Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Vot cu peripeții în Argeș – Ștampilă aruncată în foc, buletine rupte și dosar penal pentru mită electorală

Avatar

Publicat

in

Pe parcursul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale desfășurat duminică, 2 noiembrie, în județul nostru au fost înregistrate mai multe incidente electorale. Unele mai puțin obișnuite, altele cunoscute de la vechile alegeri, însă toate la fel de serioase. Astfel, din datele prezentate astăzi de Prefectura Argeș, în ziua alegerilor prezidențiale a fost raportată disparția a trei ștampile, una de control și două cu mențiunea ”Votat”, incidentele înregistrându-se în localitățile Recea, Boteni și Mioveni-cartier Făget. În cel din urmă caz, ștampila necesară în procesul electoral a fost aruncată, din greșeală, în foc, alături de alte hârtii pe care reprezentanții secției de votare le-au considerat nefolositoare. În celelalte două cazuri, la Recea și Boteni, organele abilitate fac în continuare cercetări cu privire la dispariția ștampilelor de vot. De asemenea, în Pitești și Topoloveni au fost semnalate cazuri ale unor cetățeni care au încercat să introducă câte două buletine de vot în urne, iar în comuna Valea Iașului, un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost amendat de polițiști cu 200 de lei pentru că a făcut scandal în incinta secției de votare la care era arondat. Potrivit autorităților, bărbatul dorea să-și exprime opțiunea de vot în afara secției de votare, iar în urma refuzului reprezentanților secției, acesta a rupt buletinul de vot. Un incident a avut loc și în municipiul Câmpulung, acolo unde un reprezentant al unei organizații dintr-o secție de votare a încercat să cumpere voturile mai multor alegători. Acesta oferea bani alegătorilor în schimbul voturilor, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar de cercetare penală. Prezența la vot în primul tur al alegerilor prezidențiale în Argeș a fost de 54,03%, procentul voturilor nule fiind de 2,51% (303.561 voturi anulate).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, mesaj pentru elevi și profesori: ‘Ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că în cadrul Ministerului se pregătește o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezența fizică a elevilor.

”Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari. În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată – şi există zone în care va trebui  să continuăm – şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

În acest context, Cîmpeanu a anunţat că pentru cei 65.000 de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru  s-au luat măsuri pentru prevenirea acestei situaţii.

”Din punct de vedere organizatoric, am luat două măsuri: extinderea cu până la opt săptămâni a perioadei în care unui elev i se poate încheia situaţia şcolară din momentul revenirii în şcoală şi a doua măsură este aceea de micşorare până la două note pentru încheierea situaţiei şcolare. În mod normal, Regulamentul de organizare şi funcţionare prevede un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline”, a explicat ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că acestea sunt măsuri de sprijin pentru cei aflaţi în această situaţie, dar nu reprezintă o rezolvare a problemelor, soluţia fiind aşa-numitele ore remediale, în care să fie recuperat materia pierdută.

Aceste ore se adresează nu doar celor 65.000 de elevi ci şi altora.

”Numărul este mult mai mare. Am estimat  un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadre didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru ce care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a menţionat ministrul.

Acesta a precizat că fiecare cadru didactic trebuie să decidă dacă e nevoie de mai multe ore de recuperare, iar în acest caz ”programul depinde exclusiv de înţelegerea dintre elevi, cadru didactic şi părinţi”, el arătând că ministerul Educaţiei susţine ”orice variantă”.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că nu a luat în calcul realizarea de teste la nivel naţional pentru a identifica elevii care au nevoie să participe la aceste ore suplimentare.

În ceea ce priveşte plata profesorilor,  aceştia ar urma să primească 100 de lei pentru fiecare oră de recuperare a materiei, el susţinând că această sumă ”ar trebui să fie un tarif motivant, mai ales pentru cei tineri”, informează news.ro.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu, mesaj foarte clar: ‘Regulile de distanțare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că regulile de distanţare în unităţile de învăţământ vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, imediat după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea a şcolilor.

„Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, ordin care va fi promovat de îndată după ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie. Încercăm să promovăm acest ordin împreună cu Ministerul Sănătăţii cât mai repede cu putinţă, dacă se poate chiar imediat după decizia din data de 2 februarie, pentru ca şcolile să fie pregătite pentru respectarea acestor măsuri. (…) Să vedem, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP, care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori. Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită în ordinul de ministru comun Educaţie-Sănătate care va fi elaborat, dacă nu în data de 2 februarie, în data de 3 februarie sunt sigur că el va putea fi elaborat”, a spus Cîmpeanu, vineri, la un webinar.

El a precizat că Ministerul Educaţiei verifică „regulat” existenţa stocurilor de materiale sanitare în toate şcolile din România.

„Şcolile din România au fost deja anunţate. S-a cerut o raportare cu cadenţă săptămânală, în fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igienă, de măşti şi toate celelalte elemente care asigură respectarea regulilor. (…) Ministerul Educaţiei verifică regulat existenţa (…) stocurilor de materiale în toate şcolile din România. Vorbim de 7.203 unităţi de învăţământ, care au la rândul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de şcoli, din care cu personalitate juridică 7.203”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, la şcolile care se deschid în totalitate, fiind în zone unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori va fi mai mică de unu, va fi „foarte greu” de respectat toate măsurile impuse în actualul context epidemiologic.

„Sunt şcoli, cele care sunt în zone în care rata de infectare este sub unu la mia de locuitori, care se deschid în totalitate. În aceste şcoli va fi foarte greu să respectăm toate măsurile”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au organizat vineri un webinar dedicat personalului din învăţământ privind vaccinarea anti-COVID, informează agerpres.ro

Citește și:

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend