Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Wall Street Journal: Regatul Unit afirmă că Rusia pune la cale un complot vizând înlocuirea guvernului din Ucraina

Publicat

in

Regatul Unit afiirmă că ar fi descoperit un complot al Rusiei vizând instalarea în Ucraina a unui guvern care să îi fie prietenos, britanicii sprijinind astfel o estimare anterioară a Statelor Unite, din care reieșea că Kremlinul plănuiește înlăturarea de la putere a conducerii din țara vecină, scrie WSJ, preluată de Rador. Acuzațiile, anunțate sâmbătă de Ministerul britanic de Externe (Foreign Office), survine pe fondul unor avertismente legate de faptul că Rusia ar putea invada Ucraina cu cei aproximativ 100.000 de soldați pe care i-a comasat în apropierea frontierei.Nici Regatul Unit și nici Statele Unite nu au precizat cum anume cred că Moscova intenționează să-și instaleze la putere eventualii săi agenți. Oficialii occidentali și ucraineni susțin că Rusia ar avea în vedere mai multe scenarii, de la o invazie militară la o campanie de destabilizare menită să-l înlăture de la guvernare pe președintele prooccidental al Ucrainei, Volodimir Zelenski.
“Deținem informații din care reiese că guvernul rus caută să instaleze la Kiev un guvern prorus și se gândește totodată dacă să invadeze și să ocupe Ucraina”, au afirmat, sâmbătă, într-o declarație cei de la Foreign Office.
Deși Kremlinul nu a răspuns cererii de a face un comentariu, el a negat totodată orice planuri vizând invadarea sau subminarea Ucrainei, chiar dacă încearcă să subjuge fosta republică sovietică și să-i oprească apropierea de Occident.
Statele Unite și o serie de aliați ai lor au promis să supună Rusia unor sancțiuni economice și de altă natură dacă ea continuă invadarea Ucrainei, începută în 2014. Dar diversele intervenții la care ar putea apela Rusia în afara unei invazii propriu-zise – de la atacuri informatice la dezinformare și la provocări – complică riposta Occidentului. Înalți oficiali ucraineni afirmă că, în opinia lor, Kremlinul ar căuta mai degrabă să destabilizeze Ucraina și să-i înlăture actuala conducere decât să lanseze o invazie militară în toată regula.
Miercuri, președintele Biden a recunoscut că Statele Unite și aliații lor ar putea încerca să găsească un punct de vedere comun în privința unei riposte în cazul în care Rusia apelează la o “invazie minoră”. Ulterior, Casa Albă a spus clar că orice nouă mișcare a soldaților ruși de la frontieră va primi o “ripostă rapidă, dură și unită”.
Declarația celor de la Foreign Office avansează numele unui fost parlamentar drept candidat rus la funcția de premier și pomenește relațiile serviciilor ruse de informaații cu patru foști înalți oficiali care s-au refugiat în Rusia în 2014, atunci când șeful lor, președintele de atunci, Viktor Ianukovici, a fost înlăturat în urma unor proteste de stradă.
“Unii dintre ei sunt în contact cu ofițeri ai serviciului rus de informații, fiind implicați acum în planurile vizând atacarea Ucrainei”, afirmă cei de la Foreign Office.
O serie de foști oficiali din guvernul lui Ianukovici plănuiesc de mai multă vreme să revină la putere în Ucraina, după cum afirmă o persoană care a comunicat cu ei. Persoana a mai spus că ei sunt controlați îndeaproape de serviciile de securitate ruse.
Regatul Unit a jucat un rol important în eforturile de a împiedica Rusia să-și trimită trupele în Ucraina, în ultimele zile, britanicii livrându-i țării mii de arme antitanc.
Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a spus că informațiile anunțate sâmbătă dovedesc amploarea eforturilor Kremlinului menite să subjuge Ucraina.
„Rusia trebuie să detensioneze situația, să pună capăt campaniilor sale de agresiune și dezinformare și să opteze pentru calea diplomației”, a spus ea. „După cum au afirmat de mai multe ori atât Regatul Unit, cât și partenerii noștri, orice incursiune militară rusească în Ucraina ar fi o gravă greșeală de ordin strategic și ar implica un mare preț”.
Acuzațiile survin la două zile după ce Statele Unite au sancționat patru politicieni ucraineni proruși despre care au spus că erau implicaați direct în eforturile Kremlinului vizând destabilizarea Ucrainei.
Rusia le-a ordonat serviciilor sale de securitate să recruteze actuali și foști oficiali ai guvernului ucrainean pentru a prelua guvernul Ucrainei și pentru a controla infrastructura de primă importanță a Ucrainei prin foorțe rusești de ocupație, se arată într-o declarație de joi a Biroului Trezoreriei SUA pentru Controlul Activelor Străine.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

„Raiul cripto, sub presiune”: Portugalia vrea să impoziteze criptomonedele

Publicat

in

De

Portugalia intenționează să elimine lacuna juridică care împiedică impozitarea activelor virtuale și care a făcut-o deosebit de atractivă pentru investitorii în criptomonede, a declarat joi ministrul portughez de finanțe, potrivit AFP.

CriptomonedeFoto: @ Karolina Grabowska | Pexels.com

„Guvernul intenționează să legifereze în această privință, nu vom menține acest vid”, a declarat Fernando Medina la o întâlnire cu presa străină la Lisabona.

Guvernul dorește să prezinte „cât mai curând posibil” un nou cadru legal care să asigure un echilibru între „corectitudinea” fiscală și „competitivitatea” internațională a țării, a adăugat ministrul.

Portugalia este în prezent una dintre puținele țări din Europa în care tranzacțiile cu criptomonede nu sunt „impozabile”, deoarece acestea nu sunt considerate monede sau active financiare, potrivit unui aviz emis de autoritățile fiscale în 2016 și încă în vigoare.

Persoanele fizice nu trebuie să plătească TVA sau impozit pe câștigurile de capital pentru achizițiile și vânzările de active și sunt impozitate doar activitățile profesionale plătite în criptoactive.

În așteptarea noilor norme fiscale, investițiile în criptomonede continuă să câștige teren, în special în sectorul imobiliar, prima vânzare a unui apartament plătit în bitcoin, fără conversie în euro, fiind finalizată la începutul lunii mai.

Tranzacția este fără precedent „în Portugalia și în Europa”, potrivit agenției imobiliare Zome, intermediarul în vânzare. Apartamentul cu trei camere, în valoare de 110.000 de euro, a fost vândut pentru 3 bitcoini în Braga, un oraș important din nord-vestul Portugaliei.

Posibile „datorită unui nou regulament al Ordinului notarilor aprobat la sfârșitul lunii aprilie”, tranzacțiile imobiliare cu criptomonede trebuie să fie precedate de o procedură de verificare „mai amplă” decât în cazul unei vânzări tradiționale, pentru a „verifica sursa fondurilor în conformitate cu legea privind spălarea banilor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Zome, Carlos Santos.

Agenția, care a lansat un portal cu aproximativ 3.000 de proprietăți cu prețuri afișate în bitcoin, vede noi oportunități de dezvoltare în ciuda unui sector criptografic care a fost atacat în ultimele săptămâni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Momentul care ar putea decide soarta războiului: SUA oferă 40 de miliarde de dolari Ucrainei; ajutor unic după cel de-Al Doilea Război Mondial

Publicat

in

De

Senatul Statelor Unite a aprobat, joi, un pachet de ajutor militar, economic şi umanitar destinat Ucrainei în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari, relatează CNN, potrivit News.ro.

Proiectul de lege a primit 86 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”. Toţi democraţii au votat în favoarea proiectului, în timp ce 11 senatori republicani au votat împotrivă.

Proiectul de lege va fi prezentat preşedintelui Joe Biden pentru a fi semnat.

Înainte de vot, liderul majorităţii Senatului, Chuck Schumer, a declarat că Senatul ”îşi va respecta promisiunea de a fi alături de poporul Ucrainei”.

El a adăugat că cele 40 de miliarde de dolari în ajutor militar, economic şi umanitar reprezintă un ajutor ”amplu” care ”va satisface nevoile poporului ucrainean în timp ce luptă pentru supravieţuire”.

Schumer a remarcat anterior votului că, având în vedere cât de importantă este susţinerea oferită de SUA Ucrainei în lupta împotriva Rusiei, ar fi vrut să poată afirma ”că votul va fi unanim în totalitate”.

”În timp ce majoritatea senatorilor din ambele partide doresc ca acest pachet să fie finalizat, este mai mult decât îngrijorător să vedem un cerc tot mai mare de republicani din Senat care se opun cu mândrie finanţării Ucrainei. Acum două zile, 11 republicani au votat împotriva dezbaterii acestei legislaţii”, a subliniat el.

Senatorul american a mai precizat că opoziţia senatorilor american cu privire la ”democraţiile atacate de autoritarism” evocă dezbinarea din interiorul Statelor Unite, ”lipsa unui scop” în sine.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend