Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

YouTube lansează Video Chapters, care le permite utilizatorilor să împartă clipurile în capitole

Publicat

in

YouTube a lansat oficial opţiunea Video Chapters pentru creatorii de conţinut. Aceasta îi va ajuta pe utilizatori să vizualizeze ușor și rapid capitolele care îi interesează din cadul unui material video mai lung, relatează mediafax.

Noua funcţie le permite celor care încarcă filme lungi să le fragmenteze pe capitole şi să scoată în evidenţă subiectul relevant pentru fiecare dintre secţiuni. Acest lucru îi va ajuta pe utilizatori să își ia informațiile de care au nevoie dintr-un video mai rapid şi mai uşor.

Advertisements

Video Chapters a fost în teste din aprilie şi până acum şi a primit un feedback foarte bun din partea utilizatorilor, aşa că acum opțiunea este disponibilă atât pe desktop, cât şi pe mobil.

Creatorii trebuie să aleagă un video şi să selecteze cel puţin 3 capitole în care să îl fragmenteze. E important ca fiecare secţiune să aibă cel puţin 10 secunde. Apoi, aceștia trebuie să scrie timecodul şi titlul capitolului, care va apărea pe ecran.

Deşi pare o funcţionalitate măruntă, Video Chapters îi va determina pe creatorii de video-uri să genereze conţinut mai structurat şi mai atractiv şi mai relevant, care să răspundă unui consumator grăbit, mai selectiv şi mai exigent.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Recep Erdoğan NU uită puciul eșuat din 2016. Turcia îl acuză în continuare pe Fethullah Gulen: ‘La mijloc se află o entitate globală obscură’

Publicat

in

De

Turcia marchează patru ani de la puciul eșuat din 2016, în urma căruia 251 de cetățeni au fost uciși și peste două mii de persoane au fost rănite. Diplomația turcă de la București a ținut în acest sens să sublinieze rolul organizațiilor controlate de Fethullah Gulen, catalogate drept „teroriste” de către autoritățile turce.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli

Advertisements

„Astăzi, Turcia marchează cea de-a patra aniversare a tentativei de lovitură de stat din 15 iulie 2016, acțiune zădărnicită de însuși poporul turc.

Tentativa de lovitură de stat din 15 iulie a fost planificată de conducerea FETÖ (Organizația Teroristă Fetullahistă) și implementată de membrii organizației infiltrați în armată, care au acționat ignorând lanțul de comandă al forțelor armate. Acest act scandalos a fost cel mai cumplit atac terorist pe care Turcia l-a cunoscut vreodată.

În acea noapte, 251 de cetățeni au fost uciși și peste două mii de persoane au fost rănite. Bombardamentele asupra sediului Departamentului Operațiunilor Speciale al Poliției din capitală au fost atât de intense, încât trupurile a 51 de polițiști uciși nu au mai putut fi recuperate.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Puciul eșuat din 15 iulie a adus la lumină amenințarea gravă reprezentată de organizația teroristă FETÖ la adresa Turciei și nu numai. Pentru a înțelege pe deplin toate implicațiile tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, este imperativă examinarea acestei rețele întunecate, începând cu școlile și centrele preparatoare înființate în ultimele decenii de FETÖ.

Prin îndoctrinarea copiiilor înscriși la școlile din rețeaua FETÖ, fondate sub paravanul unor așa-numite activități educative, aceștia au recrutat numeroase persoane și și-au format un grup lărgit de adepți radicali, care au preluat și executat directivele conducerii organizației, încălcând toate normele legale și morale posibile. Absolvenții acestor școli au putut să se infiltreze în cele mai importante instituții ale statului trișând la concursurile de admitere.

FETÖ și-a consolidat influența economică și politică prin deturnarea abuzivă a resurselor și autorității statului în favoarea intereselor obscure ale organizației. Tentativa de lovitură de stat a adus la lumină amplitudinea structurii secrete infiltrate de FETÖ în interiorul Forțelor Armate Turce.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

Puciul eșuat a dovedit lumii întregi că FETÖ este departe de a fi o simplă mișcare civică benignă, așa cum încearcă din greu să se autoportretizeze. Dimpotrivă, la mijloc se află o entitate globală obscură care funcționează sub acoperirea unor rețele școlare dubioase. Activitățile educative și culturale nu sunt altceva decât un paravan pentru ca acest cult al personalității motivat religios să recruteze tot mai mulți membri și să își sporească influența în țările în care operează.

Prin rezistența lor istorică, turcii din toate păturile sociale s-au împotrivit acestui complot și au zădărnicit tentativa de lovitură de stat. Această solidaritate în apărarea democrației ne-a arătat cât de puternice sunt fundamentele Republicii Turce, care au fost construite pe principii universale.

15 iulie este desemnată în Turcia ca zi memorială națională, sub numele de „Ziua democrației și unității naționale”. Astfel, marcăm principiul fondator al Republicii Turce, formulat de Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul națiunii, conform căruia „suveranitatea aparține necondiționat și fără restricții Națiunii” și care se regăsește, de asemenea, și în articolul 6 al Constituției Republicii.

Citește și: Încă o LOVITURĂ: Austria INTERZICE orice zbor aerian spre și dinspre România

Cu ocazia Zilei Democrației și Unității Naționale, Ambasada aduce un omagiu pios eroilor care și-au sacrificat viața pentru democrația turcă și ordinea constituțională a Republicii Turce”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Republicii Turcia la București.

Urmările puciului eșuat

Un tribunal turc a condamnat la finalul lunii iunie 2020 la închisoare pe viaţă 121 de persoane, la finalul unui proces legat de lovitura de stat eşuată împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan din anul 2016, urmată de epurări de o amploare. Dintre cei 121 de condamnaţi pentru ”tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale”, 86 au primit pedepse de închisoare pe viaţă ”agravate”, conform verdictului instanţei în procesul cunoscut în Turcia sub numele de ”Procesul Comandamentului general al Jandarmeriei”, în care au fost judecate în total 245 de persoane.

Pedeapsa de închisoare pe viaţă ”agravată”, care presupune condiţii de detenţie mai stricte, a înlocuit în codul penal turc pedeapsa cu moartea, abolită în anul 2004.

După o întrerupere provocată de pandemia de COVID-19, audierile la tribunale s-au reluat joi în Turcia, mai ales principalul proces al loviturii de stat eşuate axat pe evenimentele petrecute în seara de 15 iulie 2016 la baza aeriană Akinci de la Ankara, considerată cartierul general al autorilor puciului.

Vinovatul este considerat Fethullah Gulen

Preşedintele Erdogan atribuie tentativa de înlăturare a sa de la putere clericului Fethullah Gulen, fostul său aliat exilat de circa 20 de ani în SUA şi a cărui extrădare a fost cerută de către Ankara, dar Washingtonul nu a dat curs cererii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA cer alegeri ‘libere şi juste’ la Hong Kong după avertizarea Chinei

Publicat

in

De

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a felicitat marţi partidele din tabăra pro-democraţie din Hong Kong pentru alegerile primare organizate în ziua precedentă, cerând alegeri legislative ”libere şi corecte” în septembrie, relatează AFP potrivit Agerpres.

”Felicitări partidelor pro-democraţie din Hong Kong pentru aceste alegeri primare reuşite. Alegerea Consiliului Legislativ în septembrie va trebui să fie la fel de liberă şi corectă ”, a scris el pe Twitter.

Advertisements

”Observăm, cu o îngrijorare serioasă, ameninţarea şefei executivului din Hong Kong, Carrie Lam, potrivit căreia aceste alegeri ar fi putut încălca noua lege a Beijingului privind ‘securitatea naţională’ pe acest teritoriu, ceea ce arată încă o dată că Partidul Comunist Chinez se teme de democraţie şi de liberul arbitru al propriului popor”, a adăugat secretarul de stat american într-un comunicat.

Peste 600.000 de oameni din Hong Kong au luat parte la acest scrutin neoficial în acest weekend, în pofida avertismentelor autorităţilor că ar putea încălca noua lege impusă de Beijing.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend