Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vladimir Voronin despre fuzionarea cu partidul lui Igor Dodon: Noi suntem un partid clasic, avem ideologia, care este marxism-leninismul

Publicat

in

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, anunță că subiectul cu privire la fuzionarea cu PSRM va fi discutat în cadrul Congresului ordinar al formațiunii din noiembrie, curent. Potrivit lui, la moment comuniștii caută posibilități de a conlucra cu socialiștii pe subiecte ce țin de activitatea legislativă. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la radio Sputnik Moldova, conform deschide.md

„Crearea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a fost o necesitate pentru că altfel componența PAS în Parlament putea fi și mai mare. Și mai complicat avea să fie pe mai multe probleme. Așa, în orice caz, avem o treime în Parlament. Putem înainta inițiative legislative, putem cere drepturile care sunt stipulate pentru opoziție”, a declarat liderul PCRM.

Vladimir Voronin a menționat că ideea privind fuzionarea celor două partide aparține lui Igor Dodon.

„Dodon a avut o scurtă discuție cu mine și m-a întrebat cum vă uitați dumneavoastră la problema aceasta. Eu am spus că problema este prematură, nu putem noi astăzi să vorbim despre aceasta. Noi suntem un partid clasic, avem ideologia, care este marxism-leninismul. Voi nu aveți ideologie. Cine sunt socialiștii noi știm. Noi la alegeri am mers nu împreună dar alături de voi, de aceea noi nu suntem gata de fuzionare pentru a face în așa fel ca din două partide să formăm unul. Asta este o problemă principială pe care noi nu o să o depășim”, a declarat liderul comuniștilor.

Totodată, președintele PCRM este de părere că formarea unui nou partid necesită mult timp, dar și ridică multe semne de întrebare, precum condiție și principiile pe care va fi format acest partid, care va fi ideologia acestei formațiuni, dar și atitudinea membrilor PCRM și a membrilor PSRM referitor la propunerea respectivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România şi Envisia, acord în scopul promovării educaţiei în domeniul guvernanţei corporative

Publicat

in

De

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România şi Envisia – Boards of Elite au semnat un parteneriat în scopul promovării educaţiei în domeniul guvernanţei corporative şi cadrului de reglementare specific pensiilor private şi pieţelor financiare, conform unui comunicat al APAPR remis, marţi, AGERPRES.

“Fondurile de pensii private, în calitatea lor de acţionari importanţi ai companiilor româneşti, au un interes major în crearea unui cadru educaţional profesionist, care să ţintească explicit îmbunătăţirea guvernanţei corporative, orice demersuri în acest sens bucurându-se de sprijinul APAPR”, a declarat Radu Crăciun, preşedinte APAPR.
La rândul său, Gabriela Hârţescu, decan, Envisia – Boards of Elite a subliniat că un cadru solid de guvernanţă corporativă este esenţial pentru realizarea obiectivelor economice şi sociale pe termen lung şi, în contextul actual, asigură infrastructura necesară de rezistenţă la crize şi la şocuri.

“Etica şi conduita profesională sunt valori ale căror valenţe au fost redescoperite şi revalorizate în contextul crizelor sanitară şi economică cu care ne confruntăm deja de circa 2 ani. Aceste valori se educă şi tonul vine de la leadership. Având obiective comune, promovând educaţia ca un factor de progres, Envisia şi APAPR îşi unesc forţele şi expertiza într-un parteneriat educaţional care susţine promovarea celor mai bune practici în domeniul guvernanţei corporative şi contribuie la dezvoltarea profesională continuă a specialiştilor care activează în domeniul pensiilor private şi pe pieţele financiare. Pentru Europa Centrală şi de Est, Envisia reprezintă o platformă unică de dezvoltare profesională şi personală a elitelor, beneficiind de parteneriate de prestigiu cu universităţi de top şi asociaţii profesionale importante din ţară şi din străinătate”, a spus Gabriela Hârţescu.

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România este organizaţia profesională, neguvernamentală, apolitică şi independentă care reuneşte toţi administratorii de fonduri de pensii private din România – atât cele obligatorii (Pilonul II), cât şi facultative (Pilonul III) -, precum şi băncile depozitare, având ca obiective principale: protejarea intereselor membrilor săi, respectarea standardelor profesionale şi păstrarea unor raporturi de concurenţă loială; îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul pensiilor private şi pieţelor financiare; informarea, educaţia şi cooperarea în domeniul pensiilor private.

Envisia Business School – Boards of Elite – este prima şcoală de business din România şi din Europa Centrală şi de Est dedicată membrilor consiliilor de administraţie, top managementului executiv, precum şi specialiştilor cu înaltă expertiză care vizează aceste poziţii. Envisia oferă programe de certificare şi de dezvoltare a competenţelor şi abilităţilor de conducere, servicii de mentoring şi evaluare. Principalul obiectiv al Envisia îl reprezintă evoluţia profesională şi personală a elitelor, pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri care să genereze progres economic şi social pe termen lung.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorim cu bucurie și cu evlavie a predicat PS Varlaam despre uciderea unui tânăr ajuns guvernator în cetatea Tesalonic

Publicat

in

De

„Sărbătorim cu bucurie și cu evlavie”, a spus luni seară după slujba Vecerniei Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, deși a prezentat în predica sa uciderea unui tânăr ajuns guvernator în cetatea Tesalonic: Marele Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, conform basilica.ro

Pentru a explica bucuria acestei sărbători, ierarhul a adus în atenție reprezentarea iconografică în care Sfântul Dimitrie, în timp ce este ucis cu sulițele pentru Hristos, primește cunună strălucitoare din mâna îngerilor.

„A fost reprezentată aici împlinirea făgăduinței făcute de Mântuitorul Iisus Hristos care, în descoperirea către Sfântul Evanghelist Ioan, spune fiecărui creștin: «Fii credincios până la moarte și-ți voi da cununa vieții»” (Apocalipsa 2:10, n.r.).

„Să rămânem cu această icoană!”, a îndemnat ierarhul.

„Sfântul Dimitrie a fost un om tânăr, un om bogat, a deținut cea mai înaltă dregătorie din Tesalonic, dar nu s-a uitat nici la tinerețea sa, nici la averea care potrivit legii i-a fost confiscată și nici la slava demnității pe care o avea, ci a mărturisit cu credință și a plătit cu prețul propriei sale vieți atașamentul față de Hristos așa cum au făcut-o sute de mii, milioane de creștini de-a lungul veacurilor până în vremea noastră”.

„Chiar și în zilele noastre”, a adăugat PS Varlaam, „o mulțime de creștini, în multe țări din lume, sunt mitraliați, sunt decapitați, sunt incendiați, uciși în cele mai cumplite chinuri așa cum aflăm adeseori chiar și prin intermediul mass-mediei care de obicei este discretp cu curajul acesta martiric al creștinilor din vremea noastră”.

„Noi, din fericire, avem libertatea de a ne manifesta ca și creștini, dar trebuie să mărturisim în jurul nostru credința, mai ales prin fapte, având convingerea că astfel ne vom învrednici și noi de cununa cea neveștejită”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend