Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO – Un institut finanțat de SUA acuză China că demolează moschei în Xinjiang. Beijingul denunță: ‘Este o calomnie și un zvon’

Avatar

Publicat

in

China a distrus sau avariat în mod sistematic mii de moschei în regiunea sensibilă Xinjiang (nord-Vest), acuză – cu imagini satelitare în spirijin -, într-un raport publicat vineri, un institut australian de cercetare, finanţat de către Departamentul de Stat american, relatează AFP, potrivit News.ro.

Aproximativ 15.000 de moschei au fost distruse sau avariate, în ultimii ani, în această regiune cu populaţie majoritar musulmană, acuză în acest raport detaliat Institutul Australian de Politică Strategică (ASPI) – un cabinet de cercetare înfiinţat de către Guvernul australian.

Cercetătorii precizează că se bazează pe imagini satelitare şi pe importante ”extrapolări”, după ce au analizat 533 de moschei – din cele 24.000 câte se află în mod oficial în Xinjiang, potrivit autorităţilor chineze. Ei precizează că au procedat la calcule după modele statistice.

Majoritatea distrugerilor au avut loc în ultimii trei ani, iar 8.500 de mochei au fost complet distruse, se arată în raport. Altor moschei li s-au dărâmat domurile şi minaretele, potrivit cercetătorilor, care estimează până la 15.000 numărul moscheilor aflate în continuare ”în picioare” în Xinjiang. Studiul a fost finanţat de către Departamentul de Stat american, precizează ASPI.

Washintonul înfruntă Beijingul într-un număr de dosare şi se află în prima linie, în ultimele luni, în denunarea politicii chineze în Xinjiang. Acest imens teritoriu semideşertic – însângerat mult timp de atentate atribuite membrilor etniei musulmane uigure – face obiectul unei acaparări ferme în domeniul securităţii în numele luptei împotriva terorismului. Peste un milion de persoane – în principal musulmani – au fost internate în ”tabere”, acuză organizaţii de apărarea drepturilor omului.

China susţine însă că este vorba despre ”centre de formare profesională”, menite să ajute populaţia să găsească un loc de muncă şi să se îndepărteze de extremismul religios.  Autorităţile chineze afirmă cu regularitate că vor facă religiile ”mai chineze”. Această campanie, pe care o poartă în numele unui control mai mare al cultelor, vizează de asemenea să lupte împotriva mişcărilor islamiste care catalizează sentimentul separatist în Xinjiang.

China: Este doar un zvon și o calomnie

”Acest raport este doar un zvon şi o calomnie”, a reacţionat, într-o conferinţă de presă obişnuită, un purtător de cuvânt al Ministerul chinez de Externe, Wang Wenbin. El denunţă ”lipsa credibilităţii” cabinetului de cercetare şi ”finanţările sale din străinătate”. ”Numărul total al moscheilor pe cap de locuitor în Xinjiang este mai mare decât numărul din ţările musulmane”, a declarat el.

ASPI a publicat joi alt raport, în care acuză China că şi-a consolidat reţeaua de centre de detenţie în regiune.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

BOMBĂ Federația Solidaritatea Sanitară ACUZĂ că autoritățile prezintă cifre FALSE în raportările Covid

Avatar

Publicat

in

De

Federația Solidaritatea Sanitară susține că autoritățile prezintă cifre false în raportările Covid 19 și oferă drept dovadă situația cadrelor medicale decedate. Autoritățile anunță cifre diferite față de monitorizarea sindicaliștilor care se întreabă dacă este o eroare sau o gravă impietate, conform Mediafax.

Citește și: Germania, lecție FABULOASĂ: Volkswagen anunță că NU mai are nevoie de subvenții, după o revenire spectaculoasă

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară din România susțin că nu înțeleg „cum sunt numărați eroii de către autorități” și se întreabă dacă este o „eroare în procesul de numărare sau gravă impietate față de memoria cadrelor medicale răpuse de COVID-19”. Asta după ce au analizat cifrele comunicate de Ministerul Sănătății și Grupul de Comunicare Strategică potrivit cărora „până în data de 27 octombrie un număr de 3847 cadre din rândul personalului medical (medici, asistenţi medicali, ambulanţieri şi infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost înregistrate şi 33 DECESE în rândul aceluiaşi personal medical”.

Monitorizarea făcută de sindicaliști arată că până la data menționată au fost înregistrate 41 de decese:18 asistente / asistenți medicali, 15 medici, patru infirmiere, doi ambulanțieri, un brancardier și o îngrijitoare. De aceea, sindicaliștii solicită explicații de la autorități.

„Nu înțelegem cum ne sunt numărați eroii de către autorități, toate decesele monitorizate de noi putând fi identificate ușor, pe platformă precizându-se inclusiv unitatea în care și-a desfășurat activitatea, vârsta, categoria profesională, data decesului și numărul comorbidităților cunoscute”, scrie în mesajul sindicaliștilor.

Potrivit datelor Federației Solidaritatea Sanitară din România până în data de 27 octombrie s-au înregistrat 45 de decese. Este vorba despre 42 de decese în sectorul de activitate Sănătate: 17 asistenți medicali, 15 medici, trei infirmiere, doi ambulanțieri, un brancardier, o îngrijitoare și trei personal nemedical). De asemenea, sunt trei decese în sectorul de activitate Asistență socială: o asistentă medicală, o infirmieră și o asistentă socială.

Numărul total al personalului infectat cu SARS-CoV-2, incluzând personal medical și nemedical, este de 7.499 din care 6.679 în sectorul de activitate Sănătate și 820 în sectorul de activitate Asistență socială.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul Mediului anunţă finalizarea sistemului care supraveghează în timp real orice tranzacţie cu deşeuri

Avatar

Publicat

in

De

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat miercuri finalizarea sistemului care supraveghează în timp real orice tranzacţie cu deşeuri din ţară (SIADT), astfel că, din 15 ianuarie 2021, toţi operatorii din piaţa de ambalaje vor fi ”sub lupa” acestui sistem, informează News.ro.

”Din 15 ianuarie 2021, toţi operatorii din piaţa de ambalaje vor fi sub lupa SIADT- Sistemul Informatic de Urmărire a Trasabilităţii Deşeurilor din Ambalaje: de la OIREP-uri, la colectori şi până la reciclatori”, a anunţat miercuri secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

SIADT aduce multe noutăţi şi garanţia că totul se desfăşoară transparent şi conform legii. Actorii din piaţă vor fi obligaţi inclusiv la proba existenţei deşeurilor care fac obiectul tranzacţiei: înainte de orice tranzacţie, sistemul obligă la încărcarea în aplicaţie a două fotografii cu încărcătura de deşeuri şi patru fotografii cu mijlocul de transport. Totodată, punctul de încărcare a deşeurilor va fi monitorizat prin GPS.

„Aşa cum piaţa lemnului avea nevoie de monitorizarea a tot ceea ce se întâmplă din pădure până în depozite, aşa şi piaţa deşeurilor avea nevoie de digitalizarea şi urmărirea 24 de ore din 24 a oricărei operaţiuni care implică deşeurile de ambalaje, iar acest lucru va fi posibil datorită SIADT”, a spus oficialul.

Secretarul de stat Mircea Fechet a participat la conferinţa online „Circular Waste – SIATD, primii paşi în asigurarea trasabilităţii deşeurilor de ambalaje”, organizată de Green Report.

În cadrul dezbaterii, participanţii au discutat calendarul implementării sistemului informatic SIATD, dezvoltat de Administraţia Fondului pentru Mediu, destinat raportării şi urmăririi trasabilităţii deşeurilor din ambalaje.

„Practic, odată cu acest sistem, se va face trecerea de la o piaţă care astăzi (în anumite cazuri) se închide doar pe cifre, la una care se va închide pe cantităţi reale de deşeuri. Astfel, va duce la dispariţia situaţiilor în care colectarea sau reciclarea se realizau doar pe hârtie”, a subliniat secretarul de stat.

Un alt avantaj al utilizării acestui sistem este că posibilele tranzacţii ilegale vor putea fi blocate în timp real.

„În momentul în care datele din SIADT ne semnalează că datele între doi sau mai mulţi actori implicaţi în acelaşi contract diferă – putem bloca pe loc această tranzacţie şi putem trimite echipe de control care să verifice suspiciunea care apare în sistem”, a explicat secretarul de stat, precizând că proiectul va duce la creşterea gradului de eficienţă a verificărilor inspectorilor fiscali ai Administraţia Fondului pentru Mediu(AFM), având în vedere că vor fi controale ţintite.

Citește și: Interesele Rusiei în Balcani! ‘Influența nocivă’ a rușilor în regiune. Serghei Lavrov: ‘De unde vine?’

Scopul creării SIADT este acela de creştere a cantităţilor de deşeuri reciclate în mod real în România, precum şi la scoaterea din joc a celor care nu deţin licenţe de operare.

„Piaţa neagră a deşeurilor din ţară trebuie să dispară. Şi mai trebuie ceva: să încetăm să mimăm reciclarea şi să o impulsionăm la maximum, chiar şi în al 12-lea ceas. România are ţinte asumate şi drumul nu poate fi decât unul singur: să trecem de la ţara depozitării la cea a reciclării”, a spus Mircea Fechet.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend