Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Violenţe între protestatari palestinieni şi militari israelieni, în apropierea unei colonii evreieşti din nordul Cisiordaniei

Publicat

in

Protestatari palestinieni au fost implicaţi în confruntări cu militari israelieni, vineri, în apropierea unei colonii evreieşti din nordul Cisiordaniei, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.com.

Violenţele au avut loc în apropierea coloniei evreieşti Eviatar, în nordul Cisiordaniei. Armata israeliană a utilizat gaze lacrimogene şi grenade fumigene pentru dispersarea demonstranţilor. O dronă israeliană folosită pentru lansarea de grenade fumigene s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni.

În apropierea coloniei evreieşti Eviatar au loc frecvent proteste violente. Colonia Eviatar a fost înfiinţată în mai 2021 într-o zonă rurală palestiniană situată la sud de oraşul Nablus. Colonia a fost înfiinţată în semn de protest faţă de un atac terorist comis de un palestinian, sodat cu moartea unui adolescent israelian şi rănirea altor doi. Pe 2 iulie, pe fondul protestelor violente organizate de palestinieni, fondatorii coloniei Eviatar au convenit cu Guvernul israelian să părăsească zona, dar, în schimb, în acelaşi loc ar urma să fie construită o şcoală religioasă evreiască (yeshiva), potrivit Mediafax.ro.

Tensiunile israelo-palestiniene s-au amplificat în ultimele luni. Joi, trei palestinieni au fost împuşcaţi mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene, în incidente produse în Ierusalim, în Cisiordania şi în Fâşia Gaza.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bărbat lovit de tren în Cluj-Napoca – A fost transportat în stare gravă la spital

Publicat

in

De

Un bărbat de 46 de ani a fost lovit, luni, de un tren, în Cluj-Napoca, şi a fost transportat în stare gravă la spital, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, informează Agerpres.

„Intervenţie la un accident feroviar petrecut pe strada Kovari Laszlo. Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această seară la un accident feroviar petrecut în apropiere de strada Kovari Laszlo din Cluj-Napoca. Apelul de urgenţă a venit la ora 19,50, iar salvatorii au găsit la faţa locului un bărbat de 46 de ani, semiconştient, care prezenta multiple traumatisme”, precizează informarea transmisă de ISU Cluj.

Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital.

„Ulterior, acesta a devenit inconştient, fiind intubat de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul 2 şi transportat în stare gravă la spital. La misiune au luat parte două autospeciale cu modul de descarcerare, alături de ambulanţa SMURD”, mai precizează sursa citată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cine nu e cu noi e împotriva noastră: UE va sancţiona naţiunile terţe care evită aplicarea măsurilor contra Rusiei

Publicat

in

De

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, adoptarea unui mecanism care va permite adoptarea de acţiuni contra naţiunilor terţe care evită aplicarea sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei, informează cotidianul Le Monde, potrivit Mediafax.

Consiliul UE a decis în unanimitate că evitarea sancţiunilor impuse Rusiei reprezintă o „infracţiune”, conform Preşedinţiei cehe a instituţiei europene. Decizia va permite sancţionarea cetăţenilor şi entităţilor din state terţe care nu respectă sancţiunile.

„UE a răspuns cu determinare la războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei contra Ucrainei. A adoptat sancţiuni fără precedent împotriva economiei Rusiei şi pentru contracararea capacităţilor de continuare a agresiunii. Pentru a avea succes, aplicarea sancţiunilor necesită un efort constant, iar decizia de astăzi este un instrument esenţial pentru a garanta că va fi stopată orice tentativă de evitare a sancţiunilor”, a declarat Pavel Blazek, ministrul Justiţiei din Cehia, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend