Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

webPR: ECOTIC lansează o nouă ediție a Școlii Ecoterrienilor

Publicat

in

Începând cu data de 28 octombrie 2021, ECOTIC și ECOTIC BAT lansează cea de-a patra ediție a campaniei Școala Ecoterrienilor adresată școlilor și viitoarei generații de cetățeni responsabili. Campania, care se va desfășura în perioada 28 octombrie 2021- 15 iunie 2022, are drept obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate de deșeuri electrice, electronice, de surse de lumină și baterii.

Începând cu 28 octombrie 2021, ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile să participe la noua campanie națională de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate. Aceasta se axează pe 2 direcții principale: cea de conștientizare, în care școlile participante vor implementa activități de educație ecologică și cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri și neoane și deșeuri de baterii și acumulatori.

Ce tip de școli se pot înscrie?

Sunt invitate să se înscrie în perioada 28 octombrie – 19 noiembrie 2021 școlile primare și/sau gimnaziale. Înscrierea se poate face accesând formularul dedicat de aici.

Școlile din campanie vor primi un set de materiale de eco-informare și educare și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de echipamente electrice si electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile învățate la clasă, putând fi realizate online sau față în față, în funcție de contextul în care se regăsește școala.

Fiecare școală care va realiza lecțiile și activitățile practice va primi un voucher cadou. Școlile care vor colecta deșeuri electrice și electronice sau deșeuri de baterii vor primi, de asemenea, vouchere cadou în funcție de cantitatea colectată.

“Prin proiectul Școala Ecoterrienilor dorim să contribuim la educația pentru mediu a tinerei generații. Activitățile campaniei sunt gândite pentru a aduce în atenția elevilor probleme curente, precum poluarea, încălzirea globală si schimbarile climatice, dar și importanța colectării separate a tuturor deșeurilor și, în special, a deșeurilor electrice și electronice și a bateriilor”, declară Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe https://www.ecotic.ro/scoalaecoterrienilor/.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CSA Steaua Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti au obţinut victorii în Cupa României la polo pe apă feminin

Publicat

in

De

CSA Steaua Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti au obţinut victorii, sâmbătă, în Cupa României la polo pe apă feminin, găzduită de Bazinul de înot didactic din Focşani.

CSA Steaua, proaspăta campioană naţională, a surclasat-o pe CSM Tg Mureş cu 29-3, în timp ce CS Rapid a dispus de CS Dinamo cu 9-6, potrivit Agerpres.ro.

Victorioase şi vineri, CSA Steaua şi CS Rapid se vor înfrunta duminică într-o veritabilă finală a competiţiei, de la ora 13:00. Meciul CS Dinamo Bucureşti – CSM Tg Mureş (11:30) va decide cealaltă echipă care va ocupa un loc pe podium.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Scrimă: Maria Boldor Boghiţă şi Benjamin Bodo au câştigat titlurile individuale de campioni naţionali la floretă

Publicat

in

De

Maria Boldor Boghiţă (CSA Steaua) şi Benjamin Bodo (CSU Poli Timişoara) au câştigat, sâmbătă, titlurile individuale de campioni naţionali la floretă, în urma competiţiilor desfăşurate la Timişoara, potrivit site-ului Federaţiei Române de Scrimă.

La feminin, Maria Boldor Boghiţă a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu (CSU Poli Timişoara), cu 15-8. Medaliile de bronz au fost obţinute de Andreea Gheorghe (CSU Poli Timişoara), învinsă cu 15-12 în semifinale de colega sa Rebeca Cândescu, şi de Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), întrecută în penultimul act de colega sa Maria Boldor, cu 15-10.

De remarcat că în sferturi, Maria Boldor a întrecut-o pe sora sa mai mică Ana Boldor Boghiţă (CSU Poli Timişoara), cu 15-14, potrivit Agerpres.ro.

La întreceri au luat parte 38 de floretiste.

În competiţia masculină, Benjamin Bodo (CSU Poli Timişoara) l-a învins în finală pe Alexandru Sîrb (CSA Steaua) cu 15-10.

Bodo şi Sîrb au câştigat în semifinale cu acelaşi scor, 15-10. Sârb l-a întrecut pe Eugen Vadaniuc (CSU Poli Timişoara), iar Bodo l-a învins pe Alexandru Pîrva (CSA Steaua). Vadaniuc şi Pîrva s-au ales cu medaliile de bronz.

La competiţie s-au aliniat 31 de floretişti.

Duminică sunt programate probele pe echipe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend