Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Vrei o cariera militara? Te poti inscrie la cursuri – Vezi locurile disponibile

Avatar

Publicat

in

Cariera Militară – O provocare care merită trăită

O carieră militară de succes începe într-un mediu al disciplinei, al valorilor și normelor militare. Dincolo de cerințele impuse de managementul resurselor umane pe linia selecției, tinerii care îmbrățișează cariera militară trebuie să fie caracterizați de voință, determinare, competitivitate, angajare efectivă și afectivă, curiozitate intelectuală și dorința de lucru în echipă.

Publicitate

Pentru anul școlar/universitar 2017-2018, Ministerului Apărării Naţionale organizează concursuri de admitere pentru ocupare următoarelor locuri în instituțiile militare de învățământ:

  1. Pentru învăţământul militar liceal :

480 locuri (câte 120 de locuri pentru fiecare din cele 4 colegii naționale militare);

– Colegiul Național Militar ,, Dimitrie Cantemir”- Breaza;

– Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu”- Craiova;

– Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”- Alba Iulia;

– Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare”- Câmpulung Moldovenesc;

Recrutarea candidaţilor se desfăşoară până la data de 24.03.2017.

  1. Pentru învăţământul militar postliceal :

2.1. Maiştri militari:

 –  Scoala Militară de Maiștri Militari și Sobofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I”- Pitești – 216 locuri ;

–  Scoala Militară de Maiștri Militari și Sobofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia” – Boboc – 100 de locuri ;

– Scoala Militară de Maiștri Militari și Sobofițeri a Forțelor Navale ,,Amiral Ion Murgescu” – Constanța – 95 de locuri.

2.2. Subofiţeri:

 – Scoala Militară de Maiștri Militari și Sobofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I”- Pitești 390 de locuri ;

– Scoala Militară de Maiștri Militari și Sobofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia” – Boboc –  70 de locuri.

Recrutarea candidaţilor se desfăşoară până la data de 05.05.2017.

  1. Pentru învăţământul militar universitar :

– Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu“ – Sibiu – 203 de locuri ;

– Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă“ – Brașov – 159 locuri ;

– Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân“ – Constanța – 66 de locuri ;

– Academia Tehnică Militară București – 180 de locuri ;

– Institutul Medico-Militar – 30 de locuri la București și 20 de locuri la Târgu Mureș.

Recrutarea candidaţilor se desfăşoară până la data de 14.04.2017.

       AVANTAJELE ŞI CERTITUDINILE OPŢIUNII:

  – învăţământ de nivel european;

  – educare și formare gratuită (studii, cazare, hrănire, echipare, asistenţă medicală, transport);

  – loc de muncă la finalizarea studiilor universitare sau postliceale militare;

  – pregătire profesională de excepţie şi posibilitatea continuării studiilor în străinătate;

  – afirmare, carieră, prestigiu, aventură.

Înscrierile pentru tinerii din județul Argeș, au loc la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Argeș (cu sediul în mun. Pitești, str. Craiovei, nr. 150, tel. contact 0248.25.11.19, 0248.21.52.84).            

Informaţii mai puteţi găsi şi pe site-urile oficiale la adresele www.recrutare.mapn.ro, www.mapn.ro, sau paginile din reţelele de socializare Facebook şi  Twitter – Recrutare MApN  @RecrutareMApN.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Un cântăreț celebru a luat o decizie surprinzătoare! A intrat în politică

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Avatar

Publicat

in

De

„Planul semafor” al guvernului, de începere a noului an școlar, anunțat cu mare tam-tam, adâncește haosul și bulversează o întreagă generație de copii și adolescenți, care și așa are de suferit din cauza pandemiei.
Incertitudinea celor trei scenarii – verde, galben și roșu -, mesajele contradictorii transmise de cei care ar trebui să gestioneze și să găsească soluții acestei situații extrem de complexe, dar mai ales, faptul că în al doisprezecelea ceas Guvernul PNL se spală pe mâni de responsabilități, forțează limita incompetenței.

Așa numita „descentralizare” a deciziei legată de felul în care vor fi reluate cursurile și aruncarea acestui cartof fierbinte la nivel local, fără a scoate o vorbă despre alocarea resurselor de care este atâta nevoie, este dovada clară că Guvernul PNL Orban recunoaște că este depășit de situație.

Publicitate

Indolența și lipsa de preocupare față de problemele reale își spun cuvântul. Tabletele promise de Guvernul Orban la începutul crizei sanitare nu au ajuns nici acum la copiii din familii defavorizate și nici nu există siguranța că vor ajunge până la începutul noului an școlar.

Minciuna a ieșit la suprafață. În continuare, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie, se rezumă la promisiuni conjugate la timpul viitor.

În lipsa echipamentelor și a pregătirii necesare, consecințele sunt îngrijorătoare. Studiul Fundației World Vision România, disponibil aici https://bit.ly/3guINeb, care arată că peste 40% din copiii din mediul rural nu au participat la școala online în timpul pandemiei, este un semnal de alarmă.

Ce face premierul PNL Ludovic Orban în acest timp? Este preocupat de respectarea drepturilor pedofililor și de faptul că agresorii sexuali ai minorilor sunt discriminați.

Declarațiile halucinante făcute de vicepremierul Raluca Turcan și de ministrul Educației, Monica Anisie, dacă elevii trebuie sau nu să poate mască la cursuri și în ce condiții concrete pot fi reluate cursurile, ne pun și mai mult pe gânduri.

Este tot mai clar că acest Guvern nu doar că nu are priceperea și competența să rezolve lucrurile dar nici nu înțelege profunzimea problemelor cu care oamenii se confruntă.

Sistemul de învățământ are nevoie de investiții, pregătire și adaptare la noile cerințe pentru desfășurarea anului școlar în condiții de siguranță sanitară pentru elevi și cadre didactice.

Și asta, în ritm alert.

Deși Primăria Capitalei nu are în administrare rețeaua școlară, această fiind la primăria de sectoare, cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să nu lăsăm lucrurile așa.

Îi invit pe colegii mei primari la o dezbatere aplicată cu privire la pregătirea începerii anului școlar.

Este momentul să vorbim pe o singură voce, indiferent de opțiunile politice, și să cerem răspicat Guvernului ca atunci când ne transferă responsabilități, să aloce și resursele financiare necesare pentru a le rezolva.

Pentru că sunt oameni care pot, vor și au priceperea să ia măsuri și să le pună la timp în practică!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend