Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vremea se menţine rea în multe regiuni: Cod PORTOCALIU de inundaţii pentru opt judeţe, până joi dimineaţă

Publicat

in

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din opt judeţe, valabilă până joi la ora 10. Alte râuri din 31 de judeţe sunt cod galben de inundaţii.

Avertizarea cod portocaliu vizează râuri din judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Braşov, Sibiu, Vâlcea Argeş şi Olt, fiind în vigoare până joi la ora 10.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare începând de miercuri de la ora 16:00 până la ora 24:00 pe unele râuri din judeţele: Gorj, Vâlcea şi Sibiu, arată hidrologii.

Râuri din judeţele Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Harghita, Mureş, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Suceava, Neamţ, Bacău, Covasna, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi sunt cod galben de inundaţii până joi la ora 9.00, respectiv 24.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Încrederea companiilor germane în economie s-a redresat în mai

Publicat

in

De

Încrederea companiilor germane în economie s-a redresat în mai, după o scădere dramatică în aprilie, în urma relaxării graduale a măsurilor de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Institutul de cercetare economică Ifo a anunţat luni că încrederea companiilor germane în economie a înregistrat în mai o creştere până la 79,5 puncte, de la o cifră revizuită de 74,2 de puncte în aprilie. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o creştere a acestui indicator până la nivelul de 78,3 puncte.

„Încrederea companiilor germane s-a redresat după evoluţia catastrofică din luna precedentă. Aşteptările pentru următoarele luni s-au îmbunătăţit semnificativ”, a declarat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.

Ifo se aşteaptă la un declin al economiei germane de peste 10% în trimestrul doi din 2020, iar companiile se aşteaptă la un declin mai puţin accentuat al exporturilor, în urma reluării activităţilor economice, a apreciat economistul Ifo, Klaus Wohlrabe.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Acesta a adăugat: „Economia Germaniei vede din nou lumina de la capătul tunelului. Dar suntem încă departe de optimism”.

Economia Germaniei a intrat în recesiune în primul trimestru din 2020, când s-a contractat cu 2,2%, pe fondul impactului pandemiei, după un recul de 0,1% în ultimele trei luni din 2019, arată datele preliminare publicate recent de Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

Analiştii se aşteaptă la un declin şi mai accentuat în trimestrul doi din 2020, din cauza măsurilor de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea epidemiei.

Guvernul de la Berlin estimează că cea mai mare economie europeană se va contracta cu 6,3% anul acesta, cel mai sever declin de la Al Doilea Război Mondial.

„Redresarea activităţii economice şi revenirea optimismului sunt salutate cu căldură, dar cu siguranţă nu sunt motive de reducere a vigilenţei”, a apreciat economistul ING Carsten Brzeski. Acesta a adăugat: „Chiar şi într-un scenariu mai favorabil, cu atenuarea mai multor restricţii şi fără un al doilea val de epidemie, este puţin probabil ca economia germană să revină la nivelul de dinaintea crizei înainte de 2022”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Premierul Boris Johnson: Centrele comerciale şi magazinele se redeschid în iunie în Marea Britanie

Publicat

in

De

Marea Britanie va redeschide centre comerciale şi magazine în luna iunie, în cadrul unei noi etape de relaxare a restricţiilor antiepidemice, a anunţat luni seară premierul Boris Johnson, anunță MEDIAFAX.

Pieţele comerciale în aer liber şi centrele pentru vânzări auto ar putea fi redeschise pe 1 iunie, iar reţelele de retail pe 15 iunie.

„Astăzi, vreau să anunţ sectorul de retail că intenţionăm să redeschidem magazinele, pentru a se pregăti. Aplicăm măsuri treptate de reconstruire a ţării”, a declarat Boris Johnson luni seară, conform agenţiei de presă Reuters.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Iniţiativa a fost confirmată de ministrul britanic al Mediilor de Afaceri, Alok Sharma. „Magazinele stradale sunt în centrul fiecărei comunităţi din ţara noastră. A permite redeschiderea acestor magazine va fi un pas esenţial pe drumul reconstruirii economiei, iar astfel vor fi susţinute milioane de locuri de muncă din Marea Britanie”, a declarat Alok Sharma.

În Marea Britanie s-au înregistrat până acum 262.541 de cazuri de coronavirus şi 36.996 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend