Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Una dintre marile vedete ale muzicii internaționale a fost găsită moartă

Publicat

in

Cântăreaţa María Mendiola, parte a duo-ului spaniol Baccara, cunoscut pentru piesa ”Yes Sir, I Can Boogie”, a murit sâmbătă, la vârsta de 69 de ani, potrivit BBC.

Cristina Sevilla, partenera ei din grup, a anunţat pe Instagram: ”Draga mea Maria, minunată artistă, dar mai ales prietena mea, ne-a părăsit”, potrivit news.ro.

Mendiola a format Baccara cu o altă cântăreaţă, Mayte Mateos, în 1977, pe când amândouă erau dansatoare de framenco în insula Fuerteventura.

Au fost remarcate de un director al unei case de discuri, care le-a mijlocit un contract cu RCA Records in Marea Britanie, şi le-a oferit ”Yes Sir, I Can Boogie” ca prim single.

Piesa disco, asemănătoare ”Don’t Leave Me This Way” a Thelmei Houston, a ajuns în fruntea topurilor în zece ţări europene, inclusiv în Regat. A fost vândută în 16 milioane de copii, mai mult decât reuşise orice grup feminin la acel moment.

Cu versiuni cântate de Sophie Ellis-Bextor, The Fratellis şi Goldfrapp, cântecul a revenit în atenţie toamna trecută, după ce a fost adoptat de naţionala de fotbal a Scoţiei ca imn neoficial pentru Euro 2020.

După ”Yes Sir, I Can Boogie”, albumul ”Baccara” a devenit un succes, iar single-ul ”Sorry I’m a Lady” a devenit un al hit al grupului, la începutul anului 1978.

În acelaşi an, cântăreţele au participat la Eurovision Sing Contest cu piesa ”Parlez-Vous Français?”, reprezentând Luxemburgul. S-au clasat pe locul al şaptelea, după ce Izar Cohen (Israel) a câştigat cu ”A-Ba-Ni-Bi”.

Baccara a mai lansat două albume, dar la jumătatea anilor 1980 Mendiola şi Mateos au ales să nu mai colaboreze, lansând două versiuni ale grupului – Baccara şi New Baccara – care au înregistrat şi susţinut concerte separat.

Versiunea lui Mendiola, cu Marisa Pérez, a avut ceva mai mult succes, cu piese ca ”Touch Me”, ”Fantasy Boy” şi ”Call Me Up”.

Pérez a renunţat după ce a fost diagnosticată cu artrită în 2008 şi a fost înlocuită cu Cristina Sevilla.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

WTA Rouen: Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi – Set câștigat la zero în fața unei jucătoare din Top 50

Publicat

in

De

Gabriela Ruse a reușit o victorie importantă în optimile de finală ale turneului „WTA 250” de la Rouen în fața franțuzoaicei Clara Burel (44 WTA), scor 6-0, 2-6, 6-3.

Gabriela RuseFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Lidera mondială, calificare după două seturi în sferturile de finală ale WTA Stuttgart

Clara Burel, eliminată de Gabriela Ruse în optimile WTA Rouen

După victoria categorică din primul tur în fața japonezei Nao Hibino, Gabriela Ruse a început în forță meciul cu Clara Burel și a câștigat primul set cu 6-0.

În setul al doilea, jocul româncei nu a mai funcționat, iar franțuzoaica a câștigat la pas, profitând de greșelile adversarei.

Decisivul a început perfect pentru Ruse care cu trei breakuri a dus rapid scorul la 5-1 și în ciuda revenirii adversarei și a unei mingi de meci ratate, și-a asigurat victoria după o oră și 55 de minute.

Venită din calificări, Gabriela Ruse va întâlni în sferturile de finală câștigătoarea dintre Anna Karolina Schmiedlova (68 WTA) și Caroline Garcia (23 WTA, a doua favorită).

Pentru accederea în sferturi, românca și-a asigurat un cec în valoare de 5.750 de euro și 58 de puncte în clasamentul mondial.

Open de Rouen 2024 este un turneu din categoria WTA 250 ce se desfășoară în perioada 15-21 aprilie. Se joacă pe zgură și este dotat cu premii totale în valoare de 267.082 $. Campioana en-titre este Viktorija Golubic.

>> WTA Stuttgart: Trei dintre marile favorite, calificate în sferturi

Citeste mai mult

NATIONAL

România va juca la Debrecen, în grupa B, cu Muntenegru, Cehia şi Serbia

Publicat

in

De

Naţionala României va evolua în grupa B, la Debrecem, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi, de la Viena, potrivit news.ro

Componenţa grupelor turneului final al CE2024 este: A – Suedia, Ungaria, Turcia, Macedonia de Nord; B – Muntenegru, România, Cehia, Serbia; C – Franţa, Spania, Portugalia, Polonia; D – Danemarca, Elveţia, Insulele Feroe, Croaţia; E – Norvegia, Austria, Slovacia, Slovenia; F – Olanda, Germania, Ucraina, Islanda.

Echipa României a făcut parte din urna a doua valorică şi a fost prima extrasă din urnă la tragerea la sorţi.

Tricolorele s-au calificat neînvinse la turneul final, iar în grupa 1 preliminară au obţinut rezultatele: 48-18 şi 37-16 cu Bosnia Herţegovina, 32-20 şi 31-24 cu Grecia, 26-24 şi 25-23 cu Croaţia. Tricolorele au încheiat neînvinse, cu 12 puncte în clasament.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Meciurile vor fi găzduite în grupele preliminare de Debrecen, Basel şi Innsbruck, în grupel principale de Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.

Primele două clasate în fiecare grupă preliminară se vor califica în grupele principale.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Va fi primul Campionat European fără Cristina Neagu în lot, golgeter all-time al competiţiei (303 goluri), handbalista luând decizia să-şi încheie cariera la reprezentativă după CM2023.

Deţinătoarea trofeului european este Norvegia.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend