Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Viktor Orban, despre sanctiunile impotriva Rusiei: Cineva de la Bruxelles ar trebui să spună în sfârşit: `oameni buni, am dat-o în bară`, să ne oprim

Publicat

in

Premierul maghiar a declarat vineri, la postul public de radio, că politica de sancţiuni aplicată Rusiei este greșită și crede că „cineva de la Bruxelles ar trebui să spună în sfârşit: “oameni buni, am dat-o în bară”, să ne oprim, pentru că vom ajunge foarte rău”, potrivit Hiradu.hu.

NATIONAL

VIDEO Cum arată acum giratoriul suspendat de la Berceni. Va fi inaugurat în următoarele săptămâni

Publicat

in

Pasajul suprateran de pe Centura Capitalei la intersecția cu șoseaua Berceni, ultimul pasaj de tip giratoriu-suspendat rămas de inaugurat de pe actuala Centură Sud a Capitalei după inaugurarea Pasajului Olteniței și pasajului Domnești, va fi deschis traficului în următoarele săptămâni. În prezent lucrările au ajuns la un stadiu foarte avansat, aproape de finalizare.

Pasajul Berceni, aproape de finalizareFoto: Captura YouTube

Stadiul Pasajului de la Berceni e în prezent destul de avansat, spre 90%, iar inaugurarea va veni în circa 10-14 zile. Deschiderea traficului vine însă cu o întârziere de circa 10 luni față de termenul contractual inițial.

Lucrările presupun și dublarea actualei centuri pe porțiuni de circa 2,5 km.

VEZI ȘI:

Giratoriu suspendat DNCB – Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii actuale

Lungime: giratoriul + 2,5 km

Cost: 30,5 mil euro

Constructor: Asocierea Trameco SA (Selina) – Vahostav SK AS – Construcții Erbașu SA – Grafic Tends SRL

Contract semnat: martie 2019

Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)

Lucrări începute în: august 2020

Finalizare posibilă (n.r.): 15-20 iunie 2023

Stadiu la zi: 90%

De ce se construiesc pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei

În prezent sunt gândite patru pasaje de tip giratoriu suspendat pe Centura Capitalei: Pasajul Domnești și Pasajul Olteniței au fost deja deschise, pasajul Berceni este încă în lucru, iar la Cernica lucrările au fost reziliate cu constructorul italian care nu a reușit să se mobilizeze în șantier timp de doi ani.

Soluția giratoriilor suspendate este aplicată pe Centura Capitalei pentru că Centura Capitalei este lipită de calea ferată de centură, astfel încât orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată.

Practic, giratoriile suspendate vor permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite și calea ferată de centură (fără treceri la nivel), în timp ce Șoseaua de Centură va rămâne la sol și nu va mai avea în calea ei nicio intersecție cu conflict de trafic.

FOTO: Planul pasajului de la intersecția DNCB cu Șoseaua Berceni

DJ 401 (Șos. Berceni) va trece, practic, pe deasupra centurii prin girația suspendată, iar centura și linia de cale ferată vor rămâne la sol fără conflict de trafic și trecere la nivel.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Hoții de lemne au un tupeu inimaginabil: au sărit să îi bată pe polițiștii care i-au prins. S-au tras focuri de armă

Publicat

in

Două persoane, suspectate de furt de lemne, care s-au sustras controlului polițiștilor, devenind recalcitranți, au fost oprite cu focuri de armă.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați printr-un apel la 112, cu privire la sustragerea de material lemnos de pe raza comunei Săcuieu, jud. Cluj, informează Mediafax.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend