Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viktor Orban le cere ungurilor să se vaccineze ca să ridice restricțiile până la începutul verii

Avatar

Publicat

in

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a îndemnat vineri pe unguri în interviul său săptămânal radiodifuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru că acest lucru “salvează vieţi” şi a menţionat că Ungaria ar putea “ieşi la liman” la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, prin dublarea numărului de persoane vaccinate, relatează MTI.

Viktor Orban a calificat vaccinarea drept o chestiune ce ţine de responsabilitatea şi protecţia individuală şi a precizat că peste 3,14 milioane de unguri au primit deja o primă doză, iar 1,3 milioane pe amândouă, scrie agerpres.ro.

El a atenţionat totodată că în rândul opiniei publice câştigă teren “noţiunea eronată” că, după vaccinarea a 60-70% dintre unguri, ceilalţi nu vor mai avea nevoie de vaccin, subliniind că “nimeni nu poate fugi” de virus şi că doar vaccinarea poate oferi protecţie şi salva vieţi.

Următoarele şase săptămâni vor fi decisive în evoluţia epidemiei, a apreciat Orban, potrivit căruia Ungaria ar putea dubla numărul persoanelor vaccinate şi astfel ar putea “ieşi la liman” la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie.

El a mai notat că circa 500.000 de doze de vaccin produs de Johnson&Johnson vor trebui înlocuite, în principal cu cel chinezesc Sinopharm, vaccinul Janssen urmând să fie examinat separat în Ungaria, “ceea ce este o măsură neobişnuită, până acum certificatele occidentale fiind acceptate şi fiind examinate doar cele estice”.

Premierul a făcut apel totodată la profesori să “contribuie la redeschiderea ţării”, recunoscând totodată că relansarea cursurilor cu prezenţă fizică nu va fi uşoară şi că s-au vaccinat până acum mai puţine cadre didactice decât spera.

Problema redeschiderii şcolilor divizează publicul, întrucât “părinţii îşi fac griji întotdeauna cel mai mult pentru copiii lor”, a admis Orban.

Premierul ungar a asigurat pe de altă parte, legat de redeschiderea teraselor, prevăzută după trecerea pragului de 3,5 milioane de inoculări, că ungurii îşi vor “redobândi o parte foarte spectaculoasă a vieţii de dinainte”, precizând că taxele pentru utilizarea domeniului public vor fi eliminate, precum şi birocraţia pentru autorizarea teraselor, cu scopul de a încuraja relansarea industriei ospitalităţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Claudiu Năsui admite un eșec al negocierilor în coaliție: a revenit printr-un amendament strecurat pe furiș

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că în cadrul coaliției de guvernare s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie. Năsui arată că se reușise eliminarea declarației, însă aceasta a redevenit obligatorie printr-un amendament ”strecurat pe furiș”.

”Ieri în ședința de coaliție s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie.

Până atunci vom încerca să convingem coaliția să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat și anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocrație inutilă.

Declarația de beneficiar real este o declarație de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informații pe care le are deja. Și ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic. Reușisem să eliminăm această declarație anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiș într-o lege anul acesta.”, scrie Claudiu Năsui.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Lider local PNL: ‘Am trăit să o văd și pe asta…USR votează tot ce dictează PSD’

Avatar

Publicat

in

De

În alianță de guvernare la București, PNL și USR PLUS sunt la cuțite în municipiul Codlea (Brașov). Liderul local liberal, consilierul județean Marian Popoiu, acuză USR PLUS că a votat bugetul dorit de PSD.

„Am trait sa o vad si pe asta…La Codlea, USR voteaza tot ce dicteaza PSD…ce oare a dus la transformarea asta ideologica? Sa fie postul de director la Servicii de Gospodărire Măgura Codlea argintul care a inclinat balanta?”, a scris liderul municipal PNL pe pagina sa de Facebook.

„Printre altele, USR a beneficiat de votul nostru pentru a aloca suma suplimetara de 100.000 Lei catre proiectele dansilor, un suport gratuit, pentru numeroasele lor proiecte din campanie. Din pacate au renuntat la aceasta suma, ca nu cumva sa afecteze bugetul rosu pentru care au batut palma cu noii parteneri, altadata huliti…PSD”, a mai scris Marian Popoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend