Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Watford a renunţat la disputarea unui amical contra naţionalei Qatarului

Publicat

in

Clubul englez Watford a renunţat la disputarea unui amical cu naţionala de fotbal a Qatarului în urma plângerilor venite de la grupuri de suporteri preocupaţi de situaţia respectării drepturilor omului în această ţară, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Watford, care a retrogradat din Premier League, ar fi urmat să joace un amical împotriva Qatarului în timpul pregătirilor din presezon, într-un cantonament în Austria, săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, vestea despre acest meci a fost întâmpinată cu furie de grupuri de fani ale echipei, care s-au declarat „dezamăgite” de o astfel de partidă, ele criticând poziţia statului arab cu privire la homosexualitate, drepturile omului şi ale femeilor.

Qatarul a fost, de asemenea, criticat pentru tratamentul aplicat lucrătorilor migranţi de pe şantierele stadioanelor CM 2022.

Într-o declaraţie de luni, Watford a confirmat că amicalul împotriva Qatarului nu va mai avea loc.

„Decizia de disputare a partidei nu era una definitivă, ca atare anunţăm că am renunţat la ea”, a spus purtătorul de cuvânt al clubului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA renunţă la carantinarea elevilor în cazul expunerii la COVID-19

Publicat

in

De

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a anunţat joi că nu va mai recomanda școlilor sau grădinițelor să pună în carantină elevii sau să deruleze programe de testare în cazul în care elevii sunt expuși la COVID-19, transmite Reuters.

COVID-19Foto: Dreamstime

De asemenea, agenția a precizat că nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunere, afirmând că aproximativ 95% din populația SUA fie a fost vaccinată, fie a avut deja COVID-19, fie ambele.

„Infecția anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolii grave și, prin urmare, este într-adevăr cel mai logic să nu facem diferențe cu îndrumările noastre sau recomandările noastre pe baza statutului de vaccinare în acest moment”, a declarat medicul Greta Massetti, cercetător la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor , într-o informare pentru presă.

Ghidul școlar al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a eliminat, de asemenea, recomandările de a ține copiii în grupuri mai mici pentru a reduce posibilitatea de infectare cu virusul.

Agenția a declarat că elevii care sunt expuși la COVID-19 ar trebui să urmeze recomandările CDC de a purta o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și de a face un test în ziua 5.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Donald Trump are ceva de ascuns – A refuzat să răspundă la 440 de întrebări în cadrul interogatoriului de la New York

Publicat

in

De

Donald Trump a invocat miercuri, la audierea sa sub jurământ în faţa procuroarei generale din New York, Letitia James, de cel puţin 440 de ori dreptul său de nu-i răspunde la întrebări, în virtutea celui de-al 5-lea amendament al Constituţiei SUA, relatează mass-media americane citate joi de AFP.

Fostul preşedinte republican al SUA a fost interogat miercuri mai multe ore la Manhattan în biroul celei mai înalte magistrate din statul New York, Letitia James, o afro-americană aleasă din rândurile democraţilor. Ea investighează din 2019 într-un proces civil suspiciunile de fraude fiscale şi financiare ale grupului familial Trump Organization.

Conform unuia dintre avocaţii lui Trump, Ron Fischetti, citat de postul NBC, singurul răspuns al clientului său a fost cel referitor la numele său.

Potrivit unei alte surse, fostul preşedinte a invocat la această audiere de 440 de ori dreptul de a păstra tăcerea, invocând al 5-lea amendament al Constituţiei SUA, care permite oricărui acuzat să tacă pentru a nu se auto-incrimina.

Şi Washington Post scrie – pe baza relatării unei alte surse care şi-a păstrat anonimatul, ţinând cont de confidenţialitatea audierii sub jurământ – că Donald Trump a refuzat de 440 de ori să răspundă întrebărilor procuroarei despre companiile sale, valoarea patrimoniului său şi datoriile sale financiare.

”Acelaşi răspuns”, adică dreptul constituţional de a nu răspunde, a declarat sistematic Trump după fiecare întrebare, potrivit Washington Post.

Abia ajuns la audiere, Trump a postat pe reţeaua sa de socializare Truth Social un mesaj sarcastic la adresa procuroarei, care stă într-un ”birou somptuos, magnific şi scump (…), frumoase condiţii de muncă în timp ce oamenii se omoară la New York şi ea îşi dedică timpul şi energia încercând ”să-l prindă pe Trump” ”.

El îşi anunţase marţi seară sosirea la New York pentru această audiere într-un alt mesaj pe Truth Social. ”O văd mâine pe procuroarea generală rasistă pentru continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA (…) Marea mea companie, şi eu însumi, suntem atacaţi din toate părţile. O Republică bananieră”, a scris Trump, care nu neagă posibilitatea de a candida din nou în 2024 după ce a pierdut în 2020 alegerile în faţa democratului Biden.

Această anchetă pare să nu aibă nicio legătură cu percheziţia efectuată de FBI luni la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago, unde nu este clar ce au căutat autorităţile, probabil dovezi incriminatoare despre documente confidenţiale păstrate de fostul preşedinte după ce şi-a încheiat mandatul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend