Conecteaza-te cu noi

Campulung

Vom avea DOSARUL RAJA la DNA ? BARONII PSD ÎN IMPAS ! Protest în strada si la Câmpulung Muscel împotriva cedării serviciului de apă şi canalizare

Publicat

in

– Fierbe jumatate din Arges dupa ce ziarul nostru a publicat o prima parte cu detaliile acapararii de catre baronii PSD Constanta a serviciilor de apa si canalizare din doua municipii ale judetului

– Initiativa ziarului nostru de a protesta in strada imptriva aranjamentelor politice care au ca miza doua imprtante servicii publice de utilitati, a fost imbratisata si de musceleni.

Primul episod al dezvaluirilor despre culisele preluarii de catre RAJA Constanta a doua importante servicii publice de utilitati din judetul Arges, serviciile de apa si canalizare din municipiile Curtea de Arges si Campulung, a pus pe jar atat politicienii din orase dar si oamenii simpli dar, mai ales, persoane care au avutsi au acces la anumite date ale negocierilor pornite acum aproape doi ani.

Pe modelul Dosarului Consultanta, vom avea Dosarul RAJA la DNA ?

Astfel, s-a format deja un grup de oameni care sustin ca au informatii certe cu privire la modul cum a ajuns o companie de stat tocmai din Constanta, pastorita de Felix Stroe, noul baron PSD de la malul marii supranumit in zona „Baronul Robinet”, sa preia serviciile de apa din doua orase din zona subcarpatica, chiar de munte, a judetului Arges. Surse bine informate sustin ca acest grup va dezvalui in curand toate manevrele politice si o vor face pentru prima data in fata procurorilor DNA. Din informatiile pe care le avem, ar putea fi vorba de trafic de influenta si abuz in serviciu sau, altfel spus, cam aceleasi mod de operare din celebrul Dosar Consultanta. Se vorbeste chiar de o recompensa a unora din Arges pentru niste voturi date de cei din Constanta intr-un important for national, intr-un moment cheie. Asadar, asteptam si noi sa vedem daca informatile pe care le avem raman doar la stadiu de „surse”sau se vor confirma prin acea vizita la DNA a celor care stiu mai multe, vizita ce ar urma sa aiba loc in zilele urmatoare.

Fierbe jumatate din Arges: Ideea ziarului nostru preluata si la Campulung: se anunta proteste si sub Mateias impotriva RAJA 

O a doua reactie dupa primul episod publicat de ziarul nsotru a venit de la Campulung acolo unde cedarea Serviciului de Apa si Canalizare, catre aceeasi RAJA a baronului PSD Constanta, se afla intr-un stadiu mult mai avansat fata de Curtea de Arges. Astfel, cativa politicieni locali dar si sindicalistii de la SC EDILUL CGA, societate care actualmente furnizeaza apa potabila in Campulung , s-au aratat revoltati de modul in care primaria pesedistului Liviu Taroiu a decis sa instraineze un bun al orasului

Felix Stroe este directorul RAJA si presedintele PSD Constanta. Prin conexiunile sale de partid a reusit sa acapareze Onestiul si isi doreste cu ardoare sa preia si un bun al argesnilor: apa si canalizarea.

tocmai unora de la Constanta. Acestia ne-au anuntat ca se solidarizeaza cu cei din Curtea de Arges si vor protesta si ei  impotriva acestor aranjamente politice care au ca scop preluarea celor doua servicii de utilitati de catre RAJA. „Am vazut reportajul din ziar si va anuntam ca si noi, cei din Campulung, sindicalistii de la Edilul, sustinem protestul celor din Curtea de Arges impotriva cedarii serviciilor de apa si canalizare. Nu este normal ce se intampla, este clar ca avem de a face cu o manevra politica iar la noi, la Campulung, nu intelegem rostul concesionarii serviciului de apa atata timp cat Edilul este pe profit in ultimii ani, s-au primit fonduri pentru modernizare retele si statie epurare…. E complicat dar periculos ce se intampla acum ! Acesta este si motvul pentru care ii asiguram pe cei din Curtea de Arges ca suntem alaturi de ei dar le solicitam ca si ei sa fie alturi de noi, pentru ca si noi vom protesta in strada daca se continua aceste negocieri in conditiile stabilte de lidrii PSD, inclusiv de primarul Liviu Taroiu”, ne-a declarat in aceasta dimineata Pavel Ion, liderul de sindicat de la Edilul CGA, varianta musceleana a Aquaterm Sa din Curtea de Arges. Acesta ne-a anuntat ca astazi a sesizat si Prefectura dar si Consiliul Local Campulung cu privire la ilegalitatea cedarii Edilul catre RAJA.

Apel catre alesii de la Campulung:  vă rugam, ca şi cetăţeni ai municipiului să apăraţi cu demnitate şi onoare interesele locale, să demonstraţi câ doriţi binele nostru, al tuturor muscelenilor!

„Având in vedere intenţia Primăriei Mun. Câmpulung de a concesiona serviciile de furnizare apă şi canalizare societăţii RAJA S.A. Constanţa, vă comunicăm urrnătoare1e:
S.C. EDILUL CGA S.A. are Incheiat Contractul de concesiune nr. 5394/15.03.2000, AA nr. 1205/18.02.2015 cu Primăria Mun. Câmpulung, valabil până in data de 15.09.2022, respectându-se toate clauzele prevăzute in contract atât de către concesionar, cât şi de concedent, neexistând motive de reziliere a acestuia;
S.C. EDILUL CGA S.A. a inregistrat profit anual, după cum urmează:
anul 2014: 670.378 lei.
anu1 2015: 554.259 lei.
anu12016: 886.710 lei.
Concesionarea serviciilor de furnizare apă şi canalizare către RAJA S.A. presupune fuzionarea prin absobţie a S.C. ED1LUL CGA S.A., numai că S.C. EDILUL CGA S.A. are incheiate contracte de concesiune pentru servicii1e de apă-canal cu cinci dintre comunele limitrofe: Lereşti, Valea Mare Pravăţ, Schitu Goleşti, Bughea de Sus şi Bughea de Jos (cu perspectivă com. Albeştii de Muscel), toate cu valabilitate pe mai mulţi ani, neexistând probleme contractuale şi, in consecinţă, considerăm că este obligatoriu acordul acestora 1n demersul de concesiune a serviciilor de apă-canal către RAJA. S.A.

S.C. EDILUL CGA S.A. este operator licenţiat (ANRSC clasa 2) pentru a presta serviciile la peste 50.000 de locuitori, cu licenţă de operare valabilă până la data de 27.02.2022, toate autorizaţiile şi certificările necesare funcţionării. Principalul oblectiv al S.C. EDILUL CGA S.A. a fost protejarea abonaţilor, astfel că, de-a lungul timpului, s-au făcut eforturi pentru menţinerea la nivel scăzut a tarifelor. De altfel, acest lucru este cunoscut de dumneavoastră, deoarece, chiar dacă s-a obţinut majorări d.e tarif justificate de la ANRSC, Consiliul Local Câmpulung nu a aprobat majorările, ţinând cont de dificultăţile in care se află populaţia. NU ştim de ce, ACUM suntei  de acord cu tarifele practicate de RAJA?!  Este ştiut la nivel de ramură că, la Câmpulung, S.C. EDILUL CGA S.A. practică aproape cele mai mici tarife din ţară pentru serviciile furnizate, iar calitatea apei este foarte bună!!!
In toată aria de operare, RAJA S.A. percepe tarife unice pentru prestarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, preţurile practicate fiind -următoarele:
– apă 4,46 leiimc (TVA inclus),
– canalizare – 4,32 leiimc (TVA inclus),
In timp ce tarifele practicate de S.C. EDILUL CGA S.A. sunt:
– apă 3,02 lei/mc (TVA inclus),
– canalizare – 2,70 lei/mc (TVA inclus);
Această măsură va afecta intreaga populaţie şi agenţii economici din mun. Câmpulung şi comunele limitrofe, prin majorarea exagerată a preţurilor la apă şi canal, in prezent, sunt inregistrate datorii foarte mari de la abonaţi (peste 3.000.000 lei), iar creşterea de tarif nu va duce decât la o impovărare şi mai mare a cetăţenilor, care sunt deja afectaţi de lipsa locurilor de muncă din zonă, ducând la o sărăcire şi mai accentuată a acestora. Creşterea tarifelor va conduce la creşterea datoriilor, care va insemna, inevitabil, sistarea furnizării apei potabile la mult mai mulţi cetăţeni, lucru care va atrage după sine escaladarea netnulţumirilor ln rândul populaţiei;
in Contractul Colectiv de Muncă al S.C. EDILUL CGA S.A., inregistrat la
ITM Argeş cu nr.127/23.12.2016, sunt prevăzute drepturi şi obligaţii la un nivel superior faţă de drepturile şi obligaţiile prevăzute in C.C.M. al RAJA S.A., iar salariaţii S.C. EDILUL CGA S.A. vor f afectaţi în mod direct, prin pierderea unor drepturi salariale, şi aşa destul de modeste.

Art. 17 din C.C.M. nr. 12712016 al S.C. EDILUL CGA S.A. prevede: situaţia in care apar modificări in statutut societăţil, respectiv asocieri, fuziuni, preluări, cedări de activităţi, privatizări etc., acestea se vor face nurnai acordul sindicatelor, intrucât se modifică relaţille de muncă”.
Grav este faptul nu am fost nici măcar consultaţi, nicidecurn demersurile pentru fuzionarea prin absorbţie să se facă numai cu acordul sindicatelor!!!
Dacă nu se va respecta această prevedere in cazul concesiunii, ne voni adresa instanţei de judecată pentru soluţionarea cauzei.
In consecinţa, vă rugăm, Domnule Primar al Mun. Câmpulung şi stimaţi membri ai Consiliului Local al Mun. Câmpulung, să nu daţi curs acestei concesiuni a serviciilor de apă-canai către RAJA SA decât in urma unei dezbateri publice, la care să participe:
– Primarul şi viceprimarul mun. Câmpulung;
– Consilierii locali ai mun. Câm.pulung;
– Preşedinţii şi administratorii celor 63 de asociaţii de locatari /proprietari;
– Primari, viceprimari, consilieri locali de la toate comunele limitrofe;
– Oameni de afaceri;
– Conducerea SC EDILUL CG-A SA;
– Sindicate şi Federaţii sindicale;
– Cetăţeni ai mun. Câmpulung şi comunelor limitrofe.
Iar pentru transparenţă totală, in prezenţa mass-media locale şi centrale!
In urma acestor dezbateri, să se organizeze, dacă se va cădea de acord, un referendum la nivel local pe această temă.
Domnule Primar, onoraţi aleşi locali, dincolo de statutui de angajaţi ai S.C. EDILUL CGA S.A., vă rugam, ca şi cetăţeni ai municipiului care ne-am pus toată increderea in bunele dumneavoastră intenţii, să apăraţi cu demnitate şi onoare interesele locale, să demonstraţi câ doriţi binele nostru, al tuturor muscelenilor!
Dacă toată grija dumneavoastră este indreptată spre realizarea infrastructurii si acesta ar fi motivul pentru care v-aţi indreptat privirile spre RAJA, vă rugăm să nu neglijaţi faptul că s-a primit sprijin guvernarnental, prin Ordonanţa nr. 28, că sunt firme argeşene care pot executa proiectele, iar dacă ar fi necesar ne „aliem” cu cineva pentru a atinge aceste obiective, de ce să nu o facem in cadrul judeţului, astfel incât să realizăm un master plan, să gandim ceva unitar, să asigurăm o continuitate a acestor servicii in interesul argesenilor, nu in slujba altora de prin alte colturi indepartate ale tarii.”

 

Reactii de la Curtea de Arges: Protestam impreuna, cele doua orase. Numai asa vom stopa invazia baronilor de Constanta 

Reactia politicienilor si a oamenilor de afaceri din Curtea de Arges care s-au alaturat initiativei noastre de a protesta in strada fata de aranjamentele politice ale sefilor PSD a fost una de astepta: se va protesta si la Cmapulung si la Curtea de Arges. ” Ne bucuram de pozitia celor de la Campulung si ii asiguram ca vom protesta sau vom face opozitie impreuna pentru a stopa aceste manevre. Ii asteptam alaturi la protestul nostri iar noi vom merge sa ii sprijinim protastand alaturi de ei la Campulung. Vom gasi mijloace de transport care sa ne faciliteze asta. In sfarsit, argesenii dau dovada de unitate si ij mod clar asta nu poate fi decat benefic in primul rand cetateniulor care au mari asteptari de la noi”, a declarat Ion Serban, consilier local la Curtea de Arges. Un alt om de afaceri care a anuntat deja ca va participa la protest daca primaria va incerca sa continue negocierile cu RAJA a declarat ca el , personal, va pune la dispozitie mijlaoce de transport pentru a merge la protest si in Campulung sau pentru a aduce la Curtea de Arges protestatarii din Muscel.

 

 

 

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Editorialist, realizator TV, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT si a unei televiziuni. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Este implicat in televiziune si realizeaza cunoscuta emisiune CHESTIUNI ARZATOARE. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ULTIMA ORĂ – 3 ZONE METROPOLITANE ÎN ARGEȘ, INCLUSIV CURTEA DE ARGEȘ ȘI CÂMPULUNG – VEZI DETALII

Publicat

in

De

Conform dispozițiilor primite din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de vineri, 22 mai 2020, să ușureze deplasarea argeșenilor în afara localității, pe fondul relaxării restricțiilor din timpul stării de alertă.

Astfel, în conformitate cu dispozițiile DSU, în ședința CJSU au fost stabilite trei zone metropolitane, în jurul municipiilor din Argeș (Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung), care cuprind localitățile aflate la o distanță de până la 30 km. În interiorul acestor zone, argeșenii cu domiciliul în localitățile componente se vor putea deplasa fără declarație pe proprie răspundere.

Pentru argeșenii din 13 comune din sudul județului, care nu fac parte din nicio astfel de zonă metropolitană, rămâne valabilă obligația de a completa declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitate. Aceștia (ca și cei care părăsesc zona metropolitană) se pot deplasa cu adeverința de la angajator sau cu legitimația de serviciu, dacă fac naveta în altă localitate. În același timp, ei au la dispoziție completarea on-line și salvarea pe un dispozitiv mobil a declarației, accesând site-ul formular.sts.ro.

Zona Metropolitană Pitești (49 de localități):

 1. Pitești
 2. Mioveni
 3. Ștefănești
 4. Topoloveni
 5. Costești
 6. Bascov
 7. Albota
 8. Mărăcineni
 9. Băbana
 10. Bradu
 11. Moșoaia
 12. Băiculești
 13. Morărești
 14. Mălureni
 15. Bălilești
 16. Vulturești
 17. Dârmănești
 18. Davidești
 19. Boțești
 20. Cotmeana
 21. Budeasa
 22. Micești
 23. Beleți-Negrești
 24. Cuca
 25. Drăganu
 26. Dobrești
 27. Uda
 28. Cocu
 29. Călinești
 30. Priboieni
 31. Coșești
 32. Țițești
 33. Stâlpeni
 34. Poiana Lacului
 35. Leordeni
 36. Vedea
 37. Săpata
 38. Oarja
 39. Căteasca
 40. Suseni
 41. Rătești
 42. Lunca Corbului
 43. Rociu
 44. Teiu
 45. Buzoiești
 46. Stolnici
 47. Ciomăgești
 48. Bogați
 49. Merișani

Zona Metropolitană Câmpulung (35 de localități):

 1. Câmpulung
 2. Schitu Golești
 3. Mihăești
 4. Stâlpeni
 5. Țițești
 6. Godeni
 7. Berevoești
 8. Aninoasa
 9. Vlădești
 10. Bălilești
 11. Domnești
 12. Mușătești
 13. Valea Iașului
 14. Mălureni
 15. Pietroșani
 16. Coșești
 17. Dârmănești
 18. Corbi
 19. Brăduleț
 20. Nucșoara
 21. Stoienești
 22. Cetățeni
 23. Boteni
 24. Hârtiești
 25. Vulturești
 26. Lerești
 27. Valea Mare Pravăț
 28. Dragoslavele
 29. Rucăr
 30. Dâmbovicioara
 31. Bughea de Sus
 32. Albeștii de Muscel
 33. Bughea de Jos
 34. Mioarele
 35. Poienarii de Muscel

Zona Metropolitană Curtea de Argeș (44 de localități):

 1. Curtea de Argeș
 2. Ciofrângeni
 3. Morărești
 4. Cuca
 5. Băiculești
 6. Valea Danului
 7. Șuici
 8. Corbeni
 9. Arefu
 10. Sălătrucu
 11. Domnești
 12. Aninoasa
 13. Stâlpeni
 14. Țițești
 15. Valea Iașului
 16. Pietroșani
 17. Brăduleț
 18. Nucșoara
 19. Cicănești
 20. Albeștii de Argeș
 21. Corbi
 22. Cepari
 23. Tigveni
 24. Poienarii de Argeș
 25. Uda
 26. Băbana
 27. Bascov
 28. Budeasa
 29. Micești
 30. Mărăcineni
 31. Mioveni
 32. Schitu Golești
 33. Bălilești
 34. Coșești
 35. Dârmănești
 36. Vlădești
 37. Aninoasa
 38. Godeni
 39. Berevoiești
 40. Mălureni
 41. Merișani
 42. Mușătești
 43. Mihăești
 44. Cotmeana

Necuprinse în zona metropolitană (13 localități):

 1. Negrași
 2. Mozăceni
 3. Slobozia
 4. Ștefan cel Mare
 5. Recea
 6. Izvoru
 7. Popești
 8. Râca
 9. Miroși
 10. Căldăraru
 11. Ungheni
 12. Hârsești
 13. Bârla

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Argeșean reținut pentru viol !

Publicat

in

De

Un bărbat de 35 de ani, din Câmpulung, bănuit de săvârşirea infracţiunii de viol, a fost reţinut de poliţiştii câmpulungeni, în cursul zilei de 14 mai a.c.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de viol şi au reţinut un bărbat de 35 de ani, din Câmpulung.

Din cercetări s-a stabilit că, în dimineaţa zilei de 25 decembrie 2019, ar fi constrâns o femeie de 25 de ani, să întreţină relaţii sexuale.

Pentru administrarea probatoriului au fost dispuse şi efectuate expertize medico-legale.

În cursul zilei de ieri, 14 mai a.c., bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend