Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

WRC: Kalle Rovanpera a câștigat Raliul Portugaliei

Publicat

in

​Kalle Rovanpera (Toyota) s-a impus duminică în Raliul Portugaliei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), informează AFP.

Kalle RovanperaFoto: Twitter – WRC – FIA World Rally Championship

Finlandezul a terminat cu timpul de 3 h 44 min 19 sec 2/10, fiind mai rapid cu 15 sec 2/10 decât britanicul Elfyn Evans (Toyota). Spaniolul Dani Sordo (Hyundai) a terminat pe poziţia a treia, la 2 min 17 sec 3/10.

Rovanpera şi-a consolidat astfel poziţia de lider al campionatului, cu 106 puncte, 46 de puncte mai mult decât belgianul Thierry Neuville (Hyundai). Pe locul 3, la 68 de puncte, este japonezul Takamoto Katsuta (Toyota).

Pe primul loc în această cursă după penultima specială de sâmbătă, finlandezul de 21 de ani a încheiat a 21-a şi ultima probă specială cronometrată cu un avans de 15 secunde faţă de Evans şi de 2 minute şi 17 secunde faţă de Sordo. Şi cu un bonus de 5 puncte, pentru cel mai bun timp în această Power Stage.

Victoria lui Rovanpera este a cincea în cariera sa în WRC, a treia consecutivă după succesele sale în Suedia şi Croaţia. El este cel mai tânăr lider din istoria WRC care a obţinut trei victorii în patru etape şi de asemenea cel mai tânăr câştigător al Raliului Portugaliei.

Veteranii francezi Sebastien Loeb (Ford) şi Sebastien Ogier (Toyota), care nu participă la toate etapele în acest sezon, au abandonat în Raliul Portugaliei.

În campionatul constructorilor, Toyota are acum 175 de puncte şi este urmată la distanţă considerabilă de Hyundai (116) şi de maşinile Ford ale echipei M-Sport (94), scrie Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bărbat cercetat penal după ce a încercat să introducă în ţară o maşină căutată în Italia

Publicat

in

De

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani, conducând un autoturism cu platformă auto. Pe platformă se afla autoturismul marca Land Rover, model Evoque, an fabricaţie 2016. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul de pe platformă se afla în atenţia autorităţilor din Italia, figurând ca bun căutat pentru confiscare”, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.
Şoferul autoturismului a declarat poliţiştilor că a achiziţionat autoturismul din Bulgaria contra sumei de 13.500 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se afla în litigiu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 13.500 de euro, a fost indisponibilizat la sediul ITPF Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raport european privind drogurile: 83,4 milioane de adulţi din UE declară că au consumat substanţe interzise

Publicat

in

De

Se estimează că 83,4 milioane de adulţi (15-64 de ani) din Uniunea Europeană, adică 29%, au consumat un drog ilegal (50,5 milioane de bărbaţi şi 33 de milioane de femei), iar cea mai consumată substanţă rămâne canabisul, 22 de milioane de adulţi europeni raportând acest consum, indică „Raportul european privind drogurile: tendinţe şi evoluţii”, prezentat, marţi, la Palatul Parlamentului, la un eveniment organizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), potrivit Agerpres.

Potrivit studiului prezentat online de Marica Ferri, şeful Departamentului Sănătate Publică – Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie EMCDDA, drogurile stimulante sunt a doua categorie raportată cel mai frecvent, estimându-se că, în ultimul an, 3,5 milioane de adulţi au consumat cocaină, 2,6 milioane – MDMA şi două milioane – amfetamine.

Aproximativ un milion de europeni au consumat heroină sau alt opioid ilegal în ultimul an, opioidele având în continuare cea mai mare pondere a efectelor nocive atribuite consumului ilicit de droguri, subliniază raportul.

„Este important de reţinut că majoritatea persoanelor cu probleme legate de droguri vor consuma o serie de substanţe”, concluzionează autorii raportului.

Conform aceluiaşi studiu, globalizarea continuă să stimuleze inovarea în domeniul traficului şi al producţiei de droguri, iar războiul din Ucraina sporeşte incertitudinea situaţiei drogurilor în Europa.

În România, se estimează că, în 2020, s-au înregistrat 1,0-1,7 cazuri la 1.000 de locuitori de consum de opioide de mare risc, fiind admise la tratament 838 de persoane.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend