Conecteaza-te cu noi

Campulung

Vom avea DOSARUL RAJA la DNA ? BARONII PSD ÎN IMPAS ! Protest în strada si la Câmpulung Muscel împotriva cedării serviciului de apă şi canalizare

Publicat

in

– Fierbe jumatate din Arges dupa ce ziarul nostru a publicat o prima parte cu detaliile acapararii de catre baronii PSD Constanta a serviciilor de apa si canalizare din doua municipii ale judetului

– Initiativa ziarului nostru de a protesta in strada imptriva aranjamentelor politice care au ca miza doua imprtante servicii publice de utilitati, a fost imbratisata si de musceleni.

Advertisements

Primul episod al dezvaluirilor despre culisele preluarii de catre RAJA Constanta a doua importante servicii publice de utilitati din judetul Arges, serviciile de apa si canalizare din municipiile Curtea de Arges si Campulung, a pus pe jar atat politicienii din orase dar si oamenii simpli dar, mai ales, persoane care au avutsi au acces la anumite date ale negocierilor pornite acum aproape doi ani.

Pe modelul Dosarului Consultanta, vom avea Dosarul RAJA la DNA ?

Astfel, s-a format deja un grup de oameni care sustin ca au informatii certe cu privire la modul cum a ajuns o companie de stat tocmai din Constanta, pastorita de Felix Stroe, noul baron PSD de la malul marii supranumit in zona „Baronul Robinet”, sa preia serviciile de apa din doua orase din zona subcarpatica, chiar de munte, a judetului Arges. Surse bine informate sustin ca acest grup va dezvalui in curand toate manevrele politice si o vor face pentru prima data in fata procurorilor DNA. Din informatiile pe care le avem, ar putea fi vorba de trafic de influenta si abuz in serviciu sau, altfel spus, cam aceleasi mod de operare din celebrul Dosar Consultanta. Se vorbeste chiar de o recompensa a unora din Arges pentru niste voturi date de cei din Constanta intr-un important for national, intr-un moment cheie. Asadar, asteptam si noi sa vedem daca informatile pe care le avem raman doar la stadiu de „surse”sau se vor confirma prin acea vizita la DNA a celor care stiu mai multe, vizita ce ar urma sa aiba loc in zilele urmatoare.

Fierbe jumatate din Arges: Ideea ziarului nostru preluata si la Campulung: se anunta proteste si sub Mateias impotriva RAJA 

O a doua reactie dupa primul episod publicat de ziarul nsotru a venit de la Campulung acolo unde cedarea Serviciului de Apa si Canalizare, catre aceeasi RAJA a baronului PSD Constanta, se afla intr-un stadiu mult mai avansat fata de Curtea de Arges. Astfel, cativa politicieni locali dar si sindicalistii de la SC EDILUL CGA, societate care actualmente furnizeaza apa potabila in Campulung , s-au aratat revoltati de modul in care primaria pesedistului Liviu Taroiu a decis sa instraineze un bun al orasului

Felix Stroe este directorul RAJA si presedintele PSD Constanta. Prin conexiunile sale de partid a reusit sa acapareze Onestiul si isi doreste cu ardoare sa preia si un bun al argesnilor: apa si canalizarea.

tocmai unora de la Constanta. Acestia ne-au anuntat ca se solidarizeaza cu cei din Curtea de Arges si vor protesta si ei  impotriva acestor aranjamente politice care au ca scop preluarea celor doua servicii de utilitati de catre RAJA. „Am vazut reportajul din ziar si va anuntam ca si noi, cei din Campulung, sindicalistii de la Edilul, sustinem protestul celor din Curtea de Arges impotriva cedarii serviciilor de apa si canalizare. Nu este normal ce se intampla, este clar ca avem de a face cu o manevra politica iar la noi, la Campulung, nu intelegem rostul concesionarii serviciului de apa atata timp cat Edilul este pe profit in ultimii ani, s-au primit fonduri pentru modernizare retele si statie epurare…. E complicat dar periculos ce se intampla acum ! Acesta este si motvul pentru care ii asiguram pe cei din Curtea de Arges ca suntem alaturi de ei dar le solicitam ca si ei sa fie alturi de noi, pentru ca si noi vom protesta in strada daca se continua aceste negocieri in conditiile stabilte de lidrii PSD, inclusiv de primarul Liviu Taroiu”, ne-a declarat in aceasta dimineata Pavel Ion, liderul de sindicat de la Edilul CGA, varianta musceleana a Aquaterm Sa din Curtea de Arges. Acesta ne-a anuntat ca astazi a sesizat si Prefectura dar si Consiliul Local Campulung cu privire la ilegalitatea cedarii Edilul catre RAJA.

Apel catre alesii de la Campulung:  vă rugam, ca şi cetăţeni ai municipiului să apăraţi cu demnitate şi onoare interesele locale, să demonstraţi câ doriţi binele nostru, al tuturor muscelenilor!

„Având in vedere intenţia Primăriei Mun. Câmpulung de a concesiona serviciile de furnizare apă şi canalizare societăţii RAJA S.A. Constanţa, vă comunicăm urrnătoare1e:
S.C. EDILUL CGA S.A. are Incheiat Contractul de concesiune nr. 5394/15.03.2000, AA nr. 1205/18.02.2015 cu Primăria Mun. Câmpulung, valabil până in data de 15.09.2022, respectându-se toate clauzele prevăzute in contract atât de către concesionar, cât şi de concedent, neexistând motive de reziliere a acestuia;
S.C. EDILUL CGA S.A. a inregistrat profit anual, după cum urmează:
anul 2014: 670.378 lei.
anu1 2015: 554.259 lei.
anu12016: 886.710 lei.
Concesionarea serviciilor de furnizare apă şi canalizare către RAJA S.A. presupune fuzionarea prin absobţie a S.C. ED1LUL CGA S.A., numai că S.C. EDILUL CGA S.A. are incheiate contracte de concesiune pentru servicii1e de apă-canal cu cinci dintre comunele limitrofe: Lereşti, Valea Mare Pravăţ, Schitu Goleşti, Bughea de Sus şi Bughea de Jos (cu perspectivă com. Albeştii de Muscel), toate cu valabilitate pe mai mulţi ani, neexistând probleme contractuale şi, in consecinţă, considerăm că este obligatoriu acordul acestora 1n demersul de concesiune a serviciilor de apă-canal către RAJA. S.A.

S.C. EDILUL CGA S.A. este operator licenţiat (ANRSC clasa 2) pentru a presta serviciile la peste 50.000 de locuitori, cu licenţă de operare valabilă până la data de 27.02.2022, toate autorizaţiile şi certificările necesare funcţionării. Principalul oblectiv al S.C. EDILUL CGA S.A. a fost protejarea abonaţilor, astfel că, de-a lungul timpului, s-au făcut eforturi pentru menţinerea la nivel scăzut a tarifelor. De altfel, acest lucru este cunoscut de dumneavoastră, deoarece, chiar dacă s-a obţinut majorări d.e tarif justificate de la ANRSC, Consiliul Local Câmpulung nu a aprobat majorările, ţinând cont de dificultăţile in care se află populaţia. NU ştim de ce, ACUM suntei  de acord cu tarifele practicate de RAJA?!  Este ştiut la nivel de ramură că, la Câmpulung, S.C. EDILUL CGA S.A. practică aproape cele mai mici tarife din ţară pentru serviciile furnizate, iar calitatea apei este foarte bună!!!
In toată aria de operare, RAJA S.A. percepe tarife unice pentru prestarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, preţurile practicate fiind -următoarele:
– apă 4,46 leiimc (TVA inclus),
– canalizare – 4,32 leiimc (TVA inclus),
In timp ce tarifele practicate de S.C. EDILUL CGA S.A. sunt:
– apă 3,02 lei/mc (TVA inclus),
– canalizare – 2,70 lei/mc (TVA inclus);
Această măsură va afecta intreaga populaţie şi agenţii economici din mun. Câmpulung şi comunele limitrofe, prin majorarea exagerată a preţurilor la apă şi canal, in prezent, sunt inregistrate datorii foarte mari de la abonaţi (peste 3.000.000 lei), iar creşterea de tarif nu va duce decât la o impovărare şi mai mare a cetăţenilor, care sunt deja afectaţi de lipsa locurilor de muncă din zonă, ducând la o sărăcire şi mai accentuată a acestora. Creşterea tarifelor va conduce la creşterea datoriilor, care va insemna, inevitabil, sistarea furnizării apei potabile la mult mai mulţi cetăţeni, lucru care va atrage după sine escaladarea netnulţumirilor ln rândul populaţiei;
in Contractul Colectiv de Muncă al S.C. EDILUL CGA S.A., inregistrat la
ITM Argeş cu nr.127/23.12.2016, sunt prevăzute drepturi şi obligaţii la un nivel superior faţă de drepturile şi obligaţiile prevăzute in C.C.M. al RAJA S.A., iar salariaţii S.C. EDILUL CGA S.A. vor f afectaţi în mod direct, prin pierderea unor drepturi salariale, şi aşa destul de modeste.

Art. 17 din C.C.M. nr. 12712016 al S.C. EDILUL CGA S.A. prevede: situaţia in care apar modificări in statutut societăţil, respectiv asocieri, fuziuni, preluări, cedări de activităţi, privatizări etc., acestea se vor face nurnai acordul sindicatelor, intrucât se modifică relaţille de muncă”.
Grav este faptul nu am fost nici măcar consultaţi, nicidecurn demersurile pentru fuzionarea prin absorbţie să se facă numai cu acordul sindicatelor!!!
Dacă nu se va respecta această prevedere in cazul concesiunii, ne voni adresa instanţei de judecată pentru soluţionarea cauzei.
In consecinţa, vă rugăm, Domnule Primar al Mun. Câmpulung şi stimaţi membri ai Consiliului Local al Mun. Câmpulung, să nu daţi curs acestei concesiuni a serviciilor de apă-canai către RAJA SA decât in urma unei dezbateri publice, la care să participe:
– Primarul şi viceprimarul mun. Câmpulung;
– Consilierii locali ai mun. Câm.pulung;
– Preşedinţii şi administratorii celor 63 de asociaţii de locatari /proprietari;
– Primari, viceprimari, consilieri locali de la toate comunele limitrofe;
– Oameni de afaceri;
– Conducerea SC EDILUL CG-A SA;
– Sindicate şi Federaţii sindicale;
– Cetăţeni ai mun. Câmpulung şi comunelor limitrofe.
Iar pentru transparenţă totală, in prezenţa mass-media locale şi centrale!
In urma acestor dezbateri, să se organizeze, dacă se va cădea de acord, un referendum la nivel local pe această temă.
Domnule Primar, onoraţi aleşi locali, dincolo de statutui de angajaţi ai S.C. EDILUL CGA S.A., vă rugam, ca şi cetăţeni ai municipiului care ne-am pus toată increderea in bunele dumneavoastră intenţii, să apăraţi cu demnitate şi onoare interesele locale, să demonstraţi câ doriţi binele nostru, al tuturor muscelenilor!
Dacă toată grija dumneavoastră este indreptată spre realizarea infrastructurii si acesta ar fi motivul pentru care v-aţi indreptat privirile spre RAJA, vă rugăm să nu neglijaţi faptul că s-a primit sprijin guvernarnental, prin Ordonanţa nr. 28, că sunt firme argeşene care pot executa proiectele, iar dacă ar fi necesar ne „aliem” cu cineva pentru a atinge aceste obiective, de ce să nu o facem in cadrul judeţului, astfel incât să realizăm un master plan, să gandim ceva unitar, să asigurăm o continuitate a acestor servicii in interesul argesenilor, nu in slujba altora de prin alte colturi indepartate ale tarii.”

 

Reactii de la Curtea de Arges: Protestam impreuna, cele doua orase. Numai asa vom stopa invazia baronilor de Constanta 

Reactia politicienilor si a oamenilor de afaceri din Curtea de Arges care s-au alaturat initiativei noastre de a protesta in strada fata de aranjamentele politice ale sefilor PSD a fost una de astepta: se va protesta si la Cmapulung si la Curtea de Arges. ” Ne bucuram de pozitia celor de la Campulung si ii asiguram ca vom protesta sau vom face opozitie impreuna pentru a stopa aceste manevre. Ii asteptam alaturi la protestul nostri iar noi vom merge sa ii sprijinim protastand alaturi de ei la Campulung. Vom gasi mijloace de transport care sa ne faciliteze asta. In sfarsit, argesenii dau dovada de unitate si ij mod clar asta nu poate fi decat benefic in primul rand cetateniulor care au mari asteptari de la noi”, a declarat Ion Serban, consilier local la Curtea de Arges. Un alt om de afaceri care a anuntat deja ca va participa la protest daca primaria va incerca sa continue negocierile cu RAJA a declarat ca el , personal, va pune la dispozitie mijlaoce de transport pentru a merge la protest si in Campulung sau pentru a aduce la Curtea de Arges protestatarii din Muscel.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

CUNOSCUT OM DE AFACERI DIN CURTEA DE ARGEȘ CONFIRMAT POZITIV cu COVID 19 – Se fac teste și celor cu care a intrat în contact

Publicat

in

De

Un cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeș a fost depistat cu noul coronavirus după ce a fost testat de personalul medical. Cum acesta activeaza intr-un domeniu sensibil in acest context, toti cei cu care a luat contact – clienti sau parteneri de afaceri – înainte de a se afla că are infecţia, sunt testati sau au intrat deja in izolare pana la aflarea restultatelor testelor PCR.

Potrivit informatiilor, unul dintre angajatii sai, a fost deja testat pozitiv si are somptome specifice COVID 19.

Advertisements

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Manager de Spital din Argeș: „Jurnaliști și peneliști mi-au cerut să le angajez neamurile în Spital !

Publicat

in

De

Managerul suspendat al Spitalului din Câmpulung, Nicolae Alexe, a declarat aseara, in direct, la emisiunea Chestiuni Arzătoare de la SUPER TV că nepotismul e in floare la unitatea spitaliceasca din orașul de sub Mateiaș. Mai mult, după ce a dat exemple ale păinjenisului de nepotisme de acolo si despre angajarile dubioase, unele contra unor sume de bani, Alexe a dezvaluit ca la usa lui s-au perindat și ziariști din presa locală care i-au cerut sa le fie angajate neamurile. ” PSD nu a venit niciodată să facă asta. Au venit ziaristi din Câmpulung care mi-au cerut favoruri, in special sa le angajez anumite neamuri la spital. Si de la PNL au venit sa imi ceara acelasi lucru!”, a declarat Nicolea Alexe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend