Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Visa a lansat o platformă integrată pentru digitalizarea IMM-urilor

Publicat

in

Procesatorul de plăţi Visa a lansat în România o platformă integrată destinată întreprinderilor mici şi mijlocii, prin care acestea pot accesa atât informaţii despre soluţiile de digitalizare disponibile pentru afacerile lor, cât şi oferte speciale.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis marţi AGERPRES, prin accesarea platformei integrate pe www.visa.ro/marileafacerimici, deţinătorii de afaceri mici şi mijlocii au la dispoziţie informaţii practice pentru dezvoltarea afacerii în mediul online. Astfel, antreprenorii pot afla cum să creeze un website pentru afacerea lor, ce trebuie să facă pentru a-şi putea vinde online produsele sau serviciile şi cum să îşi promoveze afacerea pe internet astfel încât să atragă noi clienţi.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

De asemenea, platforma oferă informaţii despre avantajele plăţilor digitale pentru comercianţi şi contribuţia acestora la dezvoltarea afacerii în general, precum şi detalii despre soluţiile de acceptare a plăţilor cu cardul în magazine şi online.

Reprezentanţii procesatorului de plăţi subliniază că platforma pune la dispoziţia IMM-urilor reduceri de până la 85% pentru optimizarea afacerii lor, precum oferte de conectivitate mobilă şi de date sau opţiuni prietenoase pentru crearea unui website sau a unui magazine online în parteneriat cu Vodafone Romania sau servicii de curierat prin Fan Courier. În plus, Google a pus la dispoziţie un playbook în care antreprenorii vor găsi sfaturi pentru a-şi dezvolta afacerea în mediul online, iar parteneri internaţionali precum Canva, Shopify, Wix.

Studiul Visa “Back to Business, 2020” arată că, la nivel global, proprietarii de afaceri mici estimează că perioada necesară pentru ca afacerea lor sa îşi revină pe deplin va fi cel puţin între 6 şi 10 luni, iar 86% dintre aceştia sunt în general îngrijoraţi cu privire la evoluţia din perioada următoare.

Totodată, opt din zece afaceri mici şi mijlocii pe plan internaţional au schimbat modul în care îşi desfăşoară activitatea de business pentru a se adapta la noul context, accesând piaţa de comerţ digital prin: vânzarea de produse şi servicii online (43%), acceptarea plăţilor contactless (39%), publicitatea targetată pe reţelele de socializare (38%) şi digitalizarea anumitor operaţiuni, în special cele legate de încasarea plăţilor (30%).

Visa a lansat, în România, la sfârşitul anului trecut, soluţia Tap to Phone – o aplicaţie mobilă simplă care transformă telefoanele şi tabletele Android în terminale de plată, fără să fie nevoie de echipamente suplimentare. În acest moment, tehnologia Tap to Phone este oferită în România de Alpha Bank, BCR împreună cu Global Payments, CEC Bank şi OTP Bank, iar interesul comercianţilor şi al afacerilor mici pentru această soluţie este în continuă creştere datorită costurilor reduse şi a simplităţii în utilizare.

Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial în domeniul plăţilor digitale, cu o reţea globală de procesare a peste 65.000 de tranzacţii pe secundă.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Fost ministru al Agriculturii, despre dependența României de alimentele din import: ‘Intrăm în zona unui risc major. Este teribil de grav’

Publicat

in

De

România devine dependentă de importurile de alimente. Un exemplu este carnea de porc. Dacă acum șapte ani, producția acoperea peste 70% din necesarul de consum, acum România a ajuns să producă doar 55,3% din necesar. Suntem deficitari și la producția de zahăr. Potrivit datelor INS citate de economica.net, în 2020, doar 34,9% din necesarul de consum era acoperit din producția locală, scrie Digi24.

Nici la legume, situația nu este mai bună. Producătorii locali asigură 82% din necesar. Doar varză producem mai mult decât consumăm. La fructe, deficitul e și mai mare. Producția este asigurată pe plan local în proporție de doar 68,5%. România a ajuns astfel să acopere din producția internă cerințele de consum ale locuitorilor doar în cazul cărnii de oaie și capră, dar și al cerealelor.

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a comentat situația:

„Este teribil de grav, pentru că în primul rând dependența aceasta de importuri de hrană este un element de risc major pentru oricare țară, orice comunitate. Este un risc major și pentru o familie care nu are propriile surse ca să-și poată asigura în ritmul normal alimentația.

Nu volumul de bani este foarte important, ci ceea ce poți cumpăra cu masa monetară. Aici e o problemă pe care nu o corelăm niciodată. Pe problemele din agricultură, din păcate, și ați dat exemplul cărnii de porc – să nu uităm că România a fost o mare exportatoare de carne de porc, România a deținut piețe întregi, cum a fost piața rusească care a fost partener inclusiv pentru anumite organisme internaționale pe domeniu. Pe domeniul fructelor-legumelor am fost exportatori.

De această dată riscăm ca această dependență să se adâncească din nou și suntem câteva persoane care atenționăm de ani de zile asupra acestui lucru și nu se face nimic. Dependența de importurile de carne de porc se va accentua, pentru că ieri discutam cu un mare crescător și unul excepțional de bun, inclusiv integrat în producție, că vrea să renunțe total la activitatea creșterii porcului.

Nu am toate datele, dar în ultimele două luni au fost sacrificate peste 50.000 de vaci de lapte, apropo de ce înseamnă legătura și dependența noastră de importul de produse lactate. Este aproape de neconceput situația în care ne găsim.

Suntem dincolo de vulnerabilitatea aceasta obișnuită. Suntem teribil de vulnerabili. Intrăm în zona unui risc major care ar trebui să facă analiza inclusiv a CSAT. Cu toate măsurile, investițiile făcute, deficitul comercial pe balanța comercială cu produse agroalimentare se adâncește. El nu mai este un deficit de ramură, de domeniu. Este un deficit național cu consecințe dintre cele mai grave asupra dezvoltării întregii economii și a siguranței naționale.

În 14 martie 2020, când a început pandemia, am fost consultați cu ce se întâmplă și am spus că prima problemă pe care trebuie să o avem în vedere sunt stocurile de alimente.

Chiar astăzi discutam despre strategia în domeniul fructelor. Este nepermis să stăm în depozite cu fructe și să importăm. Este o anomalie de comportament al instituțiilor statului. Avem aceleași probleme să asistăm la aceste nerentabilități din interior dar noi să importăm în continuare și să aducem materie primă din străinătate să facem produse românești. Noi o să compromitem și aceste branduri în viitor.

Construcția sistemului național de siguranță trebuie să aibă în vedere câteva elemente de facilitare a dezvoltării producției interne și, de ce nu, inclusiv a pieței. Partea cu acel venit minim impozitat din zona rurală cade, este o artificialitate, pentru că acolo problema de impozitare se poate rezolva prin venitul impozabil pe care-l declari și intri în sistemul fiscal al primăriei locale.

Redresarea sistemului zootehnic este fundamentală pentru a da siguranță în alimentație. El reprezintă acum în România circa 22% față de 60% cât ar trebui să fie, sau 50% măcar pentru o funcționalitate normală și o garanție a asigurării surselor de hrană pentru populație din resursa internă. Avem posibilitatea să producem”.

Datele de la Ministerul Agriculturii arată că în 2020 importurile au fost de 8,9 miliarde de euro, in timp ce exporturile au atins valoarea de 6,9 miliarde de euro”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Expo 2020 Dubai/Aqua sommelier Claudia Benea: Water is the cheapest preventive medicine

Publicat

in

De

The Romanian Pavilion at Expo 2020 Dubai organized an information and awareness event on Friday about the role that water has as an essential nutrient for the health of the human body.

“Water is the cheapest preventive medicine and the pivot of most processes in the body. Natural mineral water is food for the whole body and has a major role in cleansing and eliminating toxins, transporting nutrients to cells, moisturizing the skin, joints, muscles,” aqua sommelier Claudia Benea said.

The mineral water specialist provided relevant information on the healing properties of water and how it stimulates the body’s chemical processes. She also presented to the visiting public the rich offer of mineral waters present at the #H2RO water bar, and the participants were invited to a tasting of Romanian mineral waters.

The event is part of the thematic week “Health and Wellness” and is part of the series of events included in the agenda of the representation of the European Union at Expo 2020 Dubai, Agerpres.ro informs.

Romania is one of the states with the richest underground water resources, with thousands of water sources in which dissolved mineral salts are found.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend