Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vrei să oferi siguranță și confort copilului tău? Învață cum să alegi cel mai potrivit pătuț

Publicat

in

Meseria de părinte implică foarte multe decizii, alegeri, griji, responsabilitate, iar toate acestea sunt prezente datorită faptului că îți dorești pentru copilul tău ce e mai bun, nu-i așa? Toți ne dorim să creștem copii sănătoși, să se dezvolte armonios, să fie fericiți și să aibă parte de tot ceea ce au nevoie. În felul acesta parcă ne și hrănim sufletul.

Vrei să oferi siguranță și confort copilului tău? Cu siguranță că răspunsul tău este da, dar cum să oferi toate acestea? Ei bine, una dintre cele mai importante acțiuni pe care le poți întreprinde este achiziționarea unui pătuț pe măsura nevoilor ce le manifestă copilul tău.

Acum probabil că te întrebi cum să alegi un astfel de pătuț, nu? Sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ții cont, dar hai să le luăm pe rând.

Dimensiunile pe care le prezintă

Primul aspect la care trebuie să te gândești e locul în care îl vei monta. E recomandat să pregătești camera copilului chiar dinainte ca acesta să fie născut, iar asta câteodată îți poate da bătăi de cap.

Ca de exemplu, dacă ai suficient spațiu nu va fi greu să alegi dimensiunea potrivită, însă dacă spațiul este limitat trebuie să fii atent la specificații și să te orientezi către un pătuț pliabil, care să poate fi redimensionat conform nevoilor tale.

Mai mult decât atât, nu uita că cel mic este în continuă creștere, mai ales în prima perioadă a vieții, când vei vedea cu ochii tăi cât de repede se dezvoltă. De ce este asta important? Pentru că alegerea unui pătuț trebuie să fie rentabilă.

Nu te hazarda către cele mai scumpe produse, ci încearcă să urmărești mereu un raport optim între calitate și preț. Verifică de exemplu câteva oferte la patuturi pentru bebelusi gasite de mine; cele mai atractive și rentabile mi s-au părut cele existente pe site-ul nichiduta.ro – de fapt acesta fiind chiar un magazin online foarte cunoscut de către părinți.

Rezistența și design-ul

De asemenea, ultimul lucru pe care-l vei dori la un astel de pătuț e să constați că nu e foarte resistent. De altfel, e inadmisibil să nu fie rezistent, mai ales că greutatea copilului nu e una mare.

În același timp, trebuie să acorzi atenție și design-ului pe care-l oferă pătuțul respectiv. Aici nu mă refer în mod special la culorile pe care le prezintă, ci mai degrabă la felul în care este construit, formele pe care le are. Acestea trebuie să inspire siguranță, să nu prezinte un pericol pentru integritatea celui mic, iar în același timp să nu îi permită copilului să părăsească acel spațiu ori, mai rău, să dezechilibreze întregul corp de mobilier.

Prin urmare, siguranța e un aspect primordial pe care să-l urmărești când cumperi un pătuț pentru copii, iar dacă vei analiza și ofertele menționate ceva mai sus – dă click pe link-ul respectiv – vei descoperi cu siguranță câteva produse dintre care să alegi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

COPAC, atenționare pentru autorități: ‘Pacienții sunt puși pe drumuri. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate’

Publicat

in

De

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România trage un semnal de alarmă asupra situației continue de încălcare a drepturilor pacienților.

COPAC arată că deși în alte domenii, lucrurile au fost relaxate, nu același lucru se întâmplă și în sistemul de sănătate.

Aceștia atrag atenția că în continuare sunt internate doar urgențele, iar pacienții sunt amânați până după 15 iunie, iar aparținătorii pacienților nu au voie în unitățile medicale nici în cazurile speciale care se justifica (persoane care nu se pot deplasa, nașteri, etc.).

„Tăticii nu își pot vedea copiii nici chiar dacă își fac testul COVID, iar unele mame își așteaptă disperate micuții abia după ce iese rezultatul la test. Pacienții sunt puși pe drumuri pentru a-și lua tratamentul chiar dacă sunt cazuri care nu pot face acest lucru și nu pot fi luate de familie. Pacienții cu boli infecțioase (tuberculoză, HIV, hepatite) nu au acces în spitalele unde se tratau acestea fiind spitale COVID sau suport”, arată COPAC într-un comunicat de presă transmis joi.

O altă problemă remarcată de COPAC este cea reprezentată de încălcarea confidențialității diagnosticului pacienților morți de COVID, prin menționarea unor diagnostice precum HIV, schizofrenie, chiar și după moarte.

Ei spun că dacă în luna martie când nu se știa exact care va fi amploarea pandemiei, aceste măsuri erau justificate, în prezent ele trebuie să înceteze.

„Autoritățile trebuie să înțeleagă în acest moment că au de gestionat un sistem de sănătate cu mulți pacienți și nu doar cu cei COVID. Ca de obicei, ne situăm într-o situație extremă: interzicem orice drept și nu ne gândim niciun moment la binele pacienților. Se pare că ne-am pierdut și bunul simț și orice urmă de umanitate în anumite cazuri, iar nouă ca reprezentanți ai pacienților acest lucru ni se pare de neacceptat. Nu mai acceptăm aceste încălcări de drepturi ale pacienților și vă solicităm urgent să luați măsuri care să corecteze aceste lucruri, care în luna iunie 2020 nu mai au nicio justificare”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

COPAC solicită Ministerului Sănătății să ia de urgență măsuri pentru a nu mai fi încălcare drepturile pacienților prin adoptarea unor reglementări care să găsească soluții la aceste probleme expuse.

Totodată, COPAC roagă Avocatul Poporului să se sesizeze în acest caz de încălcare flagrantă a drepturilor pacienților.

Citește și:

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Tomac: ‘Am avut astăzi o discuție cu premierul Orban. Este evident că trebuie să ne pregătim pentru alegeri’

Publicat

in

De

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat că s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban și este convins că alegerile locale vor fi organizate pe 27 septembrie.

„Este evident că trebuie să ne pregătim pentru alegeri. Eu sunt convins că vom avea alegeri pe 27 septembrie. Am avut astăzi o discuţie cu premierul Orban şi am insistat, pentru că cred că nu putem prelungi la nesfârşit mandatele aleşilor locali. 27 septembrie este o dată potrivită, în primul rând pentru că ne încadrăm după ieşirea din starea de alertă într-un calendar destul de rezonabil pentru a putea pregăti alegerile, pentru că ele nu se fac de pe o săptămână pe alta.

E nevoie de un calendar foarte precis, prevăzut în lege. Întâi se înfiinţează birourile electorale. Campania aceasta legată de semnături trebuie regândită, pentru că numărul este foarte mare şi ar trebui să reducem numărul de semnături. În mod clar trebuie să gândim şi o alternativă şi noi am venit cu o propunere de a elimina semnăturile şi de a exista o altă formulă prin care să propunem garanţii şi cei care obţin scorul de minim 3% să-şi recupereze aceste garanţii”, a spus Tomac la dezbaterea online „Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice”, organizată de Expert Forum.

El a adăugat că pentru PMP alegerea în două tururi a primarilor a reprezentat şi reprezintă în continuare un obiectiv important.

„Regret că nu vom avea în acest an alegeri în două tururi, cred că pentru administraţia românească, pentru viaţa politică românească, este absolut esenţial să revenim la alegerea primarului în două tururi”, a menţionat Tomac.

Citește și:

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

E oficial! Amenzi sau închisoare pentru cei care încalcă această lege

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend