Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viorica Dăncilă, lecție publică pentru Traian Băsescu și Klaus Iohannis! Își ia mâinile de pe justiție: ‘Nu trebuie să-mi spun părerile despre legile justiției’

Publicat

in

Candidatul susținut de PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre rolul pe care îl are președintele în sistemul juridic din țară. Fostul premier a ținut să puncteze că nu-și va spune părerile despre legile justiției, în cazul în care o să ajungă președinte, deoarece „este ca și cum aș influența ceea ce trebuie să se întâmple”.

Citește și: Viorica Dăncilă, despre raportul 10 August: ‘E important ca justiția să acționeze cât mai repede!’

„Am uitat când Monica Macovei a modificat 150 și ceva de articole într-o noapte? Deci acest lucuru mă deranjează pentru că eu sunt un om corect și consideră că aceeași abordare trebuie să o avem pentru oricine, indiferent de culoarea politică sau cine este acea persoană. Dar am văzut că atunci când s-au modificat 159 de articole nimeni nu a spus nimic. Când a fost încercată modificarea unor articole imediat au venit cu o altă opinie. Cred că trebuie să avem o abordare corectă față de fiecare persoană, care să se plieze pe realitate.

Nu trebuie ca președinte al României să-mi spun părerile despre legile justiției. Acest lucru trebuie să o facă cei din domeniu. De aceea nici nu vreau să ies în spațiul public și să vorbesc despre ceea ce este bun sau nu este bun. Este ca și cum aș influența ceea ce trebuie să se întâmple în perioada următoare în justiție.  Partea politică, președintele României, nu are de ce să se implice în justiție, dacă vrem într-adevăr o justiție independentă. Nu sunt jurist. Trebuie să vorbesc cu ceilalți, cu ceilalți consilieri”, a precizat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Traian Berbeceanu, PRIMELE EXPLICAȚII după ce s-a înscris în PNL: Nu voi viza nicio funcție

Publicat

in

De

Traian Berbeceanu vine cu primele explicații după ce s-a înscris în PNL. Acesta spune că e nevoie de oameni noi, că e dreptul său să intre în lumea politică și că nu va viza nicio funcție.

Citește și: INCREDIBIL: Poliția anunță că DOI oameni au MURIT pe A3 pentru că șoferul unei mașini a EVITAT un pieton care circula pe autostradă

„De ce acum?

Pentru că, cred cu tărie, este momentul ca în viața tuturor partidelor să apară oameni noi, care până acum nu au mai fost implicați politic.

Pentru că am hotărât să nu mai privesc de pe margine, să mă implic, să nu mai fiu nevoit să invoc eternul „în locul lor așa aș face”.

Și nu în ultimul rând, pentru că am dreptul!

De ce PNL?

Pentru că mereu am avut simpatii liberale.

Pentru că în organizațiile din județul meu sunt oameni minunați, dedicați comunităților locale, gospodari care deja au demonstrat că merită, cu prisosință, votul oamenilor.

Pentru că în ultima perioadă de timp am avut șansa să cunosc lideri naționali, oameni valoroși, buni profesioniști, convingăndu-mă personal de bunele lor intenții.

Pentru că, în condițiile unei guvernări pline de greutăți inimaginabile, am simțit grija față de cetățeni, preocuparea pentru sănătatea și siguranța acestora în detrimentul cumulului de capital electoral.

Pentru că este partidul care poate să repornească România.

Pentru că PNL!

Unde în PNL?

Jos, la talpă, în linia întâi.

Voi fi un simplu membru de partid, fără să vizez vreo funcție de conducere.

Nu mă interesează vreo candidatură personală, nu îmi doresc niciun loc pe vreo listă. Dar voi susține, cu toată puterea și priceperea, candidații desemnați, având convingerea că, împreună, avem șansa să schimbăm „culoarea” județului”, scrie Berbeceanu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raluca Turcan laudă programul ‘Teleșcoală’: ‘Cred că în perioada următoare trebuie extins’

Publicat

in

De

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat vineri că Teleşcoala a fost un proiect bun, iar în perioada următoare trebuie extins pentru a se putea merge cu predarea de la distanţă pe cât mai multe canale.

„Teleşcoala a fost un proiect bun, derulat în reţeaua TVR, dar cred că în perioada următoare trebuie extins şi să mergem pe măsura aceasta de predare de la distanţă pe cât mai multe canale, astfel încât să simţim educaţie de calitate peste tot în România”, a spus Turcan, la Gala Teleşcoala, organizată în grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, potrivit Agerpres.

Citește și: SONDAJ CURS – Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta

Ea s-a arătat impresionată de efortul pe care l-au făcut profesorii care au participat la Teleşcoală.

„Să ştiţi că şi Guvernul a făcut un efort uriaş să poată asigura partea de educaţie viabilă, funcţională, în condiţiile în care aproape peste tot ne explodau în fiecare zi probleme şi îmi doresc ca atunci când va începe şcoala, în septembrie, să putem spune că suntem mult mai pregătiţi pentru orice situaţie decât am fost atunci când cursurile au fost suspendate şi am luat criza cu toţii faţă în faţă şi a trebuit să răspundem aşteptărilor oamenilor”, a menţionat Raluca Turcan.

Vicepremierul a afirmat că mai sunt foarte multe de făcut în privinţa sistemului de educaţie din România, pentru că sunt în continuare discrepanţe foarte mari, „inegalităţi şi inechităţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend