Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

webPR: Personalitatile momentului vin la Bookfest Targu-Mures

Publicat

in

Salonul de Carte Bookfest revine la Targu-Mures la Teatrul National, in perioada 4-7 iunie si isi asteapta vizitatorii cu un program plin de evenimente atractive – lansari de carte, sesiuni de autografe si dezbateri la care vor lua parte mari scriitori si personalitati din alte domenii ale culturii romanesti, concerte si vizionari de filme de arta. La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului este gratuita.

Horia-Roman Patapievici, Adriana Saftoiu, Dan Mihalache, Vasile Sebastian Dancu, Dan C. Mihailescu, George Cristian Maior, Ion Muresan, Alexandru Cistelecan, Dacre Stoker, Denisa Comanescu vor veni la Salonul de Carte Bookfest Targu-Mures pentru a prezenta cele mai noi aparitii editoriale si bestselleruri de la recent incheiatul Salon International de Carte Bookfest, care a avut loc la Bucuresti.

Vizitatorii Bookfest Targu-Mures sunt asteptati la standurile celor mai importante edituri din Romania cu o oferta ce cuprinde zeci de mii de titluri, multe dintre ele purtand reduceri semnificative dar si cu unele dintre cele mai aprig disputate carti ale momentului.

In prima zi a Salonului de Carte este programata lansarea cartii Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la Generatia Facebook, semnata de Vasile Sebastian Dancu, care va fi prezentata de autor impreuna cu ambasadorul George Cristian Maior.

Vineri, 5 iunie, seful Cancelariei prezidentiale Dan Mihalache va participa la o discutie despre cartile Primul Pas, de Klaus Iohannis (editura Curtea Veche Publishing) si Romania –  intre lucrul bine facut si marea unire, de Alexandru Radu si Daniel Buti (in prezenta celor doi autori).

Tot pe 5 iunie va avea loc prezentarea cartii Dracula-mortul viu si a Ghidului de promovare turistica a Transilvaniei, eveniment avandu-l ca invitat pe Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker.

Fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu va veni duminica, 7 iunie, la ora 11:00, pentru a prezenta publicului de la Bookfest Targu-Mures proaspat lansatul volum Cronica de Cotroceni, carte aparuta la editura Polirom si bestseller Bookfest 2015.

In toate cele patru zile, Bookfest Targu-Mures va putea fi vizitat intre orele 10:00 si 20:00. Intrarea va fi libera atat in cadrul Salonului de Carte, cat si la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Vizitatorii vor avea de asemenea acces gratuit la Cinematograful de Arta Bookfest, in programul caruia se va afla, printre altele, pelicula Aferim!, premiata cu Ursul de Argint la Berlin pentru cea mai buna regie. Programul acestei editii va include de asemenea doua concerte, cu trupa Trei Parale – vineri, 5 iunie si Grigore Lese – sambata, 6 iunie accesul fiind liber pentru publicul Bookfest.

Salonul de Carte Bookfest Targu-Mures este organizat de Asociatia Editorilor din Romania si Consiliul Judetean Mures.

Parteneri: BBImage, Mures Mall, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti.
Parteneri media: Europa FM, Hotnews.ro, Televiziunea Mures, Stii TV, Radio Romania Targu-Mures.

Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. Editia internationala Bookfest din acest an, organizata intre 20 si 24 mai, a primit circa 90.000 vizitatori, acestia luand parte la peste 300 de evenimente (lansari, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice si evenimente interactive). Invitat de onoare al editiei 2015 a fost Cehia.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Date CUTREMURĂTOARE în ultimele 24 de ore: 446 de morți de COVID-19, 15.261 de noi cazuri

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 446 de decese, din care 9 survenite anterior.

“Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.261 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 446 decese dintre care 9 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

BMW va produce doar maşini electrice la fabrica sa principală din München în maximum patru ani

Publicat

in

De

BMW va înceta să producă maşini cu motoare cu combustie internă la fabrica sa principală din München în trei-patru ani, a declarat vineri şeful de producţie, la o conferinţă care marchează începerea producţiei modelului electric i4, conform Mediafax.

Maşinile cu combustie internă fabricate în prezent la München vor fi realizate în fabricile BMW mai mici din Austria şi Marea Britanie în viitor, a declarat şeful de producţie, Milan Nedeljkovic. El a mai spus că până anul viitor cel puţin jumătate din vehiculele produse la München vor fi electrice, relatează Reuters.

BMW şi-a stabilit o ţintă ca minimum 50% din vânzările de maşini noi la nivel mondial să fie electrice până în 2030. CEO-ul Oliver Zipse a declarat în cadrul unei conferinţe săptămâna trecută că BMW va fi gata cu o ofertă complet electrică dacă s-ar interzice complet maşinile pe benzină şi motorină.

Maşină electrică i4 va fi produsă pentru început pe o linie de asamblare comună cu modelele tradiţioanle şi cele hibride, a mai precizat compania. Adaptarea liniei de producţie pentru producere de modele electrice a costat 200 de milioane de euro.

O linie de asamblare mixtă similară este deja în funcţiune la uzina din Dingolfingo, care produce BMW iX alături de modele hibride şi cele cu combustie internă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend