Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Viorica Dăncilă a masacrat limba română în cartea ei: ‘A fost date jos guvernele’/Ce spune despre Liviu Dragnea și Paul Stănescu

Avatar

Publicat

in

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, și-a lansat cartea-interviu, pe care a realizat-o împreună cu jurnalista Marga Nițu.

Cartea, intitulată „Viorica Dăncilă, partea ei de adevăr”, este plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri, acestea fiind întâlnite cam la fiecare trei pagini. Inclusiv numele „Dăncilă” este scris, uneori, cu literă mică, iar cuvintele sunt în multe situații, masacrate, scrie investigatoria.ro.

Dăncilă îi desființează pe Marcel Ciolacu și Paul Stănescu

Viorica Dăncilă vorbește espre relațiile tensionate cu Paul Stănescu, Adrian Gâdea sau Marcel Ciolacu, fostul premier al României acuzându-i pe aceștia de infracțiuni, trădare și combinații politice, cu efecte asupra justiției.

Printre altele, Viorica Dăncilă se declară scârbită de aceste influențe „masculine”.

Da, eram singură în fața a cinci bărbați. Nu mi-a fost teamă de ei. Acum știu că, la un moment dat, vor fi condamnați de oameni și de partid, pentru că au făcut foarte mult rău. Ei spun  că Liviu Dragnea a făcut rău acestui partid. Da, Liviu Dragnea a făcut rău PSD-ului, dar și ei periclitează partidul prin modul duplicitar de a acționa. Îl acuză pe Dragnea că a modificat legile justiției… Păi ei erau în Parlament. Acești oameni lași nu au avut curajul să spună atunci, cum a făcut-o Viorica Dăncilă, că nu sunt de acord cu modificarea codurilor penale. Lașii aceștia se comportau ca niște slugi și au votat tot ce li s-a cerut. Paul Stănescu este unul dintre acești lași”, conchide Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, despre Liviu Dragnea: „Cred că mă urăște”

Despre Liviu Dragnea, Dăncilă spune că, și din închisoare, acesta a făcut eforturi pentru a-i închide ei orice portiță pentru obținerea unei candidaturi la alegerile parlamentare. Pracic, Dăncilă dezvăluie că Dragnea continuă să aibă influență asupra unei părți a PSD, chiar din spatele gratiilor.

Aceiași oameni care s-au dus și au mințit, îmi dădeau și mie aceleași mesaje, că a zis Liviu Dragnea, că a făcut Liviu Dragnea, dar eu am avut tăria să mă duc la el și să întreb, am avut tăria să spun adevărul, chiar dacă acesta nu era cel care mulțumeau (citat exact, greșelile gramaticale nu ne aparțin) pe Liviu Dragnea sau pe alții. (…) Cred că mă urăște, altfel nu îmi explic de ce, în închisoare fiind, a dat telefoane oameni prin județ pentru a nu mă pune pe liste la parlamentare”, a mai spus Dăncilă.

În cele din urmă, aceasta spune că se așteaptă la reacții din partea presei „plătite de PSD” la apariția cărții ei interviu, dar că asta n-o deranjează, pentru că nu a pornit la acest drum, al scrierii de memorii, cu intenția vreunei răzbunări, ci doar pentru a avea cumva un drept la replică la tot ce s-a scris sau spus despre ea.

Vezi și

Dat jos de mineri în anii ’90, Petre Roman acuză că ‘o mafie politică’ a decis că trebuie să plece! Sfatul pentru Florin Cîțu

Veste bună de la Guvern pentru toți cei care contribuie la Pilonul II de pensii private obligatorii

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu, mesaj ferm pentru cei care vor să lucreze și după ieșirea la pensie: ‘Dacă vrei să fii angajat, atunci să renunți la pensie’

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu a declarat că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. 

Florin Cţu a fost ntrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, despre proiectul de lege care va interzice cumulul pensiei cu salarul de la stat şi a precizat: ”Este un  proiect de lege pe care l-am discutat în Coaliţie. Am văzut draftul. (…) Va fi o dezbatere publică. Mi se pare un roect de lege foarte bun”.

Premierul consideră că este normal ca fiecare persoană să ageagă.

”Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a mai declarat Cîţu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat recent că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

USR își ia la mișto votanții: PNL arată cum ‘oamenii noi’ din politică racolează un membru PSD de top și îl nominalizează la o funcție importantă – ‘Este o mare dezamăgire pentru electoratul USR’

Avatar

Publicat

in

De

După numeroasele critici adresate de USR celor de la PNL pentru aducerea în partid a mai multor oamenii ce au avut funcții importante în PSD, acum PNL critică nominalizările făcute de USR pentru funcție diferite funcții din județe.

Într-un comunicat de presă cu titlul „PSD are subprefect… via USR”, vicepreședintele PNL Arad Ionel Bulbuc afirmă că nominalizarea lui Vasile Cătana „este o mare dezamăgire pentru electoratul USR”, care de-a lungul timpului a criticat „traseismul politic”.

„Vasile Cătana este un cunoscut fost membru al PSD, care ajunge acum într-o funcţie de demnitate publică din partea colegilor noştri de alianţă. Domnul Cătana nu a trecut un test electoral uninominal cu sigla USR în spate, care să îi dea dreptul să revendice susţinerea alegătorilor. Nu era vorba că vor oameni noi în politică? Această nominalizare este cred o mare dezamăgire pentru electoratul USR, care a auzit din partea acestui partid că se opune atât PSD, cât şi traseismului politic, fenomen pe care l-a criticat fără nuanţe şi fără concesii.

Dar pe care, aşa cum ştim, îl practică din plin. Nici vorbă de concurs pentru funcţie, nici vorbă de competenţă pentru că nimic din parcursul profesional al celui nominalizat de USR nu are legătură cu exigenţele funcţiei de subprefect. Este o dezamăgire şi pentru mine personal, consider că alianţa de dreapta pe care am construit-o, de sus până jos, fără PSD şi împotriva PSD nu trebuie să propună pentru funcţii şi demnităţi publice oameni care provin din acest partid”, se arată în comunicatul semnat de Ionel Bulbuc.

Președintele USR Arad, Răzvan Anghel, a declarat că Vasile Cătana a trecut prin „filtrele” partidului şi este „un om valoros”.

„A trecut prin toate filtrele USR. A fost doi ani doar voluntar înainte de a se înscrie în partid, a muncit mult şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Nu cred ca este o problemă cu această nominalizare, este un om valoros. Şi PSD are oameni valoroşi”, a spus Anghel.

Licenţiat în administraţie publică, Vasile Cătana a activat timp de 27 de ani în mediul privat. Şi-a început cariera profesională în domeniul executării instalaţiilor electrice, iar ulterior a fost implicat în consultanţă financiară, în domeniul HORECA şi în domeniul transportului rutier de mărfuri. În prezent, este consilier judeţean, informează agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend