Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Wall Street închide în scădere semnificativă / Războaiele economice ale lui Trump îngrijorează piața

Publicat

in

Bursa din New York a închis sesiunea de luni în declin puternic din cauza indicatorilor economici dezamăgitori și a deschiderii de către Donald Trump a unui nou front în disputele comerciale dintre Statele Unite și partenerii lor majori. Aceste sancțiuni „venite de nicăieri” au reaprins temerile privind extinderea conflictului comercial la Europa, care ar afecta puternic șansele de relansare economică, crede Andreas Lipkow, expert la Comdirect, porivit AFP.

Aceste evoluții au venit concomitent cu noua amenințare a lui Donald Trump de a majora taxele vamale pentru importurile din China în absența unui acord comercial cu Beijingul, un compromis mai complicat acum, după ce Donald Trump a ratificat legea care susține manifestațiile pro-democrație din Hong Kong.

Indicele Dow Jones a scăzut cu -0,96% până la 27.783,04.

S&P-500 a pierdut 27,11 puncte, sau -0,86%, încheind la 3.113,87.

Și Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a cedat 97,48 puncte (-1,12%) și a coborât la 8.567,99 puncte.

Donald Trump a produs îngrijorare în piață anunțând intenția de a impozita oțelul și aluminiul importate din Brazilia și Argentina, două țări pe care le acuză că ar fi orchestrat o „devalorizare masivă” a monedei lor. În același timp, nici indicatorii economici americani nu au ajutat, întrucât indicii de fabricație și cheltuielile pentru construcții au înregistrat o scădere neașteptată.

Și bursele europene au scăzut puternic luni, după noul front în războiul comercial deschis de Statele Unite, de această dată față de doi parteneri sud-americani, scrie AFP.

Un indicator economic publicat luni a hrănit aceste temeri: activitatea din sectorul manufacturier a continuat să se contracte în noiembrie dar mai repede decât se aștepta, potrivit indicelui ISM.

Pe Wall Street, în jurul orei 18,10 (17,10 GMT), Dow Jones Industrial Average scădea cu 0,68%, indicele Nasdaq cu 1,02% iar indicele extins S&P 500 cu 0,65%.

Eurostoxx 50 a căzut cu 2,08%.

Pe bursele europene, Parisul a pierdut 2,01%, Franckfurt 2,05%, Londra 0,82%, Milano 2,28%, Madrid 2,09%, Lisabonna 0,77%, Bursa elvețiană 1,38%, Amsterdam 1,70% iar Bruxelles 1,09%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

India reia zborurile interne după două luni de pauză forțată

Publicat

in

De

Zborurile interne au fost reluate în India, după două luni de la impunerea restricţiilor privind mobilitatea ca încercare a autorităţilor de a stopa răspândirea Covid-19, informează BBC potrivit news.ro.

Până în prezent, în India au fost confirmate 138.845 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 4.024 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Duminică, au fost raportate 6.000 de noi contaminări. În ţară, restricţiile au început să fie ridicate.

„Noua normalitate” a adus cu sine noi reguli privind deplasările – pasagerii sunt acum obligaţi să descarce o aplicaţie guvernamentală care urmăreşte legăturile şi le va fi luată temperatura.

Anumite state, precum Assam şi Uttar Pradesh, au spus că pasagerii care ajung aici vor fi plasaţi în carantină.

Altele, ca Punjab şi Karnataka, au anunţat diverse grade de carantină – instituţionalizată şi la domiciliu.

Delhi a anunţat că nu îi va plasa în carantină pe călătorii asimptomatici.

Între cei care au efectuate luni primele zboruri au fost studenţi, muncitori migranţi şi personal paramilitar.

Cu peste 1,3 miliarde de locuitori, India pare să nu fie foarte afectată de noul coronavirus, însă experţii avertizează că aici au fost efectuate puţine teste.

Măsurile stricte impuse în India au dus la închiderea fabricilor, astfel că milioane de oameni au rămas fără locuri de muncă. Fără un venit, mulţi au decis să se întoarcă în satele lor. Unii au reuşit să găsească un mijloc de transport, dar majoritatea au mers pe jos mii de kilometri. Mulţi nu au reuşit să ajungă la destinaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Începe mare operaţiune de testare pentru COVID-19 a bucureştenilor – Gabriela Firea anunţă câte persoane s-au înscris în program

Publicat

in

De

Gabriela Firea a anunţat că luni se va da startul proiectului privind testarea bucureştenilor care nu au simptome de COVID-19. Testele nu vor fi rapide, ci cele de tip anticorpi, şi se vor realiza pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, în primă fază. Până luni dimineaţă, s-au înscris 8500 de bucureşti pentru a fi testaţi. Mai sunt 6000 de locuri disponibile.

„8500 de bucuresteni s-au inscris pentru a se testa gratuit, sa afle daca sunt contaminati cu noul coronavirus. Dupa inscriere, veti fi contactati si programati pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat si private partenere ale programului “Testam pentru Bucuresti”.

Testele sunt PCR – cele mai performante la nivel mondial. Constau in analizarea unei probe din exudatul nazal si faringian.

Mai jos, platforma unde va puteti inscrie in continuare. Mai sunt 6 000 de locuri.

http://testampentrubucuresti.assmb.ro/”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Testele se vor realiza la Arena Naţională. Firea a precizat ieri că mulţi bucureşteni ar vrea să se testeze, dar se tem să nu fie nevoiţi să meargă la spital, în urma rezultatului.

Primarul consideră că Ministerul Sănătăţii s-ar putea consulta cu specialiştii, iar persoanele cu simptome uşoare să rămâmă, acasă, în familii, dar într-o cameră separată: „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend