Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Trump, despre vizitele secrete ale lui Mark Zuckerberg la Casa Albă: “Obișnuia să vină după bunătăți”

Publicat

in

Fostul președinte american Donald Trump a lansat un nou atac la adresa CEO-ului Facebook/Meta Mark Zuckerberg, afirmând că acesta venea adesea la Casa Albă pentru a „primi bunătăți” dar că nu i-a mers prea bine în timpul mandatului său, relatează Business Insider.

Trump a declarat în cadrul unui interviu acordat televiziunii conservatoare Fox News că a făcut „lucruri importante” pentru a diminua influența Big Tech și a menționat din nou vizitele secrete făcute de Mark Zuckerberg la Casa Albă.

„El obișnuia să vină des pe la Casa Albă pentru a încerca să primească bunătăți – nu i-a mers prea bine”, a spus fostul președinte republican.

Acesta a adăugat că dacă ar fi câștigat un nou mandat prezidențial ar fi controlat acțiunile companiilor considerate ca făcând parte din Big Tech.

„Așa că m-am gândit că el (Zuckerberg) era îngrijorat că facem lucruri”, a spus Trump, fără a menționa reglementări sau acțiuni specifice. „Noi făceam lucruri. Dacă am fi avut un al doilea mandat am fi avut acea situație în mare parte sub control”, a mai spus acesta.

„Aveam niște lucruri incredibile pregătite pentru Big Tech”, a subliniat Donald Trump.

Un purtător de cuvânt al Facebook/Meta nu a dat imediat curs solicitării de a oferi comentarii.

„Zuckerberg obișnuia să vină la Casa Albă să mă pune-n fund”

Acesta nu este primul atac al lui Trump la adresa lui Mark Zuckerberg după ce platforma social media a decis să îi suspende contul pentru doi ani.

Într-un alt interviu acordat Fox News în luna septembrie Trump a declarat că „Mark Zuckerberg obișnuia să vină la Casa Albă să mă pupe-n fund”.

În luna iunie fostul președinte american a depus o plângere împotriva Facebook, Twitter și Google după ce acestea l-au interzis pe platformele sale în urma violențelor mortale care au avut loc pe 6 ianuarie la Dealul Capitoliului din Washington.

„Rețelele sociale au dat o putere extraordinară unui grup de giganți ai Big Tech”, a acuzat la momentul respectiv cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

O lună mai târziu Trump a afirmat că a luat deja o decizie privind o nouă candidatură la funcția supremă din SUA în 2024, fără a preciza însă care este aceasta.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

OTP Bank cumpără subsidiara albaneză a grupului grec Alpha Bank pentru un preț de 55 de milioane de euro

Publicat

in

De

OTP Bank a anunţat că a semnat un acord pentru achiziţionarea a 100% din subsidiara albaneză a grupului grec Alpha Bank de la Alpha International Holdings Single Member, potrivit agenţiei de ştiri de stat MTI, conform news.ro

Preţul de achiziţie a fost stabilit la 55 de milioane de euro.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022, sub rezerva obţinerii tuturor aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare.

OTP Bank a achiziţionat Société Générale Albania în 2018.

După fuziunea celor două bănci subsidiare albaneze, cota totală de piaţă în funcţie de active a Grupului OTP va depăşi 11%, ceea ce ar face din aceasta a cincea cea mai mare bancă din ţară. În ceea ce priveşte împrumuturile clienţilor, se aşteaptă ca OTP să devină a doua cea mai mare bancă din Albania, deoarece cota ar putea creşte cu 50%.

Alpha Bank este a opta cea mai mare bancă din Albania, cu o cotă de piaţă totală în funcţie de active de aproape 5%. Este activă atât pe segmentul de retail, cât şi pe cel corporativ, având o reţea de 34 de sucursale care acoperă toate oraşele importante.

CEO-ul adjunct al OTP, László Wolf, a declarat că OTP Bank „a căutat noi oportunităţi de creştere” în Albania de când a intrat pe piaţă în 2018.

Odată cu achiziţionarea Alpha Bank Albania, o altă „instituţie de credit funcţională, bine gestionată şi în continuă creştere” se alătură Grupului OTP, a spus el.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernul din Gibraltar intenționează să reducă decalajul dintre sectorul public și cel privat cu blockchain

Publicat

in

De

Oficialii au început deja să digitalizeze serviciile guvernamentale în rețeaua de contracte inteligente RSK, dar intenționează să intensifice activitatea de integrare la începutul anului 2022.

Guvernul Gibraltarului, un teritoriu britanic aflat la vârful sudic al Peninsulei Iberice, a început un program pilot menit să utilizeze tehnologia blockchain pentru a stoca acreditările oficiale pe sistemele sale, conform cointelegraph.com

Într-un anunț de marți, Guvernul Majestății Sale din Gibraltar a declarat că a încheiat un parteneriat cu schimbul de criptomonede din Mexic Bitso și IOVlabs, un startup care dezvoltă soluții financiare bazate pe blockchain- ul Bitcoin ( BTC ), pentru a integra tehnologia blockchain în sistemul său eGov. Faza inițială a integrării va permite utilizatorilor să stocheze acreditările emise de stat și certificate pe serverele sale, într-un efort ca rezidenții și organizațiile de localizare să aibă un acces mai bun la serviciile publice.

Potrivit lui Albert Isola , ministrul pentru Servicii Digitale și Financiare din Gibraltar, oficialii au început deja să digitalizeze serviciile guvernamentale în rețeaua de contracte inteligente RSK, dar intenționează să intensifice activitatea de integrare la începutul anului 2022. El a adăugat că Bitso va contribui cu 500.000 USD în Bitcoin. — aproximativ 9 BTC la un preț de 55.000 USD — pentru proiect.

„Gibraltar s-a poziționat cu succes ca o jurisdicție avansată pentru afacerile inovatoare care dezvoltă și oferă soluții legate de blockchain”, a spus Isola. „Implementarea tehnologiei blockchain în procesele noastre în parteneriat cu părțile interesate care lucrează aici va îmbunătăți și mai mult modul în care comunitatea noastră interacționează cu guvernul.”

Comisia pentru Servicii Financiare din Gibraltar a dat recent undă verde companiilor cripto care doresc să desfășoare afaceri pe teritoriul britanic, inclusiv filiala locală a Huobi Group, Huobi Gibraltar, care furnizează servicii de tranzacționare spot , și filiala Block.one, Bullish Limited. Multe companii din spațiu par să privească teritoriul ca pe un mediu de reglementare mai favorabil.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend