Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vladimir Putin și-a format noul guvern: Miniștrii cheie păstrați din vechiul executiv

Publicat

in

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat componenţa noului său guvern, păstrând miniştri-cheie, la o săptămână după anunţarea unei revizuiri surpriză a Constituţiei, urmată de demisia premierului Dmitri Medvedev, informează France Presse, potrivit Agerpres.

„Vă doresc sincer succes, toată ţara este interesată de aceasta”, a declarat Putin în cursul unei reuniuni cu toţi membrii cabinetului, alături de premierul Mihail Mişustin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă.

Vladimir Putin, care îşi expusese reformele la 15 ianuarie, menţionând o dorinţă de „schimbare” la ruşi, a păstrat totuşi câţiva dintre miniştrii săi de încredere: Serghei Lavrov şi Serghei Şoigu la Externe şi respectiv la Apărare, Vladimir Kolokolţev, la Interne, Aleksandr Novak, la Energie şi Anton Siluanov, la Finanţe.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

El a schimbat totuşi numeroase personalităţi din sectorul social: Sport, Sănătate, Educaţie şi Cultură, sectoare aflate în criză.

După anunţurile sale de miercurea trecută, preşedintele rusă a acţionat în viteză. La câteva ore după discurs, premierul său de opt ani Dmitri Medvedev, unul dintre fidelii săi, şi-a anunţat demisia. El a fost numit în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei.

În cadrul acestor schimbări, Putin l-a numit pe şeful fiscului Mihail Mişustin în funcţia de nou premier.

De luni, Kremlinul a publicat, fără să aştepte concluziile unui grup de lucru, detalii ale ale tuturor amendamentelor constituţionale dorite. Ele vor fi examinate într-o primă lectură joi în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Aceste propuneri urmăresc, potrivit opoziţiei, să-i asigure lui Vladimir Putin rol dominant asupra sistemului politic rus după 2024, dată la care se încheie mandatul său actual, după care el nu mai poate -conform actualei legislaţii în vigoare – să mai candideze.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

Făcându-se ecou preşedintelui, Mişustin le-a promis ruşilor „schimbări reale” în faţa parlamentului săptămâna trecută, în special o creştere a nivelului de trai, în timp ce popularitatea predecesorului său se prăbuşise în faţa dificultăţilor economice cu care se confruntă ruşii.

Misiunea principală a guvernului lui Mişustin, un tehnocrat eficient care a transformat o birocraţie fiscală greoaie şi coruptă în administraţie modernă şi eficientă, va fi să transpună în practică marile şantiere trasate în 2018 de Vladimir Putin.

Destinate să modernizeze o Rusie cu economie anemică, aceste „proiecte naţionale” reprezintă investiţii de circa 25.700 miliarde de ruble (375 miliarde de euro la cursul actual) până în 2024, data încheierii mandatului actual al lui Putin, vizând aproape toate sectoarele: digitalizare, ecologie, educaţie, drumuri, cultură, demografie, sănătate.

Schimbarea guvernului şi revizuirile constituţionale efectuate în mare viteză au relansat speculaţiile în legătură cu viitorul politic al lui Vladimir Putin, 67 de ani.

Amendamentele la legea fundamentală prevăd, între altele, o accentuare a rolului parlamentului în numirea premierului şi întărirea rolului Consiliului de Stat, un organism în prezent mai mult consultativ.

Pentru mulţi analişti, Vladimir Putin îşi organizează astfel viitorul după 2024, lăsând maximum de uşi deschide pentru a-şi păstra influenţa în ţara pe care o conduce de 20 de ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

11.445 de teste de coronavirus în DOAR 24 de ore: autoritățile CALCĂ pedala la venirea weekend-ului

Publicat

in

De

În plină stare de urgență, numărul testelor de coronavirus nu sărea de 8.000 zilnic. Odată cu intrarea în stare de alertă, acestas-a dublat, de unde și o aparentă creștere a cazurilor de coronavirus. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 759.037 de teste, anunță GCS.

Citește și: SONDAJ CURS – Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 11.445 de teste de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

23 de decese RAPORTATE ca fiind cauzate de coronavirus: autopsiile SUNT INTERZISE în România

Publicat

in

De

23 de noi decese cauzate de coronavirus au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică. În România, autopsiile sunt interzise prin ordin al Ministerului Sănătății, medicii fiind obligați să treacă drept cauză a decesului coronavirusul la toți infectații, chiar dacă aceștia au boli terminale.

Citește și: SONDAJ CURS – Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta

În intervalul 03.07.2020 (10:00) – 04.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (12 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, București, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend