Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vremea face din nou RAVAGII: Zeci de gospodării inundate, drum județean și un pod de cale ferată, blocate

Avatar

Publicat

in

Zeci de gospodării din şase localităţi au fost afectate de inundaţiile de joi seara, un drum judeţean a fost blocat aproximativ o oră, iar un tren interregio a staţionat din acelaşi motiv aproximativ jumătate de oră în gara CFR din Câmpulung Moldovenesc, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, potrivit Agerpres.

 Potrivit ISU Suceava, în urma fenomenelor meteo periculoase de joi au fost afectate municipiul Câmpulung Moldovenesc, oraşele Gura Humorului şi Broşteni, precum şi comunele Dorna Arini, Vatra Moldoviţei şi Frumosu, iar pompierii au intervenit la evacuarea apei din gospodării.

Tot în urma ploilor torenţiale, DN 17B, pe raza oraşului Broşteni, a fost blocat aproximativ o oră de aluviuni, iar lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni şi de la Secţia Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc au acţionat pentru deblocarea carosabilului şi reluarea traficului rutier.

De asemenea, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, joi seara, din cauza unui pod colmatat din zona gării, trenul interregio 1765 Iaşi – Timişoara a staţionat aproximativ 30 de minute, timp în care lucrătorii CFR au intervenit şi au remediat problema.

Potrivit ISU Suceava, zonele critice au fost monitorizate pe tot parcursul nopţi, iar în cursul zilei de vineri pompierii militari vor acţiona în continuare pentru evacuarea apei din gospodării şi decolmatarea fântânilor.

Ulterior, comisii mixte se vor deplasa în teren pentru a evalua pagubele produse.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

Dezvaluiri

Guvernul Orban, desființat: ‘Au ales să se situeze de partea profitorilor de pe urma averii tinerilor’

Avatar

Publicat

in

De

Fundația Tinerilor din Constanța (FTC) anunță, în cadrul unui comunicat de presă, că Avocatul Poporului se implică în „oprirea jafului fostului patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist”.

Mai mult, FTC pune tunurile pe Guvernul Orban, mai exact pe ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, despre care spune că „până acum, a ales să se situezze de partea profitorilor de pe urma averii tinerilor”.

DE INTERES

Fundația Tinerilor din Constanța face un ultim apel la ministru Ionuţ Stroe şi la secretarul de stat Andra Costache „să treacă de partea tinerilor, să dovedească că nu sunt complicii a acelora a căror activitate se bazează pe jefuirea fostului patrimoniu UTC, spunând STOP încălcării legii”.

De asemenea, tinerii constănțeni dezvăluie că „Avocatul Poporului a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională cu privire la contradicţiile din Legea tinerilor nr. 350/2006 ce adâncesc premisele abuzurilor celor aflaţi la conducerea fundaţiilor judeţene pentru tineret din ţară, acei tineri de peste 45 de ani care profită de pe urma bogatului fost patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist pentru a se îmbogăţi, în timp ce structura prin care ar trebui să sprijine tinerii se află în prag de faliment”.

Iată comunicatul FTC

Avocatul Poporului se implica în oprirea jafului fostului patrimoniu UTC!

Federaţia Tinerilor din Constanţa anunţă faptul că Avocatul Poporului a ridicat excepţia de neconstituţionalitate ce va pune STOP furtului sistematic al patrimoniului ce ar fi trebuit să le aparţină tinerilor de peste 30 de ani!

Joi, 1 octombrie a.c, ca urmare a adreselor transmise de către Federaţia Tinerilor din Constanţa, Avocatul Poporului a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională cu privire la contradicţiile din Legea tinerilor nr. 350/2006 ce adâncesc premisele abuzurilor celor aflaţi la conducerea fundaţiilor judeţene pentru tineret din ţară, acei tineri de peste 45 de ani care profită de pe urma bogatului fost patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist pentru a se îmbogăţi, în timp ce structura prin care ar trebui să sprijine tinerii se află în prag de faliment.

Dacă va fi admisă, această excepţie de neconstituţionalitate va elimina confuzia existentă referitoare la regimul juridic aplicabil organului de conducere şi administrare al fundaţiilor judeţene pentru tineret, stabilind faptul că, acesta este consiliul, aşa cum este prevăzut de Legea nr. 146/2002 cu modificările şi completările ulterioare. În acest fel, considerăm că se va elimina paralelismul legislativ creat de art. 13 alin (1) şi art. 14 alin. (2) din Legea nr. 350/2006 care fac referire la „adunarea generală”, paralelism legislativ care a permis devalizarea clădirilor şi a bunurilor destinate tinerilor.

Federaţia Tinerilor din Constanţa a luptat încă de la înfiinţare ca tinerii să poată beneficia de pe urma bunurilor ce le aparţin, patrimoniu ce ar fi putut constitui bazele dezvoltării sectorului de tineret din fiecare judeţ din România, dar reprezentanţii tinerilor s-au lovit de dezinteresul şi complicitatea reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului care par a fi interesaţi de sprijinirea celor care conduc fundaţiile judeţene pentru tineret, fundaţii pe care le-au adus în prag de faliment.

Astfel, de 4 ani de zile, Federaţia Tinerilor din Constanţa poartă discuţii cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) cu privire la aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, regulament a cărui neaprobare reprezintă motivul pe care îl invocă cei aflaţi la conducerea fundaţiilor judeţene pentru tineret atunci când aleg să conducă în baza propriilor interese aceste structuri.

Reprezentanţii MTS, în frunte cu domnul ministrul, Ionuţ Stroe, şi doamna secretar de stat, Andra Costache, au ales însă să se situeze de partea profitorilor de pe urma averii tinerilor, blocând până în ziua de astăzi aprobarea acestui Regulament şi încălcând legea.

Aşadar, Federaţia Tinerilor din Constanţa salută decizia Avocatului Poporului de a ridica această excepţie de neconstituţionalitate, de impact pentru toţii tinerii din România, şi solicită domnului ministru, Ionuţ Stroe, şi doamnei Secretar de Stat, Andra Costache, să treacă de partea tinerilor, să dovedească că nu sunt complicii a acelora a căror activitate se bazează pe jefuirea fostului patrimoniu UTC, spunând STOP încălcării legii.

„Ne bucurăm să aflăm că tinerii din România sunt la un pas mai aproape de a putea avea parte de ce le-a aparţinut dintotdeauna, dar de care nu au putut beneficia niciodată. De asemenea, apreciem modul în care, spre deosebire de reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, Avocatul Poporului a înţeles existenţa acestei probleme şi importanţa rezolvării ei. Sperăm ca reprezentanţii ministerului să-şi dea seama de ce parte să se situeze, acum, în al doisprezecelea ceas, pentru a pune capăt acestor abuzuri. Federaţia Tinerilor din Constanţa îşi asumă că va face toate demersurile necesare pentru ca interesele tinerilor să fie duse la împlinire, indiferent de dezinteresul continuu de care ne vom lovi.”- Roxana-Ioana Şerban, preşedinte FTC.

Vezi AICI excepția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului!

Vezi și

Întrebarea-cheie la care trebuie să răspundă cei surprinși pe camerele de supraveghere de la BES 1

Veste bună pentru tinerii care vor să își achiziționeze o locuință. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

Răsturnare de situație în cazul președintelui Biroului Electoral Sector 1. Rezultatul la testul PCR a fost negativ la infectarea cu SARS-CoV-2

Avatar

Publicat

in

De

sursa foto:  antena3.ro.

Președintele Biroului Electoral Sector 1 Nicolae Sprîncu nu este infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2, după ce joi a venit rezultatul testului PCR care este negativ, informează news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Testul rapid de miercuri, pe care l-a efectuat la centrul Caraiman, arăta că este infectat cu noul virus, iar recomandarea era să efectueze şi un test PCR pentru a confirma rezultatul, au precizat sursele citate.

Prin urmare,rezultatul la testul PCR primit joi după-amiază a fost negativ la infectarea cu SARS-CoV-2, au adăugat sursele menţionate.

Clotilde Armand a afirmat miercuri că informaţia privind infectarea preşedintelui biroului electoral de sector nu este confirmată

„Se pare că s-ar fi testat la centrul lui Dan Tudorache, la centrul Caraiman. Sunt multe lucruri care nu le înţelegem”, a spus Armand, la Digi 24.

Ea a mai susţinut centrul la care s-a testat pentru coronavirus preşedintele biroului electoral al sectorului 1 realizează teste doar dimineaţa între orele 7 şi 8 , iar rezultatele sunt date după trei zile.

BEC a respins miercuri cererea PSD de renumărare a voturilor la Sectorul 1. O solicitare similară a fost depusă de candidatul PSD Daniel Tudorache şi la biroul electoral de sector.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat joi că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1, iar Daniel Tudorache a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector.

Citește și:

Întrebarea-cheie la care trebuie să răspundă cei surprinși pe camerele de supraveghere de la BES 1

Veste bună pentru tinerii care vor să își achiziționeze o locuință. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend