Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Wimbledon 2022: Irina Begu, calificare facilă în turul al doilea

Publicat

in

După Sorana Cîrstea, Irina Begu s-a calificat și ea în turul al doilea la Wimbledon 2022 după un meci facil.

Irina BeguFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Begu (43 WTA) a învins-o pe Ekaterine Gorgodze (partenera la dublu a Irinei Bara) în două seturi, 6-4, 6-1.

Partida româncei cu ocupanta locului 112 WTA a durat o oră și 13 minute.

În turul doi, Irina Begu o va înfrunta pe Elisabetta Cocciaretto (119 WTA).

Pentru calificarea în turul al doilea, Irina Begu va primi un cec în valoare de 78.000 de lire sterline (96 de mii de dolari).

La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Surse: Virgil Popescu a dorit 30 de miliarde de lei în plus la rectificare și a primit două miliarde

Publicat

in

De

Ministerul Energiei a cerut Guvernului suplimentarea fondurilor bugetare cu 31,6 miliarde de lei, marea majoritate pentru subvenții, dar va primi doar 2,4 miliarde de lei, au declarat surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Pentru ministerul condus de Virgil Popescu se asigură la rectificare fondurile necesare la cheltuieli de personal (+5 milioane lei) și pentru finanțarea schemei de sprijin de compensare/plafonare prețuri energie electrică/gaze naturale (+2.500 milioane lei).

Având în vedere execuția cheltuielilor bugetare se identifică economii la bunuri și servicii (-1,1 milioane lei), alte transferuri (-20 milioane lei) și cheltuieli de capital (-1,3 milioane lei).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Probleme tot mai mari cu drogurile în România! O tânără și-a ‘vrăjit’ șeful cu cocaină: ‘Prizam împreună, în biroul meu’

Publicat

in

De

Din 1.000 de tineri prezenţi la festivaluri sau concerte, 120 au recunoscut că au consumat droguri în ultimul an, iar 16 au mărturisit că erau sub influenţa acestor substanţe chiar în momentul realizării sondajului, arată un studiu publicat de Agenția Națională Antidrog, în iunie anul acesta.

Studiul publicat de Agenţia Naţională Antidrog arată că, în foarte multe cazuri, tinerii practică „warm-up” (îşi fac încălzirea – n.r.), consumând droguri sau alcool, înainte de a pleca spre distracţie. „Acum majoritatea persoanelor care merg la petreceri sau în cluburi, de pildă, vin deja turmentate”, a declarat un tânăr, participant la studiu.

„Lumea nu se mai distrează la fel. Sunt foarte inhibați, foarte mulți simt nevoia să se îmbrace într-un anume fel. Înainte nu era chestia asta, lumea mergea să se distreze. Acum, parcă toată lumea vrea să dovedească ceva altcuiva” – participant la studiu.

Atunci când sunt întrebaţi de ce consumă substanţele interzise, ei invocă următoarele motive:

  • pentru relaxare (19,8%)
  • din curiozitate (14,5%)
  • fără niciun motiv clar definit (12,7%)

Pe lângă festivaluri sau campusuri, un alt spațiu unde se pot comercializa substanțele interzise sunt chiar firmele, informează ziarul Libertatea.ro.

Cel puțin asta s-a întâmplat în cazul care face obiectul dosarului înregistrat la Tribunalul Hunedoara, în care inculpată este A.R., o tânără de 29 de ani. Din 2020 şi până toamna trecută, când a fost prinsă de poliţie, A. R. a deţinut, alături de complicele ei, V. N., o cultură cu 90 de plante de canabis plantate lângă Deva, într-un pâlc. Dar ancheta ce a urmat a dezvăluit că femeia nu făcea doar trafic de canabis, din producţia proprie, ci şi de cocaină. Ea era angajată, ca agent de vânzări, la o societate comercială privată din Timişoara, iar poliţiştii au mers să ia declaraţii şi de la locul ei de muncă. Surpriza cea mare a fost chiar mărturia managerului general al societăţii. „Eu sunt persoana care a angajat-o pe R. A. pe postul de agent de vânzări”, a precizat el. „Mi-am dat seama că este drogată la serviciu și i-am spus că sunt interesat să consum și eu. Astfel, ea a început să îmi ofere cocaină, pe care o prizam împreună, în biroul meu. Asta s-a întâmplat de aproximativ 4-5 ori, cocaina fiind adusă de ea, de fiecare dată”. Tribunalul Hunedoara a condamnat-o pe A. R., pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, la 3 ani şi 6 luni de închisoare, dar ea a făcut apel. Colegul ei de cocaină e în continuare manager general.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend