Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viorica Dăncilă, ofertă pentru ALDE: ‘Să mergem pe liste comune la parlamentare’

Publicat

in

Viorica Dăncilă a declarat că vor rămâne aceleași nominalizări pentru portofoliile Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul, respectiv cei trei din ALDE, precizând că a propus colegilor de la ALDE care sprijină Guvernul o înțelegere pentru a merge pe liste comune la parlamentare, potrivit Mediafax.

„Persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile ALDE rămân aceleași. Acești oameni au avut încredere în programul de guvernare. Și-au ținut promisiunile față de electorat. Vrem să avem o relație foarte serioasă, corectă și am propus colegilor noștri de la ALDE care sprijină Guvernul să avem o înțelegere să mergem pe liste comune la parlamentare”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul CEx al PSD.

Întrebată ce se va întâmpla cu Ministerul de Interne care nu mai are conducere, și Educație unde expiră interimatul de 45 zile, Viorica Dăncilă a spus că va proceda ca la alte portofolii unde nu au fost miniștri, pentru a putea fi plătite salariile angajațiilor din instituții și

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’subordinea acestora.

„Acolo vom proceda la fel cum am fost și la portofoliile unde nu am avut miniștri. Dar vom ține cont și vom găsi soluții astfel încât oamenii să își primească salariile”, a explicat Dăncilă.

Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului administrativ prin care secretarii generali ai ministerelor au primit drept de semnătură pentru state de plată și facturi, după ce miniștri ALDE au demisionat din Executiv.

Premierul i-a nominalizat pentru a fi membri în Guvern pe Ștefan Băișanu ca ministr pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului și Ion Cupă la Ministerul Energiei.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Toți trei au fost excluși din ALDE, precum și Teodor Meleșcanu care a fost propus de PSD și ales președinte al Senatului. Cei patru au anunțat că vor contesta decizia de excludere în instanța.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Roman, batut de alti conationali

Publicat

in

De

Echipa mobilă Agrigento,formata din Giovanni Minardi, în colaborare cu Comisariatul Canicattì, a pus ieri seară la dispoziția Parchetului Agrigento, în custodie pe cetățenii români pe Constantin Toderita, 45 de ani și Petru Poenaru, în vârstă de 42 de ani, fiind suspectati de agresiune asupra compatriotului, Cristian Balosin, în vârstă de 37 de ani, care, atacat cu lovituri și pumni, precum și cu o armă necorespunzătoare, a fost aproape omorat, internat cu un prognostic rezervat într-un unitate de spital specializată în Palermo. Atacatorii indicați de mai mulți martori, după atacul violent, au fugit, dar după câteva ore au fost depistați de polițiștii din Canicattì cu hainele și încălțămintea încă pătate de sânge.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Andrei Metehau, Vicepreședinte ALDE sector 2: Portocaliul e noul galben

Publicat

in

De

”Adevărații liberali”, așa cum se declară public cei din ALDE, critică dur situația în care a ajuns PNL la 145 de ani de existență a sa. Andrei Metehau, Vicepreședinte ALDE sector 2, susține că la această venerabilă vârstă PNL-ul a devenit o grupare împânzită de personaje ciudate, un PDL rebranduit și de aceea e de părere că pentru oamenii lui Ludovic Orban ”Portocaliul e noul galben”.

”Istoricul #PNL a devenit o glumă ieftină după 145 de ani de liberalism românesc, o grupare împânzită cu personaje urcate peste noapte în vagoanele galbene ale PNL-ului post comunism, lideri artificiali plimbați prin toate sufrageriile politicii dâmbovițene, fidela gardă pretoriană a regimului Băsescu, vedete media cu discursuri ultranaționaliste.

#PDL rebrenduit a ales să transforme, într-o noapte amară și tristă pentru liberalismul românesc, vechiul steag galben liberal, în fapt astăzi o flamură portocalie, într-un simbol al popularilor europeni în România, devenind noua portavoce favorită a intereselor cancelariilor europene la București, noua jucărie politică a celor care au dorit întodeauna să fim în ultima bancă, ca un copil neascultător și mereu pedepsit.”, susține liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend