Conecteaza-te cu noi

Campulung

Vom avea DOSARUL RAJA la DNA ? BARONII PSD ÎN IMPAS ! Protest în strada si la Câmpulung Muscel împotriva cedării serviciului de apă şi canalizare

Avatar

Publicat

in

– Fierbe jumatate din Arges dupa ce ziarul nostru a publicat o prima parte cu detaliile acapararii de catre baronii PSD Constanta a serviciilor de apa si canalizare din doua municipii ale judetului

– Initiativa ziarului nostru de a protesta in strada imptriva aranjamentelor politice care au ca miza doua imprtante servicii publice de utilitati, a fost imbratisata si de musceleni.

Publicitate

Primul episod al dezvaluirilor despre culisele preluarii de catre RAJA Constanta a doua importante servicii publice de utilitati din judetul Arges, serviciile de apa si canalizare din municipiile Curtea de Arges si Campulung, a pus pe jar atat politicienii din orase dar si oamenii simpli dar, mai ales, persoane care au avutsi au acces la anumite date ale negocierilor pornite acum aproape doi ani.

Pe modelul Dosarului Consultanta, vom avea Dosarul RAJA la DNA ?

Astfel, s-a format deja un grup de oameni care sustin ca au informatii certe cu privire la modul cum a ajuns o companie de stat tocmai din Constanta, pastorita de Felix Stroe, noul baron PSD de la malul marii supranumit in zona “Baronul Robinet”, sa preia serviciile de apa din doua orase din zona subcarpatica, chiar de munte, a judetului Arges. Surse bine informate sustin ca acest grup va dezvalui in curand toate manevrele politice si o vor face pentru prima data in fata procurorilor DNA. Din informatiile pe care le avem, ar putea fi vorba de trafic de influenta si abuz in serviciu sau, altfel spus, cam aceleasi mod de operare din celebrul Dosar Consultanta. Se vorbeste chiar de o recompensa a unora din Arges pentru niste voturi date de cei din Constanta intr-un important for national, intr-un moment cheie. Asadar, asteptam si noi sa vedem daca informatile pe care le avem raman doar la stadiu de “surse”sau se vor confirma prin acea vizita la DNA a celor care stiu mai multe, vizita ce ar urma sa aiba loc in zilele urmatoare.

Fierbe jumatate din Arges: Ideea ziarului nostru preluata si la Campulung: se anunta proteste si sub Mateias impotriva RAJA 

O a doua reactie dupa primul episod publicat de ziarul nsotru a venit de la Campulung acolo unde cedarea Serviciului de Apa si Canalizare, catre aceeasi RAJA a baronului PSD Constanta, se afla intr-un stadiu mult mai avansat fata de Curtea de Arges. Astfel, cativa politicieni locali dar si sindicalistii de la SC EDILUL CGA, societate care actualmente furnizeaza apa potabila in Campulung , s-au aratat revoltati de modul in care primaria pesedistului Liviu Taroiu a decis sa instraineze un bun al orasului

Felix Stroe este directorul RAJA si presedintele PSD Constanta. Prin conexiunile sale de partid a reusit sa acapareze Onestiul si isi doreste cu ardoare sa preia si un bun al argesnilor: apa si canalizarea.

tocmai unora de la Constanta. Acestia ne-au anuntat ca se solidarizeaza cu cei din Curtea de Arges si vor protesta si ei  impotriva acestor aranjamente politice care au ca scop preluarea celor doua servicii de utilitati de catre RAJA. “Am vazut reportajul din ziar si va anuntam ca si noi, cei din Campulung, sindicalistii de la Edilul, sustinem protestul celor din Curtea de Arges impotriva cedarii serviciilor de apa si canalizare. Nu este normal ce se intampla, este clar ca avem de a face cu o manevra politica iar la noi, la Campulung, nu intelegem rostul concesionarii serviciului de apa atata timp cat Edilul este pe profit in ultimii ani, s-au primit fonduri pentru modernizare retele si statie epurare…. E complicat dar periculos ce se intampla acum ! Acesta este si motvul pentru care ii asiguram pe cei din Curtea de Arges ca suntem alaturi de ei dar le solicitam ca si ei sa fie alturi de noi, pentru ca si noi vom protesta in strada daca se continua aceste negocieri in conditiile stabilte de lidrii PSD, inclusiv de primarul Liviu Taroiu”, ne-a declarat in aceasta dimineata Pavel Ion, liderul de sindicat de la Edilul CGA, varianta musceleana a Aquaterm Sa din Curtea de Arges. Acesta ne-a anuntat ca astazi a sesizat si Prefectura dar si Consiliul Local Campulung cu privire la ilegalitatea cedarii Edilul catre RAJA.

Apel catre alesii de la Campulung:  vă rugam, ca şi cetăţeni ai municipiului să apăraţi cu demnitate şi onoare interesele locale, să demonstraţi câ doriţi binele nostru, al tuturor muscelenilor!

“Având in vedere intenţia Primăriei Mun. Câmpulung de a concesiona serviciile de furnizare apă şi canalizare societăţii RAJA S.A. Constanţa, vă comunicăm urrnătoare1e:
S.C. EDILUL CGA S.A. are Incheiat Contractul de concesiune nr. 5394/15.03.2000, AA nr. 1205/18.02.2015 cu Primăria Mun. Câmpulung, valabil până in data de 15.09.2022, respectându-se toate clauzele prevăzute in contract atât de către concesionar, cât şi de concedent, neexistând motive de reziliere a acestuia;
S.C. EDILUL CGA S.A. a inregistrat profit anual, după cum urmează:
anul 2014: 670.378 lei.
anu1 2015: 554.259 lei.
anu12016: 886.710 lei.
Concesionarea serviciilor de furnizare apă şi canalizare către RAJA S.A. presupune fuzionarea prin absobţie a S.C. ED1LUL CGA S.A., numai că S.C. EDILUL CGA S.A. are incheiate contracte de concesiune pentru servicii1e de apă-canal cu cinci dintre comunele limitrofe: Lereşti, Valea Mare Pravăţ, Schitu Goleşti, Bughea de Sus şi Bughea de Jos (cu perspectivă com. Albeştii de Muscel), toate cu valabilitate pe mai mulţi ani, neexistând probleme contractuale şi, in consecinţă, considerăm că este obligatoriu acordul acestora 1n demersul de concesiune a serviciilor de apă-canal către RAJA. S.A.

S.C. EDILUL CGA S.A. este operator licenţiat (ANRSC clasa 2) pentru a presta serviciile la peste 50.000 de locuitori, cu licenţă de operare valabilă până la data de 27.02.2022, toate autorizaţiile şi certificările necesare funcţionării. Principalul oblectiv al S.C. EDILUL CGA S.A. a fost protejarea abonaţilor, astfel că, de-a lungul timpului, s-au făcut eforturi pentru menţinerea la nivel scăzut a tarifelor. De altfel, acest lucru este cunoscut de dumneavoastră, deoarece, chiar dacă s-a obţinut majorări d.e tarif justificate de la ANRSC, Consiliul Local Câmpulung nu a aprobat majorările, ţinând cont de dificultăţile in care se află populaţia. NU ştim de ce, ACUM suntei  de acord cu tarifele practicate de RAJA?!  Este ştiut la nivel de ramură că, la Câmpulung, S.C. EDILUL CGA S.A. practică aproape cele mai mici tarife din ţară pentru serviciile furnizate, iar calitatea apei este foarte bună!!!
In toată aria de operare, RAJA S.A. percepe tarife unice pentru prestarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, preţurile practicate fiind -următoarele:
– apă 4,46 leiimc (TVA inclus),
– canalizare – 4,32 leiimc (TVA inclus),
In timp ce tarifele practicate de S.C. EDILUL CGA S.A. sunt:
– apă 3,02 lei/mc (TVA inclus),
– canalizare – 2,70 lei/mc (TVA inclus);
Această măsură va afecta intreaga populaţie şi agenţii economici din mun. Câmpulung şi comunele limitrofe, prin majorarea exagerată a preţurilor la apă şi canal, in prezent, sunt inregistrate datorii foarte mari de la abonaţi (peste 3.000.000 lei), iar creşterea de tarif nu va duce decât la o impovărare şi mai mare a cetăţenilor, care sunt deja afectaţi de lipsa locurilor de muncă din zonă, ducând la o sărăcire şi mai accentuată a acestora. Creşterea tarifelor va conduce la creşterea datoriilor, care va insemna, inevitabil, sistarea furnizării apei potabile la mult mai mulţi cetăţeni, lucru care va atrage după sine escaladarea netnulţumirilor ln rândul populaţiei;
in Contractul Colectiv de Muncă al S.C. EDILUL CGA S.A., inregistrat la
ITM Argeş cu nr.127/23.12.2016, sunt prevăzute drepturi şi obligaţii la un nivel superior faţă de drepturile şi obligaţiile prevăzute in C.C.M. al RAJA S.A., iar salariaţii S.C. EDILUL CGA S.A. vor f afectaţi în mod direct, prin pierderea unor drepturi salariale, şi aşa destul de modeste.

Art. 17 din C.C.M. nr. 12712016 al S.C. EDILUL CGA S.A. prevede: situaţia in care apar modificări in statutut societăţil, respectiv asocieri, fuziuni, preluări, cedări de activităţi, privatizări etc., acestea se vor face nurnai acordul sindicatelor, intrucât se modifică relaţille de muncă”.
Grav este faptul nu am fost nici măcar consultaţi, nicidecurn demersurile pentru fuzionarea prin absorbţie să se facă numai cu acordul sindicatelor!!!
Dacă nu se va respecta această prevedere in cazul concesiunii, ne voni adresa instanţei de judecată pentru soluţionarea cauzei.
In consecinţa, vă rugăm, Domnule Primar al Mun. Câmpulung şi stimaţi membri ai Consiliului Local al Mun. Câmpulung, să nu daţi curs acestei concesiuni a serviciilor de apă-canai către RAJA SA decât in urma unei dezbateri publice, la care să participe:
– Primarul şi viceprimarul mun. Câmpulung;
– Consilierii locali ai mun. Câm.pulung;
– Preşedinţii şi administratorii celor 63 de asociaţii de locatari /proprietari;
– Primari, viceprimari, consilieri locali de la toate comunele limitrofe;
– Oameni de afaceri;
– Conducerea SC EDILUL CG-A SA;
– Sindicate şi Federaţii sindicale;
– Cetăţeni ai mun. Câmpulung şi comunelor limitrofe.
Iar pentru transparenţă totală, in prezenţa mass-media locale şi centrale!
In urma acestor dezbateri, să se organizeze, dacă se va cădea de acord, un referendum la nivel local pe această temă.
Domnule Primar, onoraţi aleşi locali, dincolo de statutui de angajaţi ai S.C. EDILUL CGA S.A., vă rugam, ca şi cetăţeni ai municipiului care ne-am pus toată increderea in bunele dumneavoastră intenţii, să apăraţi cu demnitate şi onoare interesele locale, să demonstraţi câ doriţi binele nostru, al tuturor muscelenilor!
Dacă toată grija dumneavoastră este indreptată spre realizarea infrastructurii si acesta ar fi motivul pentru care v-aţi indreptat privirile spre RAJA, vă rugăm să nu neglijaţi faptul că s-a primit sprijin guvernarnental, prin Ordonanţa nr. 28, că sunt firme argeşene care pot executa proiectele, iar dacă ar fi necesar ne „aliem” cu cineva pentru a atinge aceste obiective, de ce să nu o facem in cadrul judeţului, astfel incât să realizăm un master plan, să gandim ceva unitar, să asigurăm o continuitate a acestor servicii in interesul argesenilor, nu in slujba altora de prin alte colturi indepartate ale tarii.”

 

Reactii de la Curtea de Arges: Protestam impreuna, cele doua orase. Numai asa vom stopa invazia baronilor de Constanta 

Reactia politicienilor si a oamenilor de afaceri din Curtea de Arges care s-au alaturat initiativei noastre de a protesta in strada fata de aranjamentele politice ale sefilor PSD a fost una de astepta: se va protesta si la Cmapulung si la Curtea de Arges. ” Ne bucuram de pozitia celor de la Campulung si ii asiguram ca vom protesta sau vom face opozitie impreuna pentru a stopa aceste manevre. Ii asteptam alaturi la protestul nostri iar noi vom merge sa ii sprijinim protastand alaturi de ei la Campulung. Vom gasi mijloace de transport care sa ne faciliteze asta. In sfarsit, argesenii dau dovada de unitate si ij mod clar asta nu poate fi decat benefic in primul rand cetateniulor care au mari asteptari de la noi”, a declarat Ion Serban, consilier local la Curtea de Arges. Un alt om de afaceri care a anuntat deja ca va participa la protest daca primaria va incerca sa continue negocierile cu RAJA a declarat ca el , personal, va pune la dispozitie mijlaoce de transport pentru a merge la protest si in Campulung sau pentru a aduce la Curtea de Arges protestatarii din Muscel.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

MINUNE! Elena Lasconi îl laudă pe Țâroiu: Apreciez că nu era BEAT mangă

Avatar

Publicat

in

De

La Câmpulung, campania electorală atinge cote incredibile dar, din fericire, și cu tentă satirică, adeseori. Elena Lasconi, cea pe care mulți o văd ca fiind viitorul primar al Câmpulungului – motiv pentru care a și devenit ținta comună a principalelor partide aflate în focurile bătăliei electorale – a surprins mulți musceleni cu o postare referitoare la prestația actualului primar la o emisiune televizată. Postarea ei – care incepe cu o scurtă propoziție în care își arată aprecierea față de Liviu Țâroiu, a stârnit valuri de comentarii si controverse. Iată, mai jos, postarea integrală a Elenei Lasconi:

Dragilor, m-am uitat cu greu la emisiunea din seara asta de la MuscelTV. Un teatru ieftin în care miza e banul public, adică banii câmpulungenilor.

Publicitate

1. Apreciez că acest candidat nu era BEAT mangă.

2. S-a mers pe câteva mesaje cheie, cu care ei cred că mai pot să păcălească câmpulungenii. Acestea sunt: “nu am făcut suficient, pentru că nu avem finanțare (zice pesedistul)”, “candidata (adică eu) e venetică (zic și moderatorul și pesedistul)”, “Țâroiu e prieten cu toți candidații (mai puțin cu Lasconi, zice Țâroiu)”, “el are experiență în administrație (o vedeți cu toții în fiecare zi)”, “Lasconi nu are nimic în mână (mă întreb ce are Țâroiu) ca să conducă o Primărie (asta zice tot stimabilul), “Lasconi știe să comunice, Țâroiu nu (se plânge pesedistul)”, “ are 0,6% dintr-o afacere în care se implică activ, pentru a face pârtie pe Iezer (zice pesedistul), “Lasconi a postat o poză cu piața din Grui (cred că aici era mangă, pentru că e postarea altui candidat)”, iar finalul e apoteotic: pentru liniștea lui, ar fi mai bine să nu fie ales Țâroiu (spune el că e greu ca de la 08:00 la 19:00 să freci menta la Primărie).

3. Nu pot să nu constat că cică era Live, fără mesaje și telefoane (la toate emisiunile e la fel), dar, SURPRIZĂ, în înregistrare era zi, ploua (a plouat la voi și nu știu eu?). AVEȚI IDEE OARE CUM E PRIMIT TÂROIU PE STRĂZILE MĂRGINAȘE ALE CÂMPULUNGULUI? CU HUUOOOOO! PENTRU CĂ MERITĂ. NU A FĂCUT NIMIC PENTRU ORAȘ.

4. Mai mult, emisiunea filmată la mai multe camere plus dronă (că mă pricep), montată cum a vrut “mușchiul” lui Țâroiu, a “rupt gura târgului”. Bâlbe peste bâlbe, că doar cât o să tai?

5. Pesedistul a avut nevoie de pauză de înregistrare pentru un pahar de apă, că e greu de vorbit. Mă întreb, dacă făcea o pauză de un pahar de țuică oare, se făcea și mai tare de râs?

6. Comentariile din “live” au fost date de toată turma de pesediști de la județ (ăia care taie în carne vie pentru funcții și ciolan) și de postaci. Îl ridicau în slăvi pe INFRACTOR pentru mărețele realizări și pentru “lumina” pe care a adus-o Câmpulungului.

7. GAȘCA LUI ȚÂROIU, ăștia se “ocupă” zilele acestea cu fabricarea unor mizerii la adresa mea, pentru că știu că vor pierde. Eu nu am niciun “schelet” în dulap. Știți vorba aia: hoțul strigă hoții? Asta e ultima zvâcnire, lucrări peste lucrări (îmi pare rău că nu e campanie electorală tot timpul), panglici electorale, minciuni și golănie.

8. Întrebarea mea este: VOI CE VĂ DORIȚi DRAGI CÂMPULUNGENI? SCHIMBĂM ORAȘUL SAU PĂSTRĂM BEȚIVUL CARE NE CONDUCE PÂNĂ PE 27 SEPTEMBRIE?

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

BRAVO LUI! Pentru o cauză nobilă, un jandarm argeșean aleargă la Maratonul București

Avatar

Publicat

in

De

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, participă la evenimente sportive alături Fundația Motivation din anul 2018 din dorința de a veni în ajutorul oamenilor cu dizabilități.

În luna octombrie va alerga cursa de 10 km la Maratonul București, din dorința de a strânge donații în valoare de 1000 RON, bani necesari pentru ca Fundația Motivation să poată dona două scaune rulante celor care au nevoie imediată de ele.

Publicitate

”Ca să înțelegeți mai bine de ce susțin Fundația Motivation pentru al treilea an consecutiv, vă provoc să vă imaginați cum arată o zi din viața unui om care nu are un scaun rulant deși acesta este singurul mijloc prin care se poate deplasa. Eu am făcut acest exercițiu de imaginație și am decis să nu rămân indiferent.”, spune Valentin.

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă este jandarm din anul 2006 după ce a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani. În tot acest timp a îndeplinit funcții și pe linie de ordine publică și de pază și protecție instituțională, iar de aproape 10 ani de zile este jandarm montan. Fiind pasionat de activitate fizică și sport, Valentin a spus că nu vede să facă altceva și că nu poate trece o zi fără să alerge sau să meargă cu bicicleta. Forma fizică este foarte importantă pentru a putea fi jandarm montan, deoarece misiunile de recuperare și salvare la care a participat în trecut pe munte sunt foarte dificile și implică un efort deosebit.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend