Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Votul din Parlament pentru numirea lui MRU la SIE, o victorie a PSD

Publicat

in

Votul Parlamentului de încuviinţare a numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Serviciului de Informaţii Externe este de fapt o victorie a PSD. Este interpretarea jurnalistului Ion Cristoiu, care vede un joc magistral al PSD din punct de vedere electoral şi o bucurie pripită a PNL.

Cristoiu o taxează pe Alina Gorghiu, după ce aceasta a afirmat că în Parlament ar exista o majoritate suficientă pentru a face guvernul să cadă.

“Rezultatul votului trebuie raportat la miza confruntării. PSD nu s-a dat de ceasul morții să aibă un om în fruntea unui Serviciu care poate fi condus și de fărașul de după ușă pe post de director civil. Nici n-avea de ce. În postdecembrism, funcția de Director SIE, infinit mai puțin importantă, fie și în planul vizibilității, decît cea de Director la SRI, a fost văzută de partidele politice drept o sinecură. Așa va fi socotit-o și Klaus Iohannis, fericit că MRU acceptă tragerea pe linie moartă după ce aspirase la funcția de premier al Guvernului Meu și, prin asta, deschide calea pentru Pupila Alina Gorghiu.

De ce a făcut atîta caz PSD de numirea lui MRU la SIE? Din motive strict electorale. Greșeala lui Klaus Iohannis de a vîrî pe gît Partidelor politice pe MRU fără minimul preludiu numit, în democrație, consultare, a fost speculată magistral de PSD. Pentru Victor Ponta, care indiscutabil a dovedit aici viclenie politică, felul antidemocratic în care a procedat Klaus Iohannis a fost un bun prilej de a face mare caz de întoarcerea lui Klaus Iohannis la ceea ce propaganda PSD a numit năravurile lui Traian Băsescu. Mai mult, trecînd peste adevărul că MRU l-a trădat pe Traian Băsescu, atacîndu-l în ultimul timp (poziția PMP mi s-a părut contraproductivă electoral), propaganda PSD a prezentat numirea lui MRU drept numirea unui om al lui Băsescu. Bun prilej de tărăboi pe tema supraviețuirii sub noul președinte a Sistemului și a oamenilor lui Traian Băsescu.

PSD a mai speculat și abjecta slugărnicie a PNL față de Președinte. Aici pare a se fi întîlnit eterna experiență a lui Vasile Blaga de milițian de strajă la poarta fostului președinte cu dragostea înflăcărată pe care i-o poartă Alina Gorghiu noului președinte.

MRU a fost dat jos și de PNL la moțiunea de cenzură din 2013. Vorbele de atunci ale liderilor PNL sunt încă proaspete în amintirea electoratului. Punîndu-și iobagii din PNL să-l voteze și mai ales să se bată pentru MRU, Klaus Iohannis i-a obligat să se facă de rîs în ochii electoratului.

PSD, prin boicotarea votului, prin tărăboiul anterior, de credeai că MRU va fi numit Președinte al Republicii, a urmărit să vîre în cap electoratului că el rămîne consecvent nu numai democrației, dar și considerării lui MRU drept adversar. Dacă ar fi pipăit nițel și propriul electorat, PNL ar fi sesizat că nici acestuia nu i-a plăcut numirea lui MRU, din motive care-mi scapă electoratul de Dreapta antipatizîndu-l pe proaspătul director SIE.

Dacă aș fi lider PNL, după ce nepoțica Alina Gorghiu va fi terminat de sărit în picior de bucurie că i-a mai îndeplinit o toană unchiului de la Cotroceni, aș trece la o analiză lucidă a întîmplării, analiză care nu poate să nu conchidă că PSD-ul, căruia mulți îi cîntă prohodul, a dovedit că-n materie de viclenie politică are resurse nebănuite”, scrie Ion Cristoiu pe blog.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/votul-din-parlament-pentru-numirea-lui-mru-la-sie-o-victorie-a-psd_960275.html

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ungaria ÎȘI RESPECTĂ POPORUL: face referendum pentru a vedea dacă oamenii sunt de acord cu promovarea LGBT

Publicat

in

De

Parlamentul Ungariei a adoptat marţi o rezoluţie care va împuternici guvernul să organizeze un referendum privind problemele LGBT, ridicând campania anti-LGBT a premierului Viktor Orban la un nou nivel, în timp ce se îndreaptă spre o cursă electorală dificilă anul viitor, când vor avea loc alegeri parlamentare, relatează Reuters.

Orban, un naţionalist care se află la putere din 2010, a propus anul acesta un referendum asupra legislaţiei partidului de guvernământ care limitează predarea în şcoli a homosexualităţii şi a problemelor legate de transsexuali, intensificând războiul cultural cu Uniunea Europeană. Aflat în faţa primelor sale alegeri competitive în mai mult de un deceniu, naţionalistul Orban a încercat să promoveze politici sociale despre care spune că protejează valorile creştine împotriva liberalismului occidental, punând în centrul campaniei sale, alături de migraţie, problemele de gen şi ceea ce el numeşte propaganda LGBTQ.

Parlamentul a votat pe rând cele patru întrebări pentru referendum, aprobându-le cu o majoritate Fidesz.

În cadrul referendumului, care va avea loc anul viitor la o dată ce urmează să fie stabilită, ungurii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în şcoli fără acordul părinţilor şi dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor. De asemenea, ei vor fi întrebaţi dacă conţinutul media care ar putea influenţa orientarea sexuală ar trebui să fie prezentat copiilor fără nicio restricţie. Legea adoptată în iunie, despre care guvernul spune că are ca scop protejarea copiilor, a provocat nelinişte în comunitatea LGBT.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

La slujba de Te Deum, în Catedrala Patriarhală de Ziua Naţională, Părintele Timotei Prahoveanul a vorbit despre rolul Bisericii în unirea de la 1918

Publicat

in

De

La slujba de Te Deum oficiată miercuri în Catedrala Patriarhală de Ziua Naţională, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit despre rolul Bisericii în unirea realizată în 1918, conform basilica.ro

„Deşi unirea s-a înfăptuit doar în urmă cu 103 ani, ea fost pregătită cu multă vreme înainte. A fost pregătită în chip special de slujitorii Bisericii”.

„Au fost foarte mulţi oameni importanţi, oameni politici, demnitari din Ţara Românească, în Moldova, Basarabia, Bucovina, Banat, Crişana, care s-au luptat pentru acest deziderat, dar nimeni nu a făcut mai mult decât a împlinit Biserica”.

„Pentru că întotdeauna Biserica le-a vorbit credincioşilor ei despre unitatea de credinţă, despre dragostea faţă de pământul românesc, despre dragostea de fraţi, despre trăirea în unire, care este după voia lui Dumnezeu şi care este cel mai important lucru pe care îl pot împlini oamenii în lumea aceasta”, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cuvântul său, ierarhul a amintit de sfinţirea Catedralei Naţionale în 2018, un proiect major în Anul Centenar.

„În urmă cu trei ani, Biserica a avenit cu un dar făuritorilor Unirii şi poporului român binecredincios: Catedrala Mântuirii Neamului”.

„Catedrala Naţională ne cheamă pe toţi la unitate, iar Biserica la fiecare slujbă înalţă rugăciuni, rugându-se pentru unirea tuturor, pentru acest duh de unitate şi de unire. Ne mai rugăm la toate slujbele ca Dumnezeu să dăruiască poporului român şi fiecărui român în parte înger bun, păzitor care să ne ajute să împlinim tot binele”, a afirmat Preasfinţia Sa.

De Ziua Naţională a României, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend