Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Volodimir Zelenski își pune mari speranțe în noul premier britanic, Liz Truss: ‘Împreună vom fi în măsură să facem mai mult pentru a ne proteja popoarele și a contracara toate eforturile distructive ale Rusiei’

Publicat

in

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat speranţa ca noul premier britanic, Liz Truss, să-i ajute ţara „să contracareze eforturile distructive” ale Rusiei.

Cred că împreună vom fi în măsură să facem mai mult pentru a ne proteja popoarele şi a contracara toate eforturile distructive ale Rusiei„, a declarat Volodimir Zelenski în cursul declaraţiei video din fiecare seară, difuzată pe reţelele de socializare, notează AFP.

„Esenţial este să ne păstrăm unitatea, ceea ce cu siguranţă se va întâmpla„, a adăugat el.

Afirmând că „aşteaptă cu nerăbdare” viitoarea cooperare cu Liz Truss, a cărei ţară este unul dintre principalii susţinători ai Kievului în Europa, Volodimir Zelenski a spus că aceasta „a fost întotdeauna de partea corectă a politicii europene”.

Predecesorul lui Liz Truss ca prim-ministru britanic, Boris Johnson, este apreciat în mod deosebit la Kiev datorită sprijinului său puternic în faţa Rusiei.

Boris Johnson a vizitat Ucraina de trei ori de la începutul invaziei, ultima dată de Ziua Independenţei, la 24 august, când a fost distins cu Ordinul Libertăţii, cea mai înaltă decoraţie ucraineană care poate fi acordată unui străin.

Marea Britanie a oferit un important sprijin militar Ucrainei de la începutul războiului, cel mai recent pachet luna trecută în valoare de 54 de milioane de lire sterline, informează agerpers.ro.

Vezi și:

Analistul politic Bogdan Chirieac, despre provocările lui Liz Truss: Trebuie să treacă de această iarnă

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Analist politic: ‘Forța NATO este copleșitoare. Nu se-apucă Rusia să bombardeze Iașiul sau Bucureștiul! La Mihail Kogălniceanu se construiește o bază uriașă de 1 miliard de euro’

Publicat

in

Analistul politic Bogdan Chirieac dă asigurări că prezentul conflict armat Rusia-Ucraina nu are şanse să pătrundă pe teritoriul ţării noastre, cel mult să se intensifice tensiunile la graniţă, dar mai mult nu. 

„Eu nu văd acest risc. Poate să ajungă aproape de graniţele noastre, dar nu să treacă graniţa către România sau către Polonia. Nu cred deloc! Fiindcă forţa NATO este copleşitoare. Nu se-apucă Rusia să bombardeze Iaşiul sau Bucureştiul! La Mihail Kogălniceanu se construieşte o bază uriaşă de 1 miliard de euro, nu numai cu bani româneşti, pentru militari NATO care ar trebui să fie în bază permanentă pe teritoriul României. Ştim şi noi că nu se termină mâine războiul, din mare nefericire!

Nu se pune problema ca NATO să se ducă peste Rusia. Da, războiul în Ucraina s-a blocat dar primeşte tancuri cu armă ofensivă şi avioane F16. Ei au spus aşa… Dacă ne mai atacaţi cu rachete la Kiev, şi noi o să atacăm Moscova şi Sankt Petersburg cu rachete cu rază lungă. Mi se pare normal. Dacă ataci oraşe, obiective civile, tu din Moscova te pui şi pe tine în acelaşi pericol în care e populaţia mea!”.

Spania a confirmat că este ”dispusă” să livreze Ucrainei, la rândul său, tancuri de tip Leopard. Potrivit Guvernului german, obiectivul este constituirea – împreună cu ţările partenere – a ”două batalioane de tancuri, echipate cu tancuri de tip Leopard 2, pentru Ucraina”. Leopard 2A4 cântăreşte 55 tone, Leopard 2A6 58 de tone, şi ambele au o viteză maximă de 45 km/h, lucru care le face mai rapide decât atât Abrams cât şi Challegner 2. În ceea ce priveşte autonomia, tancurile Leopard 2 pot străbate 550 km fără a avea nevoie de combustibil, în timp ce Abrams poate rula doar 426 km, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Abbas Gallyamov, fostul redactor de discursuri al președintelui rus: ‘Războiul este pierdut. Rușii nu au nevoie de el dacă nu este puternic’

Publicat

in

O lovitură de stat militară devine o posibilitate în Rusia, pe măsură ce continuă războiul din Ucraina, a declarat fostul redactor al discursurilor președintelui rus Vladimir Putin, potrivit CNN.

Abbas Gallyamov: O lovitură de stat devine o posibilitate reală în Rusia

Abbas Gallyamov, analist politic și fost scriitor de discursuri, a declarat pentru CNN că rușii vor căuta un țap ispășitor pe măsură ce pierderile rusești din Ucraina se înmulțesc, iar țara trece prin povara provocată de sancțiunile occidentale.

„Economia rusă se deteriorează. Războiul este pierdut. Sunt tot mai multe cadavre care se întorc în Rusia, așa că rușii vor întâmpina mai multe dificultăți și vor încerca să găsească explicații pentru acest lucru, uitându-se la procesul politic, și își vor răspunde ei înșiși: `Ei bine, asta este din cauză că țara este guvernată de un tiran bătrân, de un dictator bătrân`”, a declarat Abbas Gallyamov, referindu-se la Vladimir Putin.

„În acest moment, cred că devine posibilă o lovitură de stat militară”, a punctat analistul.

În opinia sa, puciul s-ar putea produce undeva în următoarele 12 luni.

„Așadar, într-un an în care situația politică se schimbă și există un președinte nepopular cu adevărat urât în fruntea țării, iar războiul este cu adevărat nepopular și trebuie să verse sânge pentru acest lucru, în acest moment, o lovitură de stat devine o posibilitate reală”, a adăugat Abbas Gallyamov.

El s-a arătat de părere că Vladimir Putin ar putea să anuleze alegerile prezidențiale programate să aibă loc în martie 2024.

„Judecând după acțiunile sale, când escaladează ceva fără să fie necesar, ar putea într-adevăr să anuleze alegerile. Fără victorie asupra Ucrainei, el va întâmpina dificultăți cu rușii. Rușii nu au nevoie de el dacă nu este puternic. Ar putea chiar să declare legea marțială și să anuleze alegerile”, estimează fostul redactor de discursuri, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend