Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Viorica Dăncilă spune cum va combate dezinformările despre România la Bruxelles. ‘Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative’

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă spune că le-a solicitat preşedinţilor Consiliului European, Parlamentului European şi Comisiei Europene, cu care s-a întâlnit în acestă săptămână la Bruxelles, ca atunci când vor informaţii despre situaţia din România să le ia direct de la Guvern şi să o sune pe ea, pentru a arăta „care este adevărul”, în condiţiile în care au existat foarte multe dezinformări legate de modificările legilor justiţiei.

Ea a susţinut, la Antena 3, că nu a mai văzut „aceeaşi îngrijorare” a liderilor europeni. Viorica Dăncilă s-a plâns, însă, că jurnaliştii străni i-au pus „numai întrebări negative”, dorindu-se „această percepţie negativă despre România”, informează news.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, într-un interviu acordat Antena 3 în timpul vizitei făcute la Bruxelles, că le-a transmis preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, şi preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că îşi doreşte continuarea luptei anticorupţie şi o justiţie independentă, dar în acelaşi timp vrea să fie respectate drepturile cetăţenilor.

„Am discutat cu fiecare dintre preşedinţi, am subliniat de fiecare dată că doresc independenţa justiţiei, vreau ca lupta anticorupţie să continue, dar în acelsi timp să fie respectate drepturile cetăţenilor. I-am rugat pe domnii Juncker, Tusk şi Tajani ca atunci când vor informaţii să le ia de la Guvernul României, pentru că au existat foarte multe dezinformări şi dacă dânşii cred ca sunt probleme pe o anumita lege, să discutăm punctual pentru a îndrepta, dacă este nevoie, şi pentru a arăta care este adevărul. (…) În nouă ani de zile, cât am fost europarlamentar, am văzut foarte multe dezinformări, am văzut cum reaua-credinţă a dus la critici pe care toate statele le-au adresat României, ceea ce este nedrept. Vreau să nu las aceste dezinformări să facă o imagine greşită asupra României. Voi încerca să am cotact cu liderii europeni, i-am rugat să ma sune si eu voi da toate informaţiile în mod transparent şi corect”, a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat Antena 3 în timpul vizitei făcute în această săptămână la Bruxelles.

Întrebată dacă i s-au părut îngrijoraţi liderii europeni, în contextul avertismentelor acestora privind lupta anticorupţie din România, Dăncilă a susţinut că nu a mai văzut „aceeaşi îngrijorare” la Bruxelles.

„Mi s-a părut că ne tratează în mod egal cu celelalte state. Nu am mai văzut aceeasi îngrijorare. Faptul că am arătat o mare deschide dinspre România, cred că e un lucru benefic şi acceptat de liderii europeni”, a afirmat Dăncilă.

Chestionată despre faptul că jurnaliştii străini au pus întrebări despre problemele interne ale României, de exemplu despre Darius Vâlcov şi Laura Codruţa Kovesi, Dăncilă s-a plâns că „toate întrebările au fost negative”, pentru că s-a dorit această percepţie despre România.

”S-a dorit această perceptie despre România, mulţi au luptat să existe o percepţie negativă despre România. Ceea ce m-a supărat a fost că toate întrebările au fost negative. Aş fi vrut să aud măcar o întrebare pozitiva despre România (…), să aud felicitări că România are 7% creştere economică . Dar toate întrebarile au fost legate de ceea ce au vrut unii să creioneze despre România. (…) Am răspuns cum cred eu că este corect: justiţia trebuie să fie liberă, dar în acelaşi timp drepturile cetăţenilor trebuie apărate. Oamenii trebuie să aibă încredere în justiţie”, a conchis premierul Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, marţi şi miercuri, într-o vizită la Bruxelles.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO – BĂTAIE DE JOC: Romanii amendați și mințiți , Ludovic Orban și miniștrii încalcă regulile cu whiskey și tutun

Publicat

in

De

În timp ce premierul Ludovic Orban și miniștrii săi le cer românilor să respecte legile în plină epidemie de coronavirus, ei sunt primii care le încalcă.

Miniștrii nu respectă nici distanțarea socială, nu poartă nici mască, deși sunt în spațiu închis, și mai și fumează, încălcând legile. În timp ce Orban are în mână o țigară și un pahar de bere în fața sa, ministrul Economiei ține în mână un pahar de bătură spirtoasă, probabil whisky. Ministrul de Externe are în mână un trabuc, iar pe masa din stânga sa se află un alt pahar în care se remarcă tot o băutură spirtoasă.

Lucian Bode are un pahar de șampanie în fața sa, iar pe masă sunt mai multe sticle de bere, apă și băuturi spirtoase, alături de câteva farfurii cu mâncare. Pe unul dintre dulapuri, chiar lângă ușă, se află o altă sticlă de băuturi spirtoase. Cu toții se uită spre o altă persoană din încăpere, nefiind exclus ca în partea care nu apare în fotografie să fie mai multe persoane, nu doar una.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PSD, atac devastator la PNL: ‘Guvernarea liberală este populată de condamnați cu executare, urmăriți penal și șantajiști’

Publicat

in

De

PSD a lansat un atac asupra celor de la PNL și îi acuză că guvernarea ‘este populată de condamnați cu executare, urmăriți penal și șantajiști’ că și tot ceea ce au criticat cât erau în Opoziție ‘a devenit perfect justificabil la putere’.

„Guvernarea liberală este populată de condamnați cu executare, urmăriți penal și șantajiști. Anticorupția a fost bună de folosit doar din Opoziție! Liberalii nu mai au vreo urmă de jenă. Un traficant de persoane, condamnat cu executare, susținut de PNL, este numai bun la șefia unui spital județean. A fi cumătru de ministru e mai important decât că nu ai legătură cu domeniul sau că ai în CV un dosar de șantaj: ești calificat pentru a fi trimis în conducerea principalei companii de medicamente din România. Iar dacă procurorii te urmăresc pentru că ți-ai falsificat actele, partidul te ajută să ajungi prefect. Tot ce au criticat cât erau în Opoziție a devenit perfect justificabil la putere. Pe lângă noul coronavirus, România este lovită și de #pandemiaPeNaLă”, a transmis, pe Facebook, PSD.

Citește și:

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend