Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO | Urmărit naţional, prins pentru că s-a filmat singur la o petrecere: ‘Cum definim ce faci cu mâna ta?’

Avatar

Publicat

in

Poliția Română a prezentat cazul unui urmărit național care a fost prins de polițiști după ce s-a filmat pe Facebook, în timp ce participa la o petrecere: Cum definim ce faci cu mâna ta?, s-au întrebat polițiștii tot pe rețeaua de socializare.

Un hoț care era căutat de polițiști, fiind dat în urmărire națională, s-a filmat pe Facebook în timp ce participa la o petrecere. Imaginile au fost văzute de polițiști care, astfel, l-au prins pe fugar.

Ulterior, polițiștii au comentat în mod ironic isprava bărbatului din Teleorman, căutat din luna octombrie, anul trecut, deoarece era condamnat la închisoare pentru furt.

„Cum definim ce faci cu mâna ta? Personajul cu pricina a organizat o mini petrecere și a pornit live-ul pe Facebook (să fie lumea la curent că se lasă cu bairam). După cum puteți observa în imaginile de mai jos, ne-am autoinvitat. Ca informație de background, cel din imagini era urmărit național în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Internetul, expansiune fără limite. Noi? Ne adaptăm de fiecare dată!”, au scris pe rețeaua de socializare reprezentanții Poliției Române.

Persoana căutată a fost încătușată, în timp ce petrecăreții au fost amendați și apoi au fost trimiși acasă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Israelul şi Emirate Arabe Unite anunță că Orientul Mijlociu e în schimbare

Avatar

Publicat

in

De

Ciprul i-a primit vineri pe miniştrii de externe israelian, din Emiratele Arabe Unite şi grec în sud-vestul insulei mediteraneene pentru discuţii care, în opinia lor, reflectă un Orient Mijlociu “în schimbare”, notează AFP.

Această întâlnire a avut loc la câteva luni după un acord de normalizare între Israel şi mai multe ţări arabe, printre care Emiratele Arabe Unite (EAU), şi pe fondul tensiunilor din estul Mediteranei, scrie Agerpres.ro.

“Acest nou parteneriat strategic se întinde de la ţărmurile Golfului” Persic până la Marea Mediterană şi Europa, a declarat ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, într-o conferinţă de presă în staţiunea Paphos.

La rândul său, ministrul de stat al afacerilor externe din EAU, Anwar Gargash, a afirmat că această întâlnire este simbolul unui “Orient Mijlociu în schimbare”.

El a pledat pentru un “parteneriat strategic în domeniul energiei între estul Mediteranei şi Golf”.

Anwar Gargash a indicat că noua relaţie cu statul evreu permite o “viziune strategică alternativă” vizând consolidarea securităţii regionale. Potrivit diplomatului, cooperarea politică şi economică a fost, de asemenea, discutată în timpul întâlnirii, precum şi “utilizarea tehnologiei pentru a lupta împotriva COVID-19”.

Miniştrii de externe cipriot şi grec au subliniat că acest nou parteneriat regional este deschis tuturor.

“Uşa este deschisă pentru toate ţările din regiune care doresc să ni se alăture”, a declarat ministrul cipriot Nikos Christodoulides, fără a menţiona direct Turcia, ale cărei trupe au invadat nordul insulei în 1974 şi cu care Ciprul şi Grecia sunt în litigiu privind explorarea şi exploatarea rezervelor de gaze din estul Mediteranei.

Pe de altă parte, Gabi Ashkenazi a apreciat că există “o şansă reală de a schimba faţa Orientului Mijlociu” şi că drumul către pace necesită negocieri.

În ce priveşte Iranul şi controversatul său program nuclear, el a reafirmat că Israelul “va face tot ce este necesar pentru a împiedica acest regim radical şi antisemit să obţină arme nucleare”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

România dă drumul la spectacole în aer liber cu 500 de oameni

Avatar

Publicat

in

De

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în aer liber este permisă fără a depăşi numărul de 500 şi în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate mai mici de 3 la mia de locuitori, accesul nefiind restricţionat de nicio dovadă medicală – propune Ministerul Culturii în setul de măsuri pentru reluarea activităţilor din domeniu, de la 1 iunie, pe perioada stării de alertă.

În funcţie de situaţia epidemiologică generală, de particularităţile regionale şi locale, operatorii culturali vor pune în aplicare unul dintre următoarele scenarii:

*** Scenariul 1

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în aer liber este permisă indiferent de numărul de participanţi şi de condiţiile ratei de incidenţă cumulate în localităţile în care se află acestea, dacă toate persoanele care participă la eveniment se încadrează în una dintre situaţiile de mai jos:

* accesul persoanelor se va face în baza Adeverinţei de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului, aceasta urmând a se prezenta împreună cu un act de identitate;

* test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;

* testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2. Accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului;

* au trecut prin boală şi pot face dovada prezenţei anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile.

În cazul în care o acţiune culturală se organizează în Scenariul 1, următoarele măsuri suplimentare sunt aplicabile în completarea măsurilor generale de siguranţă sanitară pentru sectorul cultural-creativ:

* publicul poate participa la eveniment în picioare, urmând a se aloca minim 4 mp pentru fiecare persoană;

* participanţii sunt obligaţi în continuare să poarte mască pe toată durata evenimentului;

* sala/spaţiul poate fi folosit la capacitate maximă, ocupând toate locurile sau în cazul în care participanţii vor sta în picioare, se va aloca minim 4 mp pentru fiecare persoană;

* consumul de băuturi şi alimente se va realiza doar în spaţiile special amenajate şi doar cu respectarea normelor ordinului comun – Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerul Sănătăţii.

*** Scenariul 2

* Organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în aer liber este permisă fără a depăşi numărul de 500 de spectatori şi în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate mai mici de 3/1.000 de locuitori, în localităţile în care se află acestea.

* Organizarea şi desfăşurarea activităţilor cultural-creative în aer liber este permisă fără a depăşi numărul de 300 de spectatori şi în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate mai mici de 7,5/1.000 de locuitori, dar mai mare de 3/1.000 de locuitori, în localităţile în care se află acestea.

Accesul publicului la acest tip de eveniment nu este restricţionat de nicio dovadă medicală.

În cazul în care o acţiune culturală se organizează în Scenariul 2, următoarele măsuri suplimentare sunt aplicabile în completarea măsurilor generale de siguranţă sanitară pentru sectorul cultural-creativ:

* spaţiul va fi organizat cu locuri de şezut (scaune, bănci, pufuri etc.), publicul neputând urmări un spectacol/ concert în picioare;

* personalul va verifica respectarea distanţării în timpul spectacolului;

* referitor la distribuţia locurilor (atât online cât şi la casele de marcat): se va aloca un scaun liber pe lateral între fiecare spectator. În cazul în care organizatorii amenajează spaţiul cu locuri de şezut (scaune, bănci, pufuri etc.), se va aloca un metru între fiecare spectator. Prin excepţie de la aceste reguli, grupurile de până la două persoane şi membrii aceleiaşi familii pot sta împreună;

* în ceea ce priveşte rândurile: ţinând cont de structura de teatru/ amfiteatru verticalizată, spectatorii nu stau faţă în faţă, ci unii în spatele celorlalţi, înlăturând astfel riscul contaminării directe prin proximitate;

* delimitarea clară a spaţiului în care se va desfăşura evenimentul;

* consumul de băuturi şi alimente se va realiza doar în spaţiile special amenajate.

În cazul în care evenimentul se desfăşoară într-un restaurant, bar sau cafenea, organizarea spaţiului şi a publicului se va face conform reglementărilor specifice HORECA din ordinul comun în vigoare al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerului Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Culturii, prin evenimente sau acţiuni culturale se înţelege, fără a se limita, la: teatru, dans, concert, proiecţie cinematografică, stand-up comedy sau târg, expoziţie, expoziţie temporară, workshop, conferinţă cu caracter cultural-creativ.

“Persoanele care coordonează fiecare eveniment (ex. organizator, director tehnic etc.) sunt responsabile de verificarea modalităţii de implementare a acestor recomandări, în vederea reducerii impactului riscului de infecţie cu SARS-CoV-2 la locul de muncă. Asumarea riscurilor ce revin în urma participării la un eveniment se face de către toţi participanţii: spectator, artist, furnizor de servicii, lucrător şi organizator”, mai precizează documentul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend