Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Will Smith ar putea să piardă premiul Oscar: anchetă demarată de Academia Americană de Film după incidentul violent

Publicat

in

După mai puţin de 24 de ore de la decernarea premiului Oscar pentru cel mai bun actor, Academia Americană de Film a demarat o analiză oficială în cazul lui Will Smith pentru palma dată în timpul ceremoniei lui Chris Rock, după gluma acestuia la adresa soţiei sale care suferă de alopecie, relatează EFE, relatează Agerpres.

„Academia condamnă acţiunile domnului Smith la gala de aseară. Am început oficial o revizuire a incidentului şi studiem acţiunile şi consecinţele ulterioare, în conformitate cu statutul nostru, standardele de conduită şi legea din California”, notează luni într-un comunicat Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice.

Acţiunile pe care le preconizează instituţia merg de la suspendarea imediată sau temporară din Academie, sau aplicarea unei sancţiuni şi până la retragerea premiului Oscar câştigat duminică seară de Will Smith pentru interpretarea sa din filmul „King Richard”.

Încă de la momentul incidentului, mai mulţi membri ai Academiei au comentat cu titlu personal că organizaţia trebuie să adopte o măsură în acest sens.

Nu s-a vorbit despre altceva pe culoarele Teatrului Dolby şi nici la petrecerea care a avut loc după decernarea premiilor Oscar.

Chiar în timpul petrecerii, Academia a publicat un scurt mesaj pe Twiter în care afirma că nu sprijină „sub nicio formă” violenţa. Luni, Academia a distribuit presei codul său de conduită care, între alte aspecte, restricţionează „contactul fizic nesolicitat” şi cere ca membrii ei să fi trataţi cu respect.

Ultima actualizare a acestui cod a avut loc în 2017, în plină mişcare #MeToo împotriva hărţuirii sexuale.

Whoopi Goldberg, care face parte din Consiliul Guvernatorilor Academiei, este singura care a reacţionat public la incident, asigurând în programul pe care îl conduce, „The View”, că, deşi palma va avea „unele consecinţe”, nu vede retragerea premiului Oscar ca măsură plauzibilă.

În timpul discursului său de mulţumire şi în încercarea de a se face iertat, Will Smith a cerut iertare Academiei şi colegilor, dar nu şi lui Chris Rock.

Ulterior, într-un mesaj publicat luni, Smith i-a cerut oficial scuze lui Chris Rock.

La rândul său, Chris Rock a ales să nu depună plângere împotriva lui Smith în legătură cu altercaţia de pe scenă, potrivit Departamentului de Poliţie din Los Angeles.

Consiliul Guvernatorilor Academiei are puterea de a disciplina membrii care încalcă codul de conduită, votând pentru suspendare sau expulzare din Academie. Nu este însă clar dacă conducerea Academiei plănuieşte să se întâlnească pentru a discuta despre această situaţie fără precedent.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Argentina: Estudiantes L.P. vs Newell’s Old Boys – Clubul lui Messi, aproape de primul loc

Publicat

in

De

Liga Profesional, prima divizie de fotbal din Argentina, programează sâmbătă noapte un meci important contând pentru etapa a 5-a. În România, meciul Estudiantes La Plata vs Newell’s Old Boys începe duminică, 26 iunie, de la ora 00:00.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Situația este echilibrată în fruntea clasamentului din Argentina. Și nici nu putea fi altfel, ținând cont că abia a început campionat. Newell’s se află pe doi. Are un atac de nivel mediu, cu 4 goluri înscrise, dar cea mai bună apărare, cu un singur gol încasat.

Sunt absențe în ambele tabere. Estudiantes nu-l poate folosi pe Munoz, iar Newell’s nu se poate baza pe Castro, Lema și pe Perez.

Newell’s a dat jucători mari, precum Gabriel Batistuta, Ever Banega, Walter Samuel, Americo Gallego, Jorge Valdano, Gabriel Heinze, Roberto Sensini, Mauricio Pochettino și Maxi Rodriguez.

De asemenea, Lionel Messi a jucat la tineretul clubului, dar a plecat la o vârstă fragedă la Barcelona, pentru a căuta tratament pentru deficiența sa de hormoni de creștere, în timp ce Diego Maradona a jucat pentru scurt timp la prima echipă a clubului, în 1993, înainte de Mondialul american.

În ultimul meci direct, disputat în 2021, Newell’s a învins-o pe rivală cu 4-2, pe stadionul „Marcelo Bielsa” din Rosario.

Stadionul de fotbal al clubului se numește după fostul jucător și antrenor al echipei, Marcelo Bielsa (de două ori campion și vicecampion în Copa Libertadores).

Newell’s joacă derby-ul orașului Rosario împotriva lui Rosario Central, club cu care au o rivalitate istorică uriașă.

Cel mai recent joc direct cu Estudiantes gazdă s-a derulat în 2018. A fost 1-0 pentru gazde.

Superbet propune cota 1.72 pentru pariul Șansă Dublă X2 (remiză sau victorie Newell’s Old Boys).

Estudiantes vs Newell’s Old Boys X2
Cotă 1.72

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero – Viitorul aparține aeronavelor electri sau cu hidrogen

Publicat

in

De

Comisia Europeană lansează oficial Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero, invitând membrii comunităţii aviatice să îşi unească forţele în vederea pregătirii pentru apariţia aeronavelor cu emisii zero, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero urmăreşte să pregătească ecosistemul aviatic pentru punerea în funcţiune a aeronavelor cu hidrogen şi a celor electrice, pentru a se asigura că transportul aerian contribuie la obiectivul de neutralitate climatică al Europei pentru 2050. Aceasta va reuni reprezentanţi ai producătorilor de aeronave, ai companiilor aeriene, ai aeroporturilor, companiilor energetice şi furnizorilor de combustibil, ai agenţiilor de standardizare şi certificare, ai grupurilor de interese şi ai autorităţilor de reglementare în materie de pasageri şi mediu.

Aceştia vor colabora pentru a identifica toate barierele din calea intrării în serviciul comercial a acestor aeronave, pentru a stabili recomandări şi o foaie de parcurs, pentru a promova proiectele de investiţii şi pentru a crea sinergii şi dinamică în rândul membrilor. În special, membrii vor analiza aspecte precum cerinţele în materie de combustibil şi infrastructură aeroportuară ale aeronavelor cu hidrogen şi electrice, standardizarea şi certificarea, precum şi implicaţiile pentru operatori (companiile aeriene) şi managementul traficului aerian.

În următoarele două decenii, se preconizează introducerea pe piaţă a mai mult de 44.000 de aeronave noi. Volumul de piaţă potenţial pentru aeronavele cu emisii zero a fost estimat la 26.000 până în 2050, cu o valoare totală de 5 mii de miliarde de euro.

Alianţa îşi va îndeplini în final angajamentul de a alinia sectorul la ambiţiile, obiectivele şi politicile conexe ale UE în materie de climă. Dimensiunea internaţională a sectorului este, de asemenea, un element major, deoarece combaterea schimbărilor climatice reprezintă un efort global.

„Odată cu apariţia aeronavelor cu emisii zero, Europa va scrie următorul capitol al aviaţiei. Neutralitatea climatică este paşaportul pentru creştere, iar Alianţa pentru aviaţia cu emisii zero va ajuta industria aeronautică europeană să pună bazele unei aviaţii competitive şi curate”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru era digitală.

Entităţile private şi publice din comunitatea aeronautică care s-au angajat să sprijine punerea în funcţiune a aeronavelor cu emisii zero sunt invitate să se alăture Alianţei pentru aviaţia cu emisii zero prin intermediul formularului online.

O primă reuniune a adunării generale va avea loc în toamna acestui an.

Industria aeronautică europeană şi alţi actori europeni din sectorul aviaţiei şi-au asumat angajamentul de a asigura că transportul aerian din Europa îndeplineşte obiectivele climatice ale Europei pentru 2050. Comisia sprijină acest obiectiv prin acţiuni concrete, cum ar fi programul pentru o aviaţie curată din cadrul programului Orizont Europa, mecanismele de stabilire a preţului carbonului (de exemplu, EU ETS) şi Fondul pentru inovare. Aceste iniţiative sprijină dezvoltarea de aeronave cu emisii zero, bazate pe tehnologii de propulsie noi (de exemplu, electrice sau pe bază de hidrogen). Astfel de aeronave durabile din punctul de vedere al mediului au un potenţial de piaţă imens şi pot contribui semnificativ la competitivitatea viitoare a industriei de profil în toate segmentele de piaţă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend