Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Temerarul din Constanța. Un bărbat a făcut baie în mare pe cod galben de vreme rea

Publicat

in

Un bărbat a făcut baie în Marea Neagră duminică dimineață, în timp ce județul Constanța încă se afla sub avertizare de cod galben și cod portocaliu de viscol și vânt puternic, relatează Ziua de Constanța.

Marea Neagră iarnaFoto: AGERPRES

În vremea ce temperaturile au scăzut sub zero grade în Constanța, un bărbat curajos a intrat în apa Mării Negre de pe plaja Modern.

De asemenea, un practicant al sporturilor extreme a profitat de vântul puternic pentru a face kite-surfing pe litoralul românesc.

Duminică, temperatura apei mării în toată România nu este încă suficient de caldă pentru înot, potrivit portalului SeaTemperature. Cea mai caldă temperatură a mării din România este astăzi de 6,6°C, în Mangalia, iar cea mai rece temperatură a apei este de 5,1°C, la Sulina.

Codul galben de zăpadă și viscol a fost prelungit de meteorologi până luni seară la ora 20.00, valul de ger lovind România unde temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade în unele zone. Valul de frig va dura până pe 10 februarie, iar temperaturile scăzute sunt valabile și pentru județul Constanța.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Schimbare majoră decisă de Apple: Generația iPhone 15 va avea porturi USB-C

Publicat

in

Porturile USB-C şi alte informaţii neoficiale despre seria iPhone 15 par a fi confirmate de prototipurile descoperite şi analizate de o publicaţie americană, transmite News.ro.

Logo AppleFoto: Shutterstock

MacRumors, publicaţie specializată în tot ceea ce înseamnă Apple, a intrat în posesia unor prototipuri ale celor patru modele care vor compune seria de smartphone-uri iPhone 15.

Prototipurile, deşi nu sunt funcţionale, reuşesc să demonstreze abordarea pe care Apple a ales-o în cazul acestei serii în ceea ce priveşte exteriorul telefoanelor pe care le va lansa anul acesta.

Cel mai important lucru pe care aceste prototipuri reuşesc să-l confirme este existenţa portului USB-C. Acesta va fi prezent pe toate cele patru modele ale seriei.

Se pare că vor exista unele diferenţe în ceea ce priveşte implementarea USB-C. Modelele mai scumpe vor beneficia de o conexiune de date mai rapide, însă, important este că toate versiunile se vor încărca folosind răspânditul standard USB-C.

În rest, cu excepţia rotunjirii mai pronunţate a marginilor, deosebirile de design dintre iPhone 15 şi seria de anul trecut sunt foarte mici, ceea ce arată că noua serie va fi update minor.

Ca în fiecare an, Apple îşi va prezenta noile iPhone-uri în luna septembrie. Până atunci, săptămâna viitoare, când are loc WWDC, compania americană este aşteptată să-şi prezinte prima cască de realitate mixtă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

În țara unde trei oameni din zece sunt știrbi, statul a pus stomatologia în cui. Cum a ajuns România să nu se mai caute la dinți

Publicat

in

România este țara în care trei din zece oameni nu mai au dinți naturali în gură, la propriu. Este de trei ori mai mult decât media europeană. Paradoxal, tot în România medicina stomatologică este aproape complet asigurată de mediul privat, statul având o implicare minimală.

Foarte puțini stomatologi intră în contract cu casele de sănătateFoto: Shutterstock

Așa s-a ajuns în situația ca românii să fie europenii cu cele mai multe probleme de sănătate orală. Majoritatea trec pragul unui cabinet stomatologic abia când este prea târziu.

De obicei, când îi doare. Chiar și după ce primesc îngrijire, prea puțini sunt cei care își continuă tratamentele sau recurg la o reabilitare orală completă. Nu pentru că sunt niște pacienți ignoranți.

Pentru cei mai mulți români, serviciile stomatologice pur și simplu costă foarte mult. Iar banii trebuie plătiți pe loc, direct din buzunar, spre deosebire de alte servicii medicale unde statul asigură alternativa.

Citește mai mult pe Panorama.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend