Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Violeta Alexandru, răspuns acid pentru Vlad Voiculescu, după ce USR-PLUS București i-a atacat pe Nicușor Dan și pe vicepreședintele PNL Sector 4

Publicat

in

Violeta Alexandru, președintele PNL București, îi răspunde lui Vlad Voiculescu, șeful USR-PLUS București, după ce acesta din urmă i-a atacat pe Nicușor Dan, primarul Capitalei, și pe vicepreședintele PNL Sector 4, Cristinel Badiu.

Vlad Voiculescu a acuzat că Nicușor Dan a organizat un concurs cu dedicație pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare. Potrivit lui Voiculescu, concursul organizat de Primăria Capitalei pare a fi cu dedicație pentru Cristinel Badiu.

În replică, Violeta Alexandru spune că „USR-PLUS nu are monopol nici pe moralitate, nici pe judecata corectitudinii oricărui demers public”.

„De ce o fi simțit nevoia Vlad Voiculescu, Președinte USR-PLUS București, pe care personal îl respect (știe acest lucru), să lanseze acuzații asupra PNL București, organizația pe care o conduc, în ultimele zile ale campaniei noastre interne de alegeri?

A pomenit PNL Sector 4 și, implicit, București. Mă cunoaște bine. Reacția mea, întotdeauna, de când ne cunoaștem, este aceeași: nu fac politică călcând în picioare principii și reguli.

Orice suspiciune (în cazul de față, în legătură cu organizarea unui concurs într-o instituție din administrația din București) trebuie să fie adusă la cunoștința instituțiilor competente. Legea și procedurile nu se discută. Nu facem declarații politice doar de dragul de a câștiga simpatizanți pentru că riscăm să ne pierdem credibilitatea.

Nu am să fiu de acord ca Vlad Voiculescu și USR-PLUS să aprecieze că un om care se prezintă la un concurs este, din start, necinstit, incompetent pentru că este membru sau simpatizant PNL. Eu nu vânez angajați în sistemul public care au simpatii pentru USR-PLUS sau pentru vreun alt partid. Dovadă stă și mandatul meu de anul trecut. Nu m-a interesat cine/ce simpatii avea, dacă își făcea treaba.

Nu trebuie să se facă politică în funcțiile publice de execuție/conducere. De la angajare până la promovare sau bonusare. Politică pot face demnitarii dar este foarte important ca și aceia să nu amestece lucrurile.

Dacă privim lucrurile din perspectiva pe care o are Vlad Voiculescu, fiecare membru sau simpatizant al USR-PLUS care participă la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice trebuie suspectat, apriori, de aranjamente. Hai să nu găsim subiecte acolo unde nu sunt!

USR-PLUS nu are monopol nici pe moralitate, nici pe judecata corectitudinii oricărui demers public. Îmi voi apăra partidul și colegii ori de câte ori va fi cazul. Nimeni nu are dreptul să îngrădească accesul la un concurs pentru ocuparea unei funcții publice, nici prin presiuni publice, nici prin insinuări.

Colegii mei din PNL București și cei din PNL, în general, trebuie să aibă încredere în competențele lor, în pregătirea lor și să se prezinte la orice concurs, dacă îndeplinesc cerințele. Și, mai departe, să facă treabă acolo unde merg să muncească. Nu este nicio rușine, nicio crimă să faci parte din PNL sau să simpatizezi PNL. Dimpotrivă, este o onoare.

Succes tuturor liberalilor care participă la concursuri. Am încredere în voi! Am văzut colegi foarte bine pregătiți în acești ani de când sunt în PNL. Oameni cu o carieră în spate. Nu merită să fie tratați ca și cum nu au nicio competență. Și în administrația din București și, în general, în sistemul public, regula intrării în sistem trebuie să fie concursul.

Concursurile în sistemul public trebuie să fie organizate cu respectarea cadrului legal, într-o deplină transparență și fără nicio legătură cu viața politică.
#transparenta
#corectitudine”, spune Violeta Alexandru.

Atacul lui Vlad Voiculescu:

„USR PLUS i-a solicitat ieri Primarului General măsuri ferme, după tentativa de trucare a concursului pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare.
ASSMB și PMB au impus niște condiții pentru ocuparea postului care par cu dedicație pentru domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4:
– excluderea celor cu experiență de conducere în privat prin condiția: „experiență de conducere într-o instituție publică”;
– excluderea celor cu specializare în studii juridice, economice, în management sanitar prin condiția „diplomă de licență în medicină”.
Mai mult, cu privire la experiență, ASSMB și primarul general condiționează participarea la concurs de „15 ani vechime în specialitate” cu doar – atenție – „6 luni vechime într-o funcție de conducere”!
Câți ani credeți că are experiență în specialitate și într-o funcție de conducere domnul dr. Cristinel Badiu, vicepreședinte PNL Sector 4 conform CV-ului dumnealui?
Mai rămânea doar ca primarul general și ASSMB să solicite și apartenența candidatului la Marea Lojă Națională, condiție ce ar fi fost de asemenea îndeplinită de candidatul preferat (conform declarației de interese a dânsului).
Am solicitat ieri suspendarea concursurilor și măsuri împotriva celor care au pus la cale și au girat această mascaradă.
USR PLUS București va acționa în justiție pentru înlăturarea acestor practici, inclusiv prin sesizarea organelor de cercetare penală, dacă primarul general Nicușor Dan nu va lua măsurile care se impun: demiterea de îndată a directorului ASSMB, domnul Vasile Apostol și prezentarea de scuze publice de către primarul general Nicușor Dan.”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Conservatorul maghiar Peter Marki-Zay, candidatul opoziţiei unite împotriva premierului Viktor Orban

Publicat

in

De

Outsiderul Peter Marki-Zay, un conservator de 49 de ani, a câştigat duminică alegerile primare ale opoziţiei din Ungaria şi va fi contracandidatul premierului în exerciţiu, Viktor Orban, în 2022, transmit AFP şi dpa preluat de agerpres.

Peter Marki-Zay, 49 de ani, un catolic practicant şi tată a şapte copii, a obţinut 56,71% din voturi, potrivit rezultatelor anunţate în cursul nopţii de duminică spre luni de comisia pentru alegerile primare.
“Vrem o Ungaria nouă, mai curată, cinstită, nu doar pentru a-l înlocui pe Orban”, a spus el în discursul victoriei, referindu-se la prim-ministrul naţionalist aflat la putere din 2010.

El a lăudat procesul fără precedent al primarelor, care a făcut posibilă selectarea de candidaţi în toată ţara, “capabili să scape de cel mai corupt sistem din istoria milenară a Ungariei” la alegerile legislative, programate pentru luna aprilie a anului viitor.

Concurenta sa, avocata proeuropeană de centru-stânga Klara Dobrev, a câştigat 43,29% din voturi. “De acum, îl susţin pe Marki-Zay”, a declarat ea, recunoscându-şi rapid înfrângerea.

Alegerile primare au desemnat candidatul pentru funcţia de şef al guvernului, dar şi pentru mandatul de parlamentar din fiecare circumscripţie electorală.

Organizatorii au numit-o “un succes incredibil”. A mobilizat peste 800.000 de alegători în timpul celor două runde sau aproape 10% din electoratul acestei ţări membre a Uniunii Europene (UE) cu 9,8 milioane de locuitori.

Duminică au participat 662.016 electori, potrivit datelor comisiei pentru alegerile primare.

“Este multă lume în comparaţie cu ţări care, contrar Ungariei unde aşa ceva nu s-a mai petrecut niciodată înainte, au o lungă tradiţie a alegerilor primare”, a declarat pentru AFP la momentul numărării voturilor Marta V. Naszalyi, primar ecologist al sectorului unu din Budapesta.

Pentru primul tur, s-au înscris cinci candidaţi şi Peter Marki-Zay a reuşit să obţină 20% din voturi, în contextul în care el a cheltuit doar 10.000 de euro pentru campanie, fără sprijin financiar sau logistic din partea unui partid politic.

content-image

Prezentându-se ca un candidat antielită şi anticorupţie, acest fost alegător al Fidesz, partidul lui Viktor Orban, a câştigat în special datorită voturilor celor mai tineri.

El a trăit cinci ani în Statele Unite şi Canada şi spune că nu se mai recunoaşte în politica prim-ministrului, acuzat de corupţie şi autoritarism.

În 2018, Peter Marki-Zay a câştigat alegerile municipale din oraşul Hodmezovasarhely (sud-est), cu 44.000 de locuitori, un bastion al majorităţii la putere.

După primul tur al alegerilor primare, el s-a clasat pe locul al treilea, dar a beneficiat de retragerea primarului liberal şi ecologist al Budapestei, Gergely Karacsony (27%).

Acesta din urmă a estimat că opoziţia ar avea şanse mai mari de a câştiga alegerile legislative împotriva lui Viktor Orban dacă Klara Dobrev nu conduce coaliţia. Ea a ieşit pe primul loc la sfârşitul lunii septembrie, cu 35% din voturi.

Partizanii candidatei de centru-stânga, din principalul partid de opoziţie, Coaliţia Democrată (DK), au scos în evidenţă experienţa ei în Parlamentul European, unde ocupă funcţia de vicepreşedintă.

Dar faptul că este soţia fostului prim-ministru Ferenc Gyurcsany ar constitui un handicap pentru ea, potrivit sondajelor.

Acesta din urmă a fost foarte nepopular de când au apărut în presă conversaţii private în care admitea că a minţit în legătură cu starea reală a economiei ţării, care a ajuns aproape de faliment în 2008.

Victoria lui Peter Marki-Zay este “un coşmar pentru Viktor Orban”, a subliniat analistul Robert Laszlo. “Spre deosebire de Klara Dobrev, el nu poate fi uşor luat în ridicol de premier ca fiind marioneta lui Ferenc Gyurcsany”, a adăugat.

“A fost câştigătorul primarelor cel mai puţin dorit de Fidesz şi pare capabil să atragă noi alegători care sunt încă indecişi”, a spus analistul pentru AFP.

După ani de certuri şi o serie de înfrângeri, este prima dată când opoziţia a decis să prezinte un front comun. O căsătorie din interes, susţinută de rezultate promiţătoare la municipalele din 2019 şi de sondaje favorabile.

Formaţiunile reprezentate în parlamentul ungar, liberali, ecologişti, social-democraţi sau de extremă-dreaptă, au semnat o declaraţie comună, unde îl acuză pe Viktor Orban că a croit în avantajul său legea electorală pentru a împiedica alternanţa, şi s-au angajat la un program guvernamental.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Trei tineri au murit, după ce s-au răsturnat cu mașina: un al patrulea tânăr a scăpat ca prin minune

Publicat

in

De

Trei tineri, cu vârste de 21, 22 şi 24 de ani, şi-au pierdut viaţa, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui accident rutier produs pe raza comunei Ripiceni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, un al patrulea tânăr, în vârstă de 24 de ani, care a suferit o fractură de antebraţ, a fost transportat la spital de către echipajul SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni.
“Autoturismul în care se aflau cei patru s-a răsturnat pe un câmp, într-un lan de porumb. Cei trei tineri decedaţi au fost găsiţi pe câmp. Al patrulea pasager era în maşină. La locul intervenţiei au ajuns şi două echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, dar nu s-a mai putut face nimic pentru cei trei”, a afirmat reprezentantul ISU.

Poliţia urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs tragedia.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend