Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO | Talibanii, dotați involuntar de SUA – Armele și echipamentele de miliarde de dolari lăsate în urmă de americani în Afganistan

Publicat

in

Talibanii, care şi-au sărbătorit marţi victoria, după plecarea din Afganistan, în noaptea de luni spre marţi a ultimilor militari americani cu aun avion militar de transport de tip C-17, de pe aeroportul din Kabul, au pus mâna pe un arsenal american impresionant, notează news.ro.

În urma acestei plecări – care deschide un nou capitol plin de incerttudine în ţară -, noile forţe aflate la putere recuperează numeroase echipamente militare americane.

Pentagonul a anunţat că a distrus un anumit număr de avioane şi vehicule blindate înainte să plece, însă a lăsat în urmă un arsenal militar impresionant.

Talibanii au pus mâna pe 360.000 de puşti de asalt de tip M4.

Este vorba despre o captură uraşă, în contextul în care armata franceză, care este pe cale să-şi înlocuiască vechile puşti de tip Famas, a comandat 120.000 de puşti de un model echivalent, reprezentând doar o trime din potul pe care talibanii îl obţin gratuit, iar livrarea urmează să se încheie în 2028 şi factura se ridică la 300 de milioane de euro.

După plecarea americanilor, talibanii au recuperat, de asemenea, 130.000 de pistolete, 65.000 de mitraliere grele, 42.000 de camionete şi 8.000 de camioane.

Această pradă le oferă talibanilor o mobilitate excelentă şi o putere de foc serioasă.

Ei au mai pus mâna pe 160.000 de staţii radio şi 16.000 de binocluri cu vedere pe timpul nopţii.

Acest arsenal le va permite să lupte pe timp de noapte şi este cu mult mai jenant decât cele 2.000 de blindate uşoare, 170 de piese de artilerie şi elicoptere pierdute de către forţele armate americane.

Acest echipament este extrem de simbolic faţă de amploarea înfrângerii suferite şi urmează să aibă un impact redus în plan militar, în contextul în care talibanii vor întâmpina dificultăţi în menţinerea acestui echipament în stare operaţională.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Marcel Ciolacu, reacție virulentă: ‘Frig, foame, sărăcie! Asta a reușit creșterea ta economică bolnăvicioasă, Florine!’

Publicat

in

De

Frig, foame, sărăcie! Asta a reușit creșterea ta economică bolnăvicioasă, Florine! – este mesajul liderului PSD Marcel Ciolacu, după ce premierul interimar a susţinut într-o conferinţă de presă, astăzi, că „bunăstarea românilor se simte deja”

„Premierul demis a dat astăzi un ultim (sper) spectacol al delirului politic!

Afirmă, cu o seninătate care ține de patologie, că “românii vor simți la facturile din această iarnă creșterea economică ”

????Reformele de dreapta ne-au adus înainte de Revoluție! Românii nu aveau atunci ce să cumpere, iar acum au de unde, dar nu și bani!

Și nu, nu mă refer la acei 1% cu venituri peste medie!

????????Explică-le, Florine, cum a crescut economia ca o rachetă spre cer, celor 7 milioane de oameni aflați în risc de săracie și excluziune socială!
????????Explică-le, Florine, cât sunt de fericiți și celor 120.000 români aruncați în deprivare materială severă în doar un an de guvernare!

În loc să enervezi oamenii, stai cu privirea în pământ de rușine și nu te mai lăuda!

DEJA AI SCUFUNDAT BARCA!

????Oamenii vor să știe cum ieșim împreună din catastrofa sanitară!
Oamenii au nevoie de soluții acum! Economia o putem salva, viețile însă nu le putem recupera!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Poliţia italiană a confiscat sute de rozătoare congelate servite ca delicatese de mafia ‘Ndrangheta

Publicat

in

De

Poliţia italiană a arestat trei persoane din Calabria, fief al mafiei ‘Ndrangheta, după descoperirea a sute de pârşi congelaţi, o specie protejată, şi care sunt serviţi ca delicatese de organizaţiile mafiote, relatează sâmbătă ziarul La Repubblica, citat de AFP.

‘Ndrangheta serveşte aceste mici rozătoare în timpul banchetelor în care se face pace între familiile duşmane mafiote, potrivit organizaţiei de protecţie a naturii LIPU.

Poliţia a găsit şi mai multe animale ţinute în cuşti în cadrul unei razii pentru descoperirea de droguri la Delianuova, un oraş situat în sudul Italiei, alături de alţi 200 de pârşi congelaţi şi ambalaţi pentru vânzare şi consum, potrivit La Repubblica.

Braconajul este o practică curentă la Aspromonte din Calabria, unde vânătorii plasează mii de capcane în pădure şi vând apoi pârşii capturaţi ilegal mafioţilor şi restaurantelor, notează LIPU.

‘Ndrangheta este o organizaţie mafiotă din Calabria, care a depăşit-o pe mai cunoscuta Cosa Nostra din Sicilia, devenind cea mai puternică din Italia şi având activităţi în întreaga lume, informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend