Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Vin turcii la Pitesti ! Vor sa investeasca in industria pusa pe butuci de şmecherii pădurilor

Publicat

in

Dupa ce industria de prelucrare a lemnului din Arges a fost pusa pe butuci, ajungandu-se ca din exportatori de mobila sa devenim doar exportatori de paduri, doua companii din Turcia au mirost ca nu e normal sa vinzi lemnul si apoi sa cumperi mobila fabricata in Polonia, asa ca au decis sa investeasca intr-o astfel de industrie la Pitesti. Vestea ar fi fost una foarte buna pentru cetateni, mai ales ca astfel s-ar fi creat circa o mie de locuri de munca. Nu se stie insa daca, pana in final, se va putea face investitia pentru construirea respectivelor fabrici, deoarece cei doi turci investitori au solicitat Primariei Pitesti ceva ce nu le-a putut oferi. Vorbim despre o suprafata de circa 30 de hectare de teren, pentru ridicarea a doua fabrici de prelucrare a lemnului.

Viceprimarul Pitestiului, Laurentiu Zidaru, a spus insa ca nu exista o astfel de suprafata mare industriala disponibila, insa i-a pus pe cei doi turci investitori in legatura cu persoane care ar putea sa ajute la crearea acestor 1000 de locuri de munca.

 “Am luat legatura cu OMV Petrom, pentru zona de la Arpechim, cu cei de la GDF Suez, pentru ca si ei au teren, am vorbit cu cei de la Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, ca sa ii puna in legatura cu persoane care ar putea sa aiba si sa le puna la dispozitie o asa suprafata. Si pe noi ne intereseaza, pentru ca astfel vor fi create circa 1000 de locuri de munca. Noi le-am spus ca nu avem aceasta zona industrial. Doresc si utilitati. Atata timp cat nu am avut teren, nu am avut ce sa le oferim”, a mai explicat viceprimarul.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Guvernul Orban- necesar record de împrumuturi. Pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei

Publicat

in

De

Necesarul de împrumut al statului pentru anul 2020 a urcat la 120 miliarde de lei (24,7 miliarde euro), o sumă record, echivalentă cu peste 10% din PIB, după ce Guvernul a revizuit ținta de deficit bugetar de la 3,6%, cât anticipa anterior, la 6,7%, în contextul în care statul alocă tot mai multe resurse pentru sistemul de sănătate și pentru sprijinirea economiei, iar veniturile scad din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului. La un deficit estimat la 3,6%, necesarul de împrumut era de 87 miliarde de lei pentru anul acesta.

Trebuie menționat că mulți economiști consideră prea optimist chiar și nivelul de 6,7%, bazat pe o scădere economică estimată la numai 1,9%. FMI estimează pentru România o scădere a PIB de 5%. Este pentru prima dată când necesarul de finanțare trece de 100 de miliarde de lei. Anul trecut, necesarul de finanțare a fost de 91,6 miliarde de lei, din care 48,3 miliarde de lei pentru deficitul bugetar și restul pentru rostogolirea datoriei, adică pentru plata datoriilor mai vechi care ajung la scadență în cursul acestui an. O creștere atât de puternică a necesarului de împrumut ar fi ridicat probleme de finanțare și într-o perioadă normală, dar, în actualul context, situația este cu mult mai dificilă. De altfel, Finanțele caută deja bani și pe la instituțiile internaționale, de unde, dacă reușesc să ia bani, aceștia sunt de obicei la dobânzi mult mai mici comparativ cu ce poate obține România direct din piață. După rectificarea bugetară, Guvernul a anunțat că are nevoie de 72,5 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul din acest an. Anterior, pentru deficit planificase 40,5 miliarde de lei. Rămâne neschimbată suma pe care statul trebuie să o împrumute pentru plata datoriilor ajunse la scadență, de 47 miliarde de lei (suma aceasta exprimată în lei poate înregistra variații ușoare, din cauza componentei în valută).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Patronii de hoteluri se pregătesc să dea în judecată Guvernul

Publicat

in

De

Mai mulți patroni de hoteluri din România anunță că vor da în judecată statul român. Aceștia își doresc recuperarea pierderilor și daune în lipsa unor măsuri care să îi sprijine în această perioadă. „Deocamdată suntem în curs de a forma un consorțiu procesual din 15 patroni de hoteluri. Săptămâna viitoare voi face anunțurile. Ei sunt deciși să dea statul român în judecată, pe de o parte prelungirea nejustificată a stării de urgență sub numele de stare de alertă, în condițiile în care toate țările din jur și au deschis turismul. Și mai doresc să dea în judecată statul pentru că nu există o motivație reală pentru care să se păstreze această închidere a economiei României, ceea ce îi va duce în curând în faliment”, a declarat Ghoerghe Piperea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend