Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vladimir Putin propune SUA un schimb de “garanții de neingerință” electorală și un pact mondial de neagresiune în IT

Avatar

Publicat

in

Vladimir Putin a propus vineri Statelor Unite un schimb de promisiuni de “neingerință” electorală și de cooperare în materia tehnologiei informațiilor pentru a promova un pact mondial de neagresiune în acest domeniu, scrie AFP.

Într-o declarație publicată de Kremlin, președintele rus propune Washingtonului “un schimb de garanții reciproce de neingerință, inclusiv în procesele electorale”, alături de un acord asupra unui “ansamblu de măsuri practice” și conlucrarea la un pact mondial împotriva agresiunilor care folosesc “tehnologiile informației și comunicării”.

“Una dintre provocările strategice majore ale lumii contemporane este riscul unei confruntări de amploare în domeniul digital. O răspundere particulară pentru a o evita revine actorilor esențiali în securitatea mondială în domeniul informației”, a afirmat Vladimir Putin.

Rusia este acuzată de ani de zile că folosește hackeri, uzine de trolli online și că răspândește informații false și teorii conspiraționiste pentru a influența procesele electorale din Occident.

Moscova este acuzată de asemenea că a susținut în 2016 candidatura lui Donald Trump și că i-a favorizat în acest fel victoria.

Kremlinul este în continuare suspectat că încearcă să influențeze campania prezidențială americană în curs, în care se confruntă Trump și Joe Bidden.

De asemenea, Rusia este acuzată că a coordonat hackerii care au atacat numeroase instituții occidentale, precum camera inferioară a Parlamentului german sau cancelaria Angela Merkel.

Kremlinul respinge în ansamblu acuzațiile și arată cu degetul, la rândul său, către europeni și americani, pe care îi acuză că duc un război de dezinformare împotriva Rusiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Recep Erdogan îi sfidează pe americani, după amenințările privind rachetele rusești: ‘Noi nu suntem un stat tribal. Suntem Turcia’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sfidat duminică ameninţările Washingtonului cu privire la posibile sancţiunii împotriva ţării sale în urma achiziţiei şi testării sistemelor antiaeriene ruseşti S-400, relatează AFP.

”Oricare ar fi sancţiunile voastre, nu întârziaţi să le aplicaţi !”, a spus Erdogan într-un discurs retransmis la televiziune din oraşul Malatya. ”Voi ne spuneţi să expediem înapoi (rachetele) S-400. Dar noi nu suntem un stat tribal, suntem Turcia”, a adăugat el, informează Agerpres.

Citește și: STUDIU Pacienții cu ficat gras sunt mult mai puternic expuși la virusul Sars-Cov-2

SUA au avertizat vineri că relaţiile lor Turcia, aliat oficial în cadrul NATO, ar putea avea serios de suferit în urma recentelor teste cu rachete S-400 efectuate de armata turcă, Washingtonul avansând inclusiv posibilitatea unor sancţiuni.

Achiziţia acestor sisteme antiaeriene de către Turcia, efectuată în contextul unei apropieri între Moscova şi Ankara, a provocat fricţiuni între guvernul turc şi mai multe state occidentale, care invocă incompatibilitatea acestor sisteme cu cele ale NATO sub aspectul inter-operabilităţii.

Citește și: Ministrul Justiției, ordin clar către structurile de forță: ‘Problema corupției este încă nerezolvată, dar trebuie combătut și traficul de persoane’

După livrarea de către Rusia a primei baterii de rachete S-400 anul trecut, Washingtonul a suspendat participarea Turciei la programul de fabricaţie a avionul american multirol de ultimă generaţie F-35, motivând că în procesul de instruire a militarilor turci pentru folosirea rachetelor S-400 Rusia ar putea obţine secrete tehnologice ale acestui avion.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Scandal pe aeroportul din Doha: mai multe femei au fost examinate medical cu forța, după ce a fost găsit un bebeluș născut prematur

Avatar

Publicat

in

De

Mai multe femei din rândul pasagerilor au fost supuse unui examen medical pe aeroportul capitalei Qatarului, Doha, unde a fost găsit în toalete abandonat un bebeluş născut prematur, relatează duminică France Presse. Aceste femei, al căror număr nu a fost precizat, au fost debarcate din avioane şi conduse la ambulanţe, unde au fost supuse unor investigaţii medicale pentru a se verifica dacă au născut recent, informează Agerpres.

”(Funcţionari) obligau femeile să fie supuse unor examinări corporale, în special teste forţate de Papanicolau”, a declarat duminică agenţiei France Presse o sursă de la Doha care a fost informată asupra unei anchete interne cu privire la acest incident, petrecut pe 2 octombrie şi dezvăluit de televiziunea australiană Seven News în urma relatărilor unor pasageri australieni.

Potrivit Seven News, bebeluşul descoperit într-o toaletă a aeroportului era mort atunci când a fost găsit, lucru neconfirmat de sursele de la Doha.

Un zbor al companiei Qatar Airways cu destinaţia Sydney a fost întârziat în acea zi cu patru ore, iar femei din alte ţări şi care erau pasagere pe alte zboruri au fost de asemenea supuse unor examene medicale similare. Nu se cunosc însă detalii.

Ministerul de Externe australian a protestat în urma acestui incident, adăugând că a ”primit asigurări că informaţii detaliate şi transparente asupra evenimentului vor fi oferite curând” de către autorităţile din Qatar.

Această ţară practică legea islamică ce pedepseşte sever femeile care rămân gravide în afara căsătoriei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend