Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Vlad Voiculescu îl ‘trădează’ pe Cioloș: Conducerea USR București refuză să plece împreună cu fostul premier

Publicat

in

Mai mulți parlamentari și europarlamentari USR au anunțat pe grupurile interne că vor demisiona din partid, pentru a se alătura noului proiect politic anunțat de Dacian Cioloș. Următoarea „lovitură” pe care oamenii lui Cioloș o vizau era ruperea organizației USR București. Această mișcare pare însă să se lovească de unitatea filialei conduse de Vlad Voiculescu. O scrisoare internă semnată de Vlad Voiculescu și întreaga conducere a USR București, intrată în posesia stiripesurse.ro, arată că Dacian Cioloș nu a reușit să-și convingă foștii colegi.

  • Context: Dacian Cioloș a avut luni seara o întâlnire online pe platforma Zoom cu susținătorii săi. Europarlamentarul le-a transmis partenerilor de discuție că trebuie să fie pregătiți să se implice dacă doresc un nou proiect politic, să dea un semnal clar că acest pas poate fi făcut cu succes. Numind momentul un „T 0”, Cioloș a susținut că este momentul pentru o construcție nouă, însă a precizat că nu vrea să fie el președintele noului partid. Potrivit unor surse politice, pe grupurile interne și-au anunțat deja plecarea din partid europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache și Alin Mituța. De asemenea, alături de Cioloș ar urma să plece din USR senatorii Ion-Dragoș Popescu (Dâmbovița) și Cosmin-Marian Poteraș (Dolj) și deputații Alin-Costel Prunean (Sălaj) și Lorant-Zoltan Sas (Bistrița-Năsăud).

Scrisoarea conducerii USR București:

Dragi colege, dragi colegi,

Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunțului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaștem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt și rămân prietenii noștri, oameni care au pus umărul la construcția politică în care suntem astăzi și la schimbarea României.

Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei București și niciunul dintre reprezentanții noștri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR.

Partidul acesta va fi așa cum vom ști și vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătățit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate și o cultură organizațională încă în formare.

Pentru noi însă, membrii USR București, decizia de a rămâne este o chestiune de responsabilitate față de bucureșteni. Să nu uităm:

175.000 de oameni au votat USR PLUS la alegerile locale!

La București am reușit să lucrăm ca o echipă, la sectoare, la Primăria Generală și în Consiliul General, indiferent dacă adeziunea inițială a unuia sau a altuia fusese la USR sau PLUS;

Responsabilitățile asumate de noi, aici în filiala București, trebuie duse până la capăt, așa cum am promis celor cărora le-am cerut încrederea.

Responsabilitatea noastră este de asemenea față de români și de noi înșine, de misiunea asumată de a schimba în bine țara asta. Ultimii ani ne-au arătat trei lucruri:

Doar uniți – alături de cei din Piața Victoriei, de societatea civilă și de toți cei care se săturaseră de politica veche – putem reuși să câștigăm bătăliile importante;

Mergem înainte în primul rând prin forțe proprii, nu ne putem baza pe partidele devenite simple agenții de plasat pile și relații la stat decât circumstanțial și pe termen scurt;

Lupta este lungă și grea iar neimplicarea și divizarea din ultimii 30 de ani nu pot fi reparate în câțiva ani de o mână de oameni. E nevoie de mulți Oameni care să lucreze împreună, cu integritate.

Astăzi, USR PLUS este alternativa la cleptocrația feudală susținută de FSN pe roșu și FSN pe galben. Și asta nu doar la Bruxelles, nu doar la București, ci peste tot: în sute de sate și orașe, în Parlamentul României și în Parlamentul European. Nu a fost ușor să construim ceea ce este partidul astăzi. Două cicluri electorale și o fuziune (încă neterminată) au fost necesare pentru a ajunge aici. Și știm cu toții că este doar începutul.

Putem spune onest că partidul acesta este suma reușitelor și greșelilor noastre. Comune, în cea mai mare măsură. În acest moment, USR este însă și depozitarul speranțelor noastre și a milioane de oameni, a lecțiilor învățate în ultimii ani și casa celor care s-au implicat în politică nu pentru a se îmbogăți ci pentru a schimba ceva.

Sunt sigur că vom găsi înțelepciunea să îndreptăm ce e de îndreptat în acest partid. Noi rămânem, pentru a ne respecta responsabilitățile asumate față de bucureșteni și pentru a construi mai departe.

Puterea este în unitate. Dintotdeauna. Iar unitatea se construiește. Cu perseverență.

Care crezi că ar trebui să fie prioritățile USR București și Național? Spune-ți opinia aici.

Cu încredere,

Vlad Voiculescu, Președinte USR București,

împreună cu:

Horia Tomescu, viceprimar general București

Anamaria Gram, consilier general București

Florin Covaci, consilier general București

Nicorel Nicorescu, consilier general București

Sanda Hristudor, consilier general București

Dragos Radu, membru birou municipal USR București

Mihnea Jida, membru birou municipal USR București

Octavian Ionescu, membru birou municipal USR Bucuresti

Adina Saniuta, membru birou municipal USR Bucuresti

Otilia Sorete-Arbore, consilier local Sector 1 Bucuresti

Ned Vicol, consilier local Sector 1

Alina Grigorescu, consilier local Sector 1

Iulian Hatmanu, membru birou local USR Sector 1

Alexandra Chirila, viceprimar Sector 2

Silviu Matei, consilier local Sector 2

Silviu Șerban, președinte USR Sector 2

Adrian Albu, consilier local Sector 2, vicepreședinte USR Sector 2

Marius Valutanu, membru birou local USR Sector 2

Lucian Judele, viceprimar Sector 3, președinte USR Sector 3

Nina Costea, consilier local Sector 3

Alina Pop, consilier local Sector 3

Corina Niță, membru birou local USR Sector 3

Paul Raetchi, membru birou local USR Sector 3

Elena Tănăsescu, membru birou local USR Sector 3

Rodica David, membru birou local USR Sector 3

Bogdan Popovici, membru birou local USR Sector 3

Livia Iancu, consilier local Sector 4

Iustin Roșca, consilier local Sector 5, președinte USR Sector 5

Alexandru Dimitriu, consilier local Sector 5,

Radu Zlatianu, membru birou local USR Sector 5

Sever Patrascoiu, membru birou local USR Sector 5

Silvia Mihailescu, membru birou local USR Sector 5

Ioniță Zbanț, membru birou local USR Sector 5

Laurentiu Lambrinoc, membru birou local USR Sector 5

Mihai Ionescu, membru birou local USR Sector 5

Gabriel Banu, membru birou local USR Sector 5

Mihaela Ștefan, viceprimar Sector 6

Cătălin Volintiru, consilier Local Sector 6

Alexandru Bojdan, consilier Local Sector 6

Alin Stoica, Președinte USR Sector 6

Marcel Eremia, vicepreședinte USR Sector 6

Andra Mandrila, membru birou local USR Sector 6

Gabriela Dinu, membru birou local USR Sector 6

Mihai Bercaru, membru birou local USR Sector 6

Diana Buzoianu, deputată USR de București

Ștefan Pălărie, senator USR de București

Diana Stoica, deputată USR de București

Simona Spătaru, senatoare USR de București

Care crezi că ar trebui să fie prioritățile USR București și Național?

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Raport ONU: Consumul de canabis a crescut odată cu legalizarea sa în mai multe state şi în timpul lockdownurilor anti-COVID-19

Publicat

in

De

Mai multe ţări, inclusiv statele americane care au legalizat canabisul, par să fi contribuit la creşterea consumului regulat al acestui drog, în timp ce lockdownurile anti-COVID-19 au avut un efect similar, crescând riscurile de depresie şi de sinucidere, precizează un raport ONU publicat luni, informează Reuters.

Canabisul este de multă vreme cel mai utilizat drog pe plan mondial şi consumul său a crescut în ultimii ani, în timp ce această substanţă devine tot mai prezentă pe piaţă prin intermediul produselor bazate pe tetrahidrocanabinol (THC), a anunţat Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) în raportul său anual privind combaterea drogurilor.

Mai multe state americane au legalizat utilizarea în alte scopuri decât cele medicale a canabisului, începând cu Washington şi Colorado în 2012. Uruguay l-a legalizat în 2013, iar Canada în 2018. Alte ţări au adoptat măsuri similare, însă raportul ONU se bazează pe aceste trei ţări, potrivit Agerpres.

„Legalizarea canabisului pare să fi accelerat tendinţa de creştere privind consumul zilnic al acestui drog”, precizează raportul întocmit de UNODC, o organizaţie al cărei sediu se află la Viena.

În timp ce prevalenţa consumului de canabis în rândul tinerilor „nu s-a schimbat prea mult”, a fost constatată „o creştere pronunţată în ceea ce priveşte utilizarea frecventă a produselor cu efecte puternice în rândul tinerilor adulţi”, au dezvăluit autorii raportului.

„Procentul persoanelor cu tulburări psihiatrice şi tendinţe suicidare asociate consumului regulat de canabis a crescut”, au avertizat ei.

Potrivit raportului, aproximativ 284 de milioane de persoane, reprezentând 5,6% din populaţia lumii, au consumat droguri în 2020, inclusiv heroină, cocaină, amfetamine sau ecstasy, potrivit celor mai recente date disponibile. Dintre ele, 209 milioane au consumat canabis.

„Perioadele de lockdown din timpul pandemiei de COVID-19 au stimulat creşterea consumului de canabis în 2020”, afirmă autorii raportului.

Producţia de cocaină a atins un nivel record în 2020, iar traficul său pe mare a crescut, în timp ce datele privind capturile realizate în 2021 sugerează o extindere a traficului cu acest drog în afara principalelor două pieţe mondiale (America de Nord şi Europa) înspre Africa şi Asia.

Opioidele rămân cele mai periculoase droguri, potrivit raportului ONU, iar fentanilul a făcut ca decesele cauzate prin supradoză în Statele Unite să atingă un nou record – 107.622 de decese, conform datelor preliminare pentru anul 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ioana Mihăilă a demisionat din USR și pleacă alături de Dacian Cioloș

Publicat

in

De

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a demisionat din USR și i se alătură lui Dacian Cioloș în partidul REPER.

”Dr. Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog și Ministră a Sănătății în 2021, se alătură REPER.

“Mă alătur REPER cu speranța că vom reuși să construim împreună o platformă în care politicile de sănătate să poată fi dezbătute, în care profesioniștii din domenii diferite să poată să contribuie pentru alinierea serviciilor medicale românești la aceleași standarde de calitate cu cele europene”, a declarat Ioana Mihăilă.

Bun venit, Ioana!”, anunță cei de la REPER.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend