Publicat

in

De

Vicepreşedintele Comisiei juridice Iuliana Scântei, care a condus şedinţa de luni, a cerut reluarea dezbaterilor marţi, „pentru a consolida toate textele” pe articolele care privesc conţinutul măsurilor de carantinare şi izolare şi modalitatea de aplicare a procedurii de contestare. Propunerea sa a primit vot unanim.

„Având în vedere şi propunerea colegilor noştri din PSD, dorinţa fiind şi a noastră de a consolida toate textele pe cele două articole (…) care privesc conţinutul măsurilor de carantinare, respectiv de izolare, adică internare, şi modalitatea de aplicare a procedurii de contestare, primind chiar şi în cursul acestei şedinţe mai multe propuneri de amendamente şi având nevoie de timp să le integrăm, să decidem într-un final care sunt textele pe care le vom supune la vot”, a afirmat senatorul liberal.

Advertisements

La propunerea unui membru al comisiei, Iuliana Scântei a anunţat că va fi solicitat avizul CES asupra acestui proiect în regim de urgenţă.

La şedinţa de luni a fost prezent secretarul de stat din MAI Raed Arafat, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a intervenit prin telefon. Au mai avut intervenţii telefonice reprezentanţi ai societăţii civile, avocaţi, medici.

Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cozmin Gușă îl desființează pe Marcel Ciolacu: Ar merge în toate direcțiile în care ar putea rămâne în frunte

Publicat

in

De

Analistul politic de stânga Cozmin Gușă îl desființează pe președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Gușă spune despre Ciolacu că ar merge în toate direcțiile în care ar rămâne în fruntea social-democraților. Totodată, el susține că se pregătește o „mare vânzare națională”.

Advertisements

MĂMĂLIGA ROMÂNEASCĂ

Din când în când, Cornel Nistorescu își folosește condeiul și talentul ca să aplice câte-o etichetă meritată vreunui personaj sau situație. Asta a făcut și ieri, excedat probabil de ultima jumătate de an de activitate politică a lui Marcel Ciolacu, descriindu-l în editorialul său ca fiind „CIOLACU-MĂMĂLIGĂ”, finalizându-și analiza astfel: ” (…) într-un moment în care era nevoie (și este loc de Opoziție!), el joacă doar rolul unui Încurcă lume, molîu, pofticios ca un călugăr perfid și cu o voce de pîslă prăfuită. Este primul președinte de mămăligă cățărat în fruntea unui partid politic parlamentar de o asemenea anvergură.
PSD-ul se bîlbîie la răscruce. Iar Marcel Ciolacu ar merge în toate direcțiile în care ar putea rămîne în frunte.”

Nu-i nimic de contrazis în descrierea lui Nistorescu, fac doar niște completări logice: dacă Ciolacu e „mămăligă”, și e (!), este limpede că și PSD-ul E MĂMĂLIGĂ, altfel n-ar fi acceptat atâția ani conduceri discretionare revalidate aproape săptămânal prin voturi decizionale cvasi-unanime ale colegilor; motivele sunt multe, cel de bază însă este legat de „GHEMUL DE INTERESE ȘI ȘANTAJE RECIPROCE” care-i leagă pe lideri între ei, sub privirile și atitudinea de „MĂMĂLIGARI” ale celor ce compun partidul;
„MĂMĂLIGARI” găsim majoritar în toate partidele românești, care-și perpetuează la conducere doar găști similare cu a lui Ciolacu, activiști locali care-și pot zice politicieni doar dintr-un singur motiv: pentru că sunt votați din 4 în 4 ani la alegeri, de marea masă de „MĂMĂLIGARI”, care-ar dori să fie caracterizați drept „CETĂȚENI” români, dar care iși exercită dreptul de vot ca niște animăluțe bine dresate, apoi se plâng până la urmatoarele alegeri că li se-ncalcă drepturile și li se cheltuiesc aiurea banii din taxele plătite lunar;
In aceste săptămâni, “MĂMĂLIGARII” ROMÂNI tocmai asistă GĂLĂGIOS cum sunt mințiți, furați, abuzați, totul în pregătirea unei „MARI VÂNZĂRI NAȚIONALE”, despre care sunt informați, dar ei nu reacționează pentru că sunt doar curioși să vadă cum va fi „noua tocăniță”…
Și-apoi, “ SĂ MAI BEM UN PĂHĂREL, SĂ NE VESELIM NIȚEL”! C-AȘA-I ROMÂNU …”, a reacționat, pe Facebook, Cozmin Gușă.

Vezi și EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru șeful SRI, Eduard Hellvig! Salariul său, în cădere liberă, după ‘Era Dragnea’ și până în prezent!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend