Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viorica Dăncilă, apel către ministrul Educației: Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

Publicat

in

Fostul premier, Viorica Dăncilă, îi cere ministrului Educației, Monica Anisie, să comunice cu elevii și părinții, asta pentru că oamenii nu știu ce urmează și ce se va întâmpla cu anul școlar.

Citește și: Experții medicali trag semnalul de alarmă: coronavirusul este o epidemie de panică în masă

”Școlile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni Ministerul Educației și Cercetării n-a venit cu niciun mesaj clar pentru elevi, părinții elevilor și profesori.

Am văzut până acum vagi recomandări pentru școală online sau școală TV, dar nu am văzut un efort instituțional organizat, nu am văzut decizii și nu am văzut nici măcar schițarea vreunei perspective. Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar? Lucrează Ministerul la soluții în acest sens? Ce vor face elevii claselor a VIII-a și XII-a, care ar trebui să dea în două-trei luni evaluarea națională, respectiv bacalaureatul? Ce se întâmplă cu înscrierile la grădiniță sau la clasa pregătitoare? Cum va fi cu înscrierile / admiterile la facultate?

Sistemul de învățământ e practic neguvernat în aceste săptămâni, iar acest lucru afectează milioane de părinți și copii. Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

Solicit Ministerului să vină cu un plan concret pentru anul școlar, dar și cu o soluție pe termen scurt pentru a organiza învățământul la distanță – peste tot unde se poate. Materia rămasă poate fi comprimată, durata anului școlar poate fi puțin prelungită, examenele reprogramate, astfel încât criza coronavirusului să nu afecteze grav procesul educațional. E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii și de mobilizarea întregului sistem educațional pentru a-și îndeplini misiunea – aceea de a fi tot timpul în serviciul elevilor.”, scrie Viorica Dăncilă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FOTO Ludovic Orban a fost PRIMUL CLIENT la deschiderea unei terase: Ce a spus premierul când a fost sunat

Publicat

in

De

În contextul redeschiderii teraselor, cu condiția strictă de identificare a clienților, comercianții de profil au instituit, conform cerințelor, un fel de caiete în care clienții să-și treacă numele și numărul de telefon.

Surprinzător, primul nume din registrul de la Temple este al premierului Ludovic Orban, cu tot cu numărul de telefon. Cel real, iar glumețul care l-a trecut a vrut, cel mai probabil, să marcheze în acest fel că s-a dat liber de la Guvern la servit o cafea sau o bere la terase. Cum era greu de crezut că întâmplarea ar fi putut fi reală, am sunat la respectivul număr de telefon pentru a ne lămuri dacă este o glumă sau poate un experiment social, anunță mesagerulneamt.ro.

Citește și: După ce a avut o ieșire acidă la adresa lui Klaus Iohannis și a Guvernului Orban, Mihai Mărgineanu spulberă autoritățile: ‘Nimeni nu are niciun plan de viitor’

Surpriză, la telefon a răspuns…Ludovic Orban, prim ministrul României, chiar dacă a fost apelat de la un număr de telefon pe care nu-l cunoștea și, ușor amuzat, ne-a declarat: „Eu sunt la Guvern, nu am cum să fiu la Piatra-Neamț. Dar numărul meu de telefon este public, la un moment dat, cineva l-a publicat și s-a rostogolit pe rețelele de socializare. Probabil că foarte multă lume are acum numărul meu de telefon”.

Chiar dacă premierul nu a fost, fizic, la Piatra Neamț, să remarcăm că a răspuns imediat și extrem de amabil la un telefon necunoscut, că nu s-a arătat deranjat de întrebări, ba chiar s-a amuzat de întâmplare.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Voluntarii CMN au oferit ajutoare alimentare în opt localități din județele Dolj, Gorj și Mehedinți

Publicat

in

De

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, ajutați de Jandarmeria Română, au oferit sâmbătă produse alimentare de strictă necesitate unor familii nevoiașe din opt localități din județele Dolj, Gorj și Mehedinți, notează Basilica.ro.

Este vorba despre localităţile Ocolna și Castranova din județul Dolj, Pinoasa, Câlceşti, Vârț și Ratez din județul Gorj și Schela Nouă și Fântâna Domnească din județul Mehedinți.

Au fost împărțite peste 150 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă. Ajutorul s-a îndreptat către persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor nevoiașe cu mulți copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locurile de muncă.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: „Am sprijinit și am adus bucurie în aceste comunități! Voluntarii sprijină satul românesc, mediul rural și aduc un mesaj de încurajare, arătând că nu degeaba această catedrală se numește Catedrala Națională”.

„Până în prezent, de la începutul restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au vizitat și ajutat 94 de localități din 16 județe ale României, precum: Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Argeș, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea, Mehedinți, Dolj și Gorj. De altfel, acțiunile vor continuă permanent pe timpul stării de alertă, dar și după aceea”.

„Valoarea aproximativă a unui pachet oferit de voluntari este de 75 de lei. Până în prezent, au fost sprijinite material și moral 1910 familii din satele românești aflate în dificultate, valoarea ajutorului acordat în total este de 143.250 lei”, a precizat Dănuţ Prună.

Selecția beneficiarilor Campaniei „Caravana Bucuriei” a fost efectuată, ca de obicei, de preoții parohi din localitățile vizitate de voluntari. De asemenea, preoții au însoțit voluntarii și jandarmii la locuintele oamenilor care au primit ajutoarele.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului Daniel și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend