Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viorica Dăncilă revine mai devreme cu o zi din concediu de odihnă

Avatar

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă şi-a scurtat concediul de odihnă cu o zi, ea fiind aşteptată luni la Palatul Victoria, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

”Premierul va veni, probabil, astăzi (luni – n.r.) la birou”, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Publicitate

Viorica Dăncilă a fost în concediu în perioada 6-13 august, potrivit unei decizii publicate, pe 31 iulie, în Monitorul Oficial. Atribuţiile sale privind de conducerea operativă a Executivului, au fost preluate de viceprim-ministrul Paul Stănescu.

La trei zile după ce decizia a apărut în Monitorul Oficial, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un conflict juridic între premier şi preşedinte, şeful statului considerând că premierul trebuie să îşi exercite în permanenţă funcţia sau să anunţe delegarea.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva lui Lukaşenko şi pentru ‘preşedintele Sveta’

Avatar

Publicat

in

De

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzi duminică în Belarus pentru noi proteste împotriva preşedintelui contestat Aleksander Lukaşenko, desfăşurate în pofida unei noi represiuni violente din partea armatei şi poliţiei, informează DPA.

Demonstraţiile au fost organizate cu scopul de a o numi simbolic pe lidera opoziţiei în exil Svetlana Tihanovskaia în calitate de preşedinte la o “inaugurare a poporului”, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Video Nicușor Dan, împins în corzi: Să știți că nu toți bărbații fac femeile panarame

“Sveta este preşedintele nostru”, au scandat cei care mărşăluiau în capitala Minsk, în timp ce alţii strigau “Trăiască Belarus!” şi “Acesta este oraşul nostru”.

Demonstraţiile au avut loc şi ca răspuns la învestirea secretă de miercuri a lui Lukaşenko, ceea ce a suscitat un sprijin reînnoit

pentru proteste zilnice, alături de un răspuns mai brutal din partea oficialilor statului.

Au fost văzuţi bărbaţi în uniformă şi cu cagule care atacau demonstranţii în oraşele Gomel şi Grodno la protestele de duminică, a 50-a zi consecutivă de revoltă.

Citește și: Breaking news pe București, de la Cozmin Gușă: ‘Le-am aflat pe surse’ .

Aproximativ 200 de arestări au fost făcute la nivel naţional la începutul serii, a declarat Ministerul de Interne, numărul fiind în creştere constantă.

Pentru a împiedica oamenii să se alăture rutelor de protest în continuă schimbare, autorităţile au oprit din nou internetul mobil şi au închis staţiile de metrou.

Soldaţii au ocupat poziţii la Palatul Republicii, securizat ca o fortăreaţă, deoarece autorităţile s-au temut că mulţimea ar putea să ia cu asalt sediul preşedinţiei.

Tihanovskaia a lăudat curajul protestatarilor în ciuda ameninţării cu arestarea. “Ne-am adunat pentru a opri acest regim – şi o vom face prin mijloace paşnice”, a spus ea într-un mesaj video. ”Suntem milioane. Şi, prin urmare, vom câştiga”.

Lukaşenko susţine că a obţinut 80 la sută din voturi în alegeri, dar criticii săi şi mulţi observatori internaţionali spun că votul

a fost trucat pentru a se menţine la putere.

Uniunea Europeană a difuzat săptămâna aceasta o declaraţie în care reafirmă că alegerile din 9 august nu au fost “nici libere, nici corecte” şi că nu-l recunoaşte pe Lukaşenko drept preşedinte.

În vârstă de 66 de ani, Lukaşenko a condus Belarus, o fostă republică sovietică situată între Rusia şi o ţară membră UE, Polonia, de mai bine de un sfert de secol, tolerând puţină disidenţă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Întrebarea la care Nicușor Dan a dat bir cu fugiții: ‘Vă veți retrage dosarele? Bună seara!’

Avatar

Publicat

in

De

Noul primar general, Nicușor Dan, a refuzat să spună, într-o declarație de presă, dacă va retrage cele 400 de procese pe care le-a intentat Primăriei Capitalei.

“După cum arată datele, va exista o majoritate în Consiliul General”, a spus premierul Ludovic Orban.

Publicitate

Lucuril cel maiimportant că după o administrație de 12 ani de PSD, am reu;it să căștigăm. Gestionarea Primăriei Capitalei este o problemă serioasă. Energia mea se va dedica tuturor.

Este extrem de probabil pentru rezolvarea problemelor bucureștenilor, voi discuta cu orice formațiune politică.”, a spus Nicușor Dan.

Citește și: Video Nicușor Dan, împins în corzi: Să știți că nu toți bărbații fac femeile panarame

Întrebat dacă își va retrage sutele de procese intentate Primăriei Capitalei a răspuns sec, “Bună seara”, după care a întors spatele și a plecat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend