Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Viiturile au făcut prăpăd la Valea Danului – Magistrala de gaze in pericol ! Primarul Preda a cerut ajutorul ISU

Avatar

Publicat

in

A fost prăpăd in aceasta dimineață și la Valea Danului ! Ploile abundente, care oricum creasera probleme inca de ieri, au revenit in jurul orei 5, azi dimineața, cu o forță și mai mare. In scurt timp s-au format viituri care au produs pagube serioase in gospodariile oamenilor, in special cei aflati in vecinatatea paraului care traverseaza comuna. Cateva locuinte au fost inundate iar mai multe terenuri agricole au fost acoperite de ape si mâl. De asemenea afectat a fost si drumul jdetean care traverseaza localitatea dar si magistrala de gaze de la intrarea in comuna dinspre Curtea de Arges. Primarul Vasile Preda a sunat mobilizarea de al primele ore ale diminetii si a intervenit cu utilajele primariei pentru a elibera gospodariile si terenurile inundate si, mai ales, pentru a debloca cursul vailor blocate de crengi si alte resturi care se formasera veritabile baraje in calea apelor. Vasile Preda, edilul de la Valea Danului a tinut sa faca apel la proprietarii de case situate langa cursurile de apa sa si le asigure dar a cerut si sprijinul ISU si Prefecturi pentru a primi ajutor si chiar despagubiri. ” Am informat si ISU si pe doamna Nicolau de la drumuri ca avem probleme mari, ca avem nevoie de ajutor ! Daca nici azi nu primesc niciun semnal, maine merg la Prefectură ! “, ne-a declarat Vasile Preda, primarul din comuna Valea Danului.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Maia Sandu, lovitură dură pentru Pavel Abraham

Avatar

Publicat

in

De

Pavel Abraham, fostul șef al Poliției Române, a fost retras de către Maia Sandu din funcția de membru al comisiei care desemnează un judecător la CEDO din partea Republicii Moldova. Ea îi reproșează românului probleme de integritate.

Maia Sandu a semnat pe 14 ianuarie o decizie de retragere a lui Pavel Abraham din funcția de membru al comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Republicii Moldova, scrie Agora.

Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române și personaj controversat, cunoscut în ultimii ani datorită aparițiilor sale TV, a fost numit în comisie pe 10 decembrie 2020 de către fostul președinte Igor Dodon și este susținut de către conducerea pro-rusă a Ministeruui Justiției.

Maia Sandu a decis acum retragerea lui Pavel Abraham pentru că există „unele dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia”, a explicat consiliera prezidențială Olesea Stamate.

Presa de la Chișinău scrie despre reputația îndoielnică a lui Pavel Abraham

”Ținând cont de importanța reprezentării R. Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine”, a mai spus Stamate.

În locul românului Pavel Abraham a fost numită judecătoarea Viorica Puică, de la Judecătoria Chișinău.

Ziarul de Gardă prezintă CV-ul generalului Pavel Abraham și precizează că fostul șef al Poliției Române și secretar de stat MAI, în prezent avocat, are o reputație îndoielnică în România, informează stirileprotv.ro

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministerul Sănătății face apel la români: ‘Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni’

Avatar

Publicat

in

De

sursa foto:  ecopolitic.ro

Ministerul Sănătăţii, a precizat pe pagina sa de Facebook, că vaccinurile împotriva COVID disponibile în România, de la Pfizer şi Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare.

”Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare.

În momentul de față, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potențial infecțios și este înlăturată din organism odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanșează răspunsul imun (1).

Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, și de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condițiile obișnuite pentru a deveni donatori.

Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni.

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Pot dona sânge după vaccinarea împotriva COVID-19? Da Ocampanederulatăde o campanie derulată de Observatorul Român de Sănătate È™i Misreport, încurajată de MINISTERULSĂNĂ SĂNĂTĂȚII”

Citește și:

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend