Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Washingtonul a făcut propuneri `foarte serioas` Iranului pentru relansarea acordului nuclear internaţional

Publicat

in

Statele Unite au făcut propuneri „foarte serioase” Iranului pentru a relansa acordul nuclear iranian în timpul negocierilor de la Viena şi se aşteaptă ca Teheranul să dea dovadă de aceeaşi „seriozitate”, a declarat vineri un oficial american, transmite AFP preluat de agerpres.

Negociatorii americani „au prezentat o idee foarte serioasă şi au demonstrat o intenţie reală de a relua respectarea (acordului nuclear iranian din 2015) dacă Iranul se va conforma din nou”, a declarat oficialul reporterilor.
Negocierile de la Viena au fost întrerupte pe perioada weekendului.

Oficialul a declarat însă că Statele Unite se aşteaptă la „reciprocitate” din partea Iranului în privinţa eforturilor sale.

„Am văzut anumite semne (de reciprocitate) dar, cu siguranţă, nu suficiente. Întrebarea este dacă Iranul este dispus să (…) aleagă aceeaşi abordare pragmatică ca cea a Statelor Unite pentru a-şi respecta din nou obligaţiile care îi revin în temeiul acordului”, a spus el.

Preşedintele Joe Biden susţine revenirea la acordul din 2015, din care predecesorul său Donald Trump a retras SUA şi a cărui decizie de a reimpune sancţiuni Teheranului a împins Iranul să se elibereze treptat de angajamentele asumate prin tratat în privinţa limitelor stabilite programului său nuclear.

La rândul său, Iranul cere Statelor Unite să facă primul pas în ridicarea acestor sancţiuni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO | Job-ul perfect nu există? Din ce câștigă un adolescent 1100 de lei pe zi

Publicat

in

Un adolescent în vârstă de 18 ani care lucrează la restaurantul ”Mister Chips” din Whitby, Marea Britanie, îmbracă un costum de vultur pentru a speria un stol de pescăruși care îi chinuie pe localnici furându-le peștele și cartofii prăjiți

Corey Grieveson lucrează la un magazin local de pește și cartofi prăjiți și petrece o parte din ziua de lucru speriind pescărușii, conform BBC.

Citeste mai mult

NATIONAL

Viața bate filmul: 4 copii dispăruţi în junglă de o lună de zile, după ce s-au prăbușit cu avionul, s-ar afla în viață (video)

Publicat

in

Autorităţile columbiene au declarat luni că cei patru copii dispăruţi în jungla amazoniană de aproape o lună, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit, sunt „în viaţă”. În accident au murit mama lor şi alţi doi adulţi, relatează AFP, conform news.ro.

Avionul Cessna 206 în care călătoreau cei trei copii în vârstă de 4, 9 şi 13 ani şi un bebeluş de 11 luni a dispărut de pe radare la 1 mai în apropiere de San José del Guaviare, în departamentul Caqueta, în sudul Columbiei. Aeronava a fost găsită la 15 mai cu vârful strivit în pământ, într-o vegetaţie densă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend