Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Vladimir Putin a declarat legea marțială în teritoriile ucrainene ocupate

Publicat

in

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri decretarea legii marțiale în cele 4 regiuni ale Ucrainei pe care Rusia pretinde că le-a anexat – Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, relatează Reuters.

Putin alaturi de cei patru lideri pusi de Rusia in regiunile anexateFoto: Mikhail Metzel / AFP / Profimedia

Max Seddon, șeful redacției din Moscova a publcației Financial Times, afirmă că Putin a prezentat acest lucru ca o „tehnicalitate” și că legea marțială exista deja de facto în aceste regiuni.

Seddon afirmă însă că acest lucru reprezintă un răspuns clar la ultimele eșecuri înregistrate de forțele armate rusești pe front în fața ofensivelor Kievului.

Anunțul lui Vladimir Putin vine după ce mai devreme în cursul zilei de miercuri televiziunile rusești au relatat că autoritățile au început evacuarea civililor din teritoriile ocupate de Moscova în regiunea Herson din sudul Ucrainei.

Vladimir Saldo, șeful administrației regionale de ocupație instalate de ruși în Herson, a declarat miercuri că autoritățile intenționează să evacueze aproximativ 50-60.000 de persoane în următoarele șase zile, pe fondul escaladării presiunii cauzate de o ofensiva ucraineană din această regiune.

Saldo ceruse Moscovei încă de joia trecută să organizeze evacuarea civilor din regiunea pe care o conduce, afirmând că aceștia nu sunt în siguranță din cauza loviturilor ucrainene.

„Luaţi-vă copiii şi plecaţi”, i-a îndemnat el pe locuitori într-o declaraţie difuzată pe reţelele sociale.

Rusia a început evacuarea în Herson

Generalul Serghei Surovikin, comandantul suprem al forțelor de invazie rusești, anunțase marți seară că Rusia va începe evacuarea civililor din această regiune din sudul Ucrainei.

„Situația din zona operațiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunță la încercările sale de a ataca pozițiile trupelor rusești”, a declarat generalul Serghei Surovikin, responsabil de operațiunile din Ucraina în ultimele zece zile, la televiziunea rusă de stat Rossia 24.

Miercuri dimineața, Kirill Stremousov, cel mai cunoscut oficial instalat de forțele de ocupație rusești în Herson, a avertizat că inclusiv orașul Herson, capitala regiunii, ar putea fi vizat în orice moment de un atac al armatei ucrainene.

Forțele ruse din Herson au fost împinse înapoi cu 20-30 km în ultimele săptămâni și riscă să fie blocate pe malul drept sau vestic al râului Nipru. Forțele ucrainene „vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva orașului Herson”, a mai declarat Stremousov.

Știre în curs de actualizare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Despărțire în LaLiga – Valencia a rămas fără antrenor

Publicat

in

În urma rezultatelor nefavorabile din ultima perioadă, Gennaro Gattuso și Valencia au ajuns la un acord pentru întreruperea pe cale amiabilă a raporturilor contractuale.

Gennaro GattusoFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Gennaro Gattuso a plecat de la Valencia

Fără victorie în LaLiga din noiembrie 2022, Gennaro Gattuso a ajuns la un acord cu oficialii liliecilor pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului.

Valencia este în prezent la doar un punct de primul loc retrogradabil ocupat de Cadiz și nu are nicio speranță de a lupta pentru un loc de cupă europeană în acest sezon.

Valencia a pierdut cu scorul de 1-0 ultimul meci de campionat, cu Real Valladolid.

Gattuso a fost numit pe banca Valenciei în vara anului 2022.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dana Budeanu șterge pe jos cu Rafila: Vă arăt ce înseamnă să fiu golancă, așa cum sunteți dumneavoastră

Publicat

in

Dana Budeanu șterge pe jos cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe care îl acuză că ar disemina informații complet false despre ea. Budeanu postează adesea imagini cu mâncarea primită de bolnavi din spitale, iar rațiile nu par a fi deloc satisfăcătoare, deși fondurile s-au dublat. Budeanu spune însă că Rafila o acuză pe ascuns că ar vrea de fapt să îl atace pentru că e plătită de Gabriela Firea și pentru că ar deține afaceri în domeniul cateringului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend