Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Visul unei nopți de vară: România vrea să organizeze Euro 2028

Publicat

in

Euro 2020 a fost amânat, iar România speră să termine la timp pentru anul viitor ceea ce se angajase că va face până în vara care se apropie cu pași repezi. Ambițiile conducătorilor merg însă mai departe, iar Ionuț Stroe (ministrul Tineretului și Sportului) a dezvăluit că țara noastră ar putea fi una dintre organizatoarele Euro 2028.

Amânarea turneului final european din 2020 nu a picat tocmai rău pentru România: țara noastră are timp să termine tot ceea ce a promis către UEFA. Sunt speranțe că până în vara anului viitor să fie gata arenele Ghencea (este în linie dreaptă oricum), Arcul de Triumf și Giulești. În plus, ar trebui finalizată și calea ferată care să lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord.

Cu o asemenea infrastructură gata, Ionuț Stroe se duce cu gândul mai departe și spune că România ar putea fi țară organizatoare pentru Euro 2028, într-un parteneriat alături de Grecia, Bulgaria sau Serbia. Discuțiile au fost momentan sistate din cauza pandemiei de coronavirus”.

România, gazdă Euro 2028?

„Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028. Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea”.

Craiova, Cluj și București, pe listă

„Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu Ion Oblemenco, Clujul, cu Cluj Arena şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie. Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap.

Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal. Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi.

10 stadioane în total

„Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp” – Ionuț Stroe, la Oltenia TV.

UEFA a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Euro 2020 va deveni de fapt Euroo 2021, turneul final european urmând să aibă loc în vara anului viitor – între 11 iunie și 11 iulie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Columbia, Cornell, Brown și altele – Tot mai multe universități americane prestigioase sunt date în judecată de studenți

Publicat

in

De

​Universitățile americane cu tradiții sacrosancte și absolvenți de prestigiu mai au acum un lucru în comun: sunt date în judecată de către studenți nemulțumiți, relatează NPR.

Studenții pretind că închiderea campusurilor universitare ca urmare a izbucnirii pandemiei cauzate de noul coronavirus le-ar fi dat dreptul să își primească o mai mare parte din taxele de școlarizare înapoi iar lista universităților care se confruntă cu această problemă este în creștere.

Cazurile ridică întrebări dificile cu privire la ceea ce face cu adevărat o educație universitară valoroasă, scrie NPR.

Când universitățile din Statele Unite și-au închis porțile datorită pandemiei și au trimis studenții acasă multe din ele au oferit rambursări parțiale. Însă avocații studenților susțin că acestea nu au fost suficiente întrucât studenții au pierdut nu doar accesul la facilitățile universității, crearea de conexiuni personale și petreceri, ci că diplomele lor vor avea mereu un asterix pe ele fiindcă au absolvit cursurile online.


Intrare Universitatea Brown

Puține universități au ales să facă declarații publice asupra proceselor dar o purtătoare de cuvânt a Universității Pace a declarat pentru NPR că pe lângă continuarea cursurilor în online instituția oferă meditații, consiliere și alte servicii, deci taxele școlare nu se pierd de fapt.

Roy T. Willey IV, un avocat de la firma de avocatură Anastopoulo care reprezintă mulți dintre studenți, consideră afirmația ca fiind „caraghioasă”.

„Luând în considerare cum își fac reclamă campusului – experiență educațională, învățare cu implicare directă și diversitate, toate lucruri pe care le poți descoperi tu însuți dacă vei plăti aceste taxe de școlarizare mari – e o poziție interesantă să susțină acum că pot oferi același lucru online oricum”, a declarat avocatul.

Acesta sublinază că unele din universitățile acționate în instanță oferă deja cursuri online în schimbul unei taxe de școlarizare mai scăzute decât o fac pentru studenții din campusuri.


Librăria Low din campusul Universității Columbia

Deborah Hansler, o profesoară la Facultatea de Drept a Universității Stanford a declarat însă pentru NPR că aceste procese au șanse foarte mici de reușită în instanță. Potrivit acesteia, principiul legal al forței majore înseamnă că un eveniment complet neprevăzut precum o pandemie globală tinde să nulifice un contract.

Willey contracarează acest argument susținând că majoritatea contractelor de studii nu includ o cauză majoră și că procesele intentate de studenți nu sunt pentru încălcarea contractului.

„Studenții sunt foarte corecți și foarte rezonabili. Și ei doar cer diferența între ce au plătit și ce au primit”, spune avocatul.

În al doilea rând, profesoara de drept de la Harvard susține că atunci când vine vorba de cazul particular al universităților există o jurisprudență referitoare la „deferența judiciară” către instituțiile de învățământ superior, ceea ce înseamnă că instanțele adesea recunosc autonomia universitară când vine vorba de decizii legate de școlarizare și educație.

În final, există și problema temeiului legal. Aici Hensley a invocat exemplul personal ca profesoară de drept care predă online de când Universitatea Stanford și-a închis campusul.


Zona istorică a College Hill, Universitatea Brown

„Opinia mea personală este că eu pot să ofer aceeași calitate a educației în online precum aș putea să o fac în persoană”, susține profesoara, admițând însă că acest lucru s-ar putea să nu fie adevărat pentru studenții STEM care au nevoie să fie într-un laborator sau cei de la arte.

Indiferent dacă aceste procese vor avea câștig de cauză sau vor eșua ele aruncă o umbră asupra valorii educației superioare, notează NPR.

Vor putea universitățile să perceapă aceleași taxe de școlarizare cu care s-au obișnuit pentru semestre care se desfășoară parțial sau în întregime online?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OFICIAL – Guvernul britanic a DECIS: data la care se va relua Premier League

Publicat

in

De

Guvernul britanic a autorizat, sâmbătă, revenirea competiţiilor sportive, fără public, începând din data de 1 iunie, relatează AFP.

Citește și: Premierul, AMENDAT după poza devenită virală: Cât a scos Ludovic Orban din buzunar

“Aşteptarea s-a încheiat. Sportul britanic va reveni curând în condiţii de siguranţă şi sub control strict”, a declarat ministrul Sporturilor, Oliver Dowden.

Competiţiile din Marea Britanie sunt suspendate de mai mult de două luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

Premier League se va relua la 17 iunie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend