Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vrei să știi dacă ai fost infectat cu virusul SARS-CoV-2? Află ce test să alegi!

Avatar

Publicat

in

Testarea pentru virusul SARS-CoV-2 poate fi necesară atunci când ai simptome specifice (febră, tuse, dificultăți de respirație), când ai intrat în contact direct cu cineva infectat sau când ai nevoie de test pentru a călători sau accesa anumite servicii medicale.

În oricare dintre situațiile de mai sus, efectuarea testului COVID-19 presupune recoltarea unei probe de la nivelul gâtului sau nasului pentru detectarea, printr-un test RT-PCR sau printr-un test antigenic, a prezenței noului coronavirus.

Testele de identificare directă a coronavirusului încearcă să detecteze particule și gene SARS-CoV-2 prin analiza secrețiilor de la nivelul cavității nazale sau al orofaringelui. Acestea pot fi teste de tip RT-PCR (metodă de genetică moleculară), cu sensibilitatea cea mai bună, și teste antigenice rapide, cu o sensibilitate mai scăzută.

La SANADOR, pacienții au acces la efectuarea tuturor tipurilor de teste pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2 sau a răspunsului imun al organismului la infecție sau la vaccinare.

Pentru identificarea virusului este recomandat testul RT-PCR, un test de biologie moleculară de înaltă precizie, capabil să identifice chiar și virusului în cantități mici. Testul se recoltează din exsudat nazofaringian, pe baza unei programări prealabile, în locații SANADOR cu personal special instruit pentru această testare. Programarea pentru recoltare se face doar pe baza unei programări prealabile la 021 9699, Call Center disponibil nonstop.

În cazul persoanelor care au trecut prin infecția cu noul coronavirus și vor să verifice dacă au dezvoltat anticorpi, SANADOR oferă acces la o serie de testări pentru anticorpi. Persoanele care au făcut boala pot accesa și pachetul complet de evaluare post-COVID, conceput cu ajutorul medicilor de specialitate.

Testele serologice care identifică anticorpii sunt utile atât pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, cât și pentru a aprecia răspunsul imun al pacientului.

La SANADOR, este disponibilă și dozarea anticorpilor neutralizanți împotriva noului coronavirus. Anticorpii neutralizanți (anti-spike RBD) sunt cei care împiedică atașarea virusului de celulele umane. Dozarea cantitativă a anticorpilor anti-SARS-CoV-2 IgG este indicată atât persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 (la cel puțin o săptămână după administrarea celei de-a doua doze), cât și celor care au trecut prin infecția cu noul coronavirus.

Pachetul de evaluare post-COVID disponibil la SANADOR include întreaga gamă de testări anticorpi, plus CT toracic, consulturi de Pneumologie și Cardiologie, teste funcționale (spirometrie, EKG), teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de markerii de inflamație și de hemoleucogramă.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO | Marcel Ciolacu afirmă că premierul Cîţu a fost pus de comisarii europeni să-l sune: PSD ameninţă cu greva parlamentară

Avatar

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu susţine că premierul Cîţu l-a sunat să vorbească despre Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă după ce a fost presat de comisarii europeni în acest sens.

“Am avcut mai multe zile discuţii cu comisari europeni. Doamna preşedinte mi-a răspuns la scrisoare, mi-a dat şi dreptate că PNRR să fie dezbătut în Parlament, nu neaparat să fie un vot. Nu ţinem neapărat să fie votat, dar el trebuie cunoscut, mai ales că PSD este cel mai mare partid din România şi are peste jumătate din administraţiile publice locale. Apelul (lui Cîţu, n.r.) a fost în urma comisarilor europeni şi a preşedintelui Comisiei. A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Întrebat ce urmează să vorbească cu premierul, liderul PSD a reiterat ideea că social-democraţii vor intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu este prezentat în Parlament.

“Eu cu domnul Cîţu stabilesc principiile. Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: dacă se merge cu PNRR fără să fie prezentat şi fără să avem o discuţie foarte serioasă cu privire la mecanismele de acces la fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară. Mi s-a spus (la Comisia Europeană, n.r.) că a mai existat situaţia din România cu privire la opoziţie în Polonia. Au intervenit comisarii şi acum au un PNRR în consens”, a mai explicat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că va trimite specialiştii PSD să discute cu guvernanţii despre principiile şi mecanismele pe care se bazează PNRR.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CIFRE ULUITOARE: 150.000 de copii au rămas singuri acasă, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate!/ VIDEO

Avatar

Publicat

in

De

Migrația românilor a dat naștere unui fenomen tot mai extins – sute de mii de copii au rămas în țară să fie crescuți de bunici sau de alte rude. Invitată la Digi 24, în emisiunea “La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean”, Gabriela Alexandrescu, director executiv Organizația “Salvați Copiii”, a oferit cifre, dar a vorbit și despre nivelul de sărăcie al copiilor din România.

“Cifrele oficiale de la Direcția pentru Protecția Copilului, arată undeva în jur de 80-90.000. Cele de la Educație, de la Inspectoratele școlare, arată undeva la 150.000, doar copii de vârstă școlară. Mulți dintre ei și-au pierdut pur și simplu copilăria, mulți au devenit părinți pentru frații mai mici, mulți s-au lăsat de școală, mulți dintre ei au rămas cu niște traume și cu o lipsă de afectivitate și de empatie, pentru că nu au simțit dragostea părinților”, a spus Gabriela Alexandrescu la Digi 24.

În căutarea unui trai mai bun, milioane de români au plecat din România și s-au stabilit în străinătate. În Spania, Italia, Anglia sau Franța, cei mai mulți dintre ei.

În plus, conform informațiilor furnizate de Asociația Salvații Copiii, jumătate dintre micuții din România trăiesc în sărăcie, țara noastră având cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend