Conecteaza-te cu noi

Anchete

VIDEO ! Un argeşean explică cum l-a denunţat la DNA pe deputatul Cătălin Rădulescu – MOTIVATIA E HALUCINANTA

Publicat

in

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu are un trecut foarte tumultuos, controversat si aplificat de presa. El a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. Inca din faza de urmarire penala, deputatul acuza ca este victima unui scenariu bine pus la punct de unii dintre adversarii sai si ca dosarul sau si condamnarea este una politicia. Nimeni nu l-a luat in seama atunci iar  Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată în aprilie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat că, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, s-a ocupat şi de administrarea şi controlul societăţii comerciale SC Concordia Con Strade, activitate incompatibilă cu funcţia de deputat.

Ei bine, in spatiul public a aparut ieri o inregistrare video realiyata de Gheorghe Smeoreanu in care un argesean spune clar ca el este cel care a facut un denunt fals la DNA impotriva deputatului PSD. Cetăţeanul pe care îl vdeţi şi îl auziţi în acest video se numeşte George Alexhuţan şi locuieşte în Piteşti.El susţine că în urma unui flagrant într-o problemă de corupţie procurorii DNA Piteşti i-au spus că nu cu el au treabă, ci cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu. În repetate rânduri, procurorii i-au promis că îl scapă de închisoare dacă depune un denunţ împotriva deputatului, spune Alexhuţan.

Considerăm că lupta anticorupţie trebuie susţinută în condiţii în care se desfăşoară strict legal, fără abuzuri.

Iata înregistrarea invitând organele în drept să cerceteze în ce măsură faptele relatate sunt şi adevărate.
Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

EXCLUSIV! PENAL – PRIMARUL BOȚÂRCĂ de la Topoloveni trimis în judecată pentru ABUZ ÎN SERVICIU – VEZI RECHIZTORIUL PROCURORILOR

Publicat

in

De

Gheorghiță Boțârcă, cel mai longeviv primar de oraș din România a intrat iar în mari belele. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni au finalizat, zilele acestea, rechizitoriul într-un dosar penal pentru abuz in serviciu în care inculpați sunt primarul Gheorghiță Boțârcă și secretarul primăriei, Doina Maria Ungureanu. Procurorii au dispus trimiterea in judecată a lui Boțârcă și a secretarei Ungureanu, ca inculpați, pentru abuz în serviciu în care părți vătămate sunt Statul Român și două persoane fizice, Nedelcu Constanţa și Cîrciumărescu Mariana. Potrivit Codului Penal, dacă va fi găsit vinovat de magistrați, primarul Boțârcă riscă păna la 7 ani închisoare. Potrivt art 297, alin. 1, din Codul penal, fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

IATA MAI JOS RECHIZITORIUL PROCURORILOR

ACCES RESTRICTIONAT – DISPONIBIL DOAR ABONAȚILOR ZIARULUI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Anchete

Aruncarea în aer a afaceristului Ioan Crișan ne arată realitatea: Este haos în Poliție, în mandatul lui Lucian Bode! La Arad, ca în Capitală!

Publicat

in

De

Dezvăluire Bugetul.ro. Afaceristul Ioan Crișan a fost executat în stil mafiot, plantându-i-se o bombă la mașină. Uciderea lui Crișan ne arată realitatea din Poliția Română.

În mandatul lui Lucian Bode ca șef al Internelor a fost inventată o nouă metodă de a numi șefi în Poliția Română. Practic, după ce le expiră împuternicirile, iar legea nu le mai permite să fie șefi în structura respectivă, ofițerii sunt „DESEMNAȚI” la conducerea respectivelor structuri. Legea e clară în această privință: după două mandate ca împuternicit, polițistul trebuie să ocupe respectiva funcție prin concurs. Ei bine, oamenii care ar trebui să aplice legea găsesc metode prin care să o fenteze.

Vezi și EXCLUSIV Prima voce care cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după crima de la Arad

În Capitală, de exemplu, comisarului-șef Bogdan Berechet i-a expirat cea de-a doua împuternicire ca șef al DGPMB în luna ianuarie. De atunci, el este director general-adjunct al Poliției Capitalei cu atribuții de director general, fiind desemnat la conducerea instituției până se va organiza un concurs sau va fi împuternicit un alt șef. Practic, Bogdan Berechet e desemnat la conducerea Poliției Capitalei pe o perioadă nedeterminată.

La Arad, situația este identică. Comisarul-șef Adrian Șimon, împuternicit șef-adjunct al IPJ Arad, a fost desemnat la conducerea instituției, în martie 2021. La fel ca Berechet, Șimon este desemnat șef al IPJ Arad pe o perioadă nedeterminată.

Vezi și EXCLUSIV Situație halucinantă în mandatul lui Lucian Bode la MAI! După ce șeful Internelor a anulat concursul, Poliția Capitalei stă de 4 luni fără director general!

Ce spune LEGEA

Conform Articolului 27^16, alin. (1) din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului, un polițist poate fi împuternicit, cu acordul acestuia, pe o perioadă de maximum 6 luni. Prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, cu acordul polițistului, pentru maximum 6 luni, perioadă în care sunt obligatorii organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului.

Așadar, un polițist poate fi împuternicit timp de două mandate a câte 6 luni într-o funcție, iar apoi nu poate ocupa funcția respectivă decât prin concurs.

Vezi și EXCLUSIV Nici Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR nu schimbă nimic! Situația care se perpetuează de pe vremea lui Carmen Dan în Poliția Capitalei

Dumitru Coarnă: „Prin împuternicire îl gestionezi politic”

În privința împuternicirilor, Dumitru Coarnă, fost președinte SNPPC, în prezent deputat PSD, acuză că 50-60% din inspectorii-șef din Poliția Română sunt împuterniciți.

Prin aceste împuterniciri, șefii sunt sunt gestionați politic.

E o problemă extrem de delicată. Nu-i doar la Arad problema asta cu împuternicirea. 50-60% din inspectorii-șefi din Poliția Română sunt numiți prin împuternicire. Ceea ce nu este în regulă, pentru că prin această împuternicire îl gestionezi politic. Omul nu are stabilitate pe funcție. Pui pe cine vrei tu. Îl pui pe unul la Călarași, cum e Nițu ăsta, care înjură bătrânel care sunt în situații critice. I-am transmis materiale extrem de bine documentate ministrului Bode și-mi răspunde după 90 de zile, că s-a apucat de verificat, că fapta era petrecută în 2019. Nițu de la Călărași nu are ce să caute în funcția asta, cum nu prea are ce să caute nici în Poliție. Sigur că acest mecanism al împuternicirii a fost creat pentru a gestiona politic”, a declarat, luni, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

„E o situație tare ciudată la Poliția Capitalei”

Coarnă ne-a declarat că la Poliția Capitalei esste o situație tare ciudată, care nu e gestionată corect de Lucian Bode. Dumitru Coarnă a precizat, pentru Bugetul.ro, că Bogdan Berechet are tot ce-i trebuie pentru a fi șeful Poliției Capitalei, însă problema e la Ministerul de Interne, că nu scoate funcția la concurs.

E o situație tare ciudată (n.r. – la Poliția Capitalei), pe care n-o gestionează corect ministrul Bode. În opinia mea, omul ăsta are tot ce-i trebuie pentru a fi șeful Poliției Capitalei. E un polițist care-și respectă profesia, care știe ce are de făcut și a demonstrat că are calitățile necesare.

Problema de fond este că Ministerul de Interne nu scoate funcția la concurs, o ține în expectativă. De ce? Tocmai pentru a fi gestionat politic șeful Poliției Capitalei”, a spus, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre asasinatul cu bombă, de la Arad: Într-un procent de 70-80%, autorul s-ar putea să fi plecat din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend