Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO – Sudanul, cufundat în SÂNGE în urma puciului: un general din Poliție a fost UCIS în timpul protestelor

Publicat

in

Poliția sudaneză a anunțat că unul dintre generalii săi a fost ucis joi la Khartoum în timpul protestelor, informează Africanews.com. Aceast moment survine la doar câteva zile după deschiderea unui dialog sponsorizat de ONU.

Sudanul a fost cufundat în violență de când generalul Abdel Fattah al-Burhane a condus un puci pe 25 octombrie. Până acum, în urma violențelor, au murit 63 de protestatari.

Forțele de securitate sudaneze au lansat din nou gaze lacrimogene împotriva a mii de protestatari antipuci din Khartoum, joi, reaprinzând violența la câteva zile după dialogul sponsorizat de ONU.

Între diferite tabere, ONU încearcă să-i readucă pe toți actorii sudanezi la masa negocierilor de săptămâni întregi.

Asociația Profesioniştilor sudanezi, care a jucat un rol cheie în protestele anti-Bashir, a respins complet astfel de discuții, în timp ce Forțele pentru Libertate și Schimbare (FLC), principalul bloc politic civil, a cerut garanții că un astfel de dialog nu va avea loc. Ei cred că în acest fel se încearcă „legitimarea” noului „regim”, născut în urma loviturii de stat.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Protest violent la Bruxelles împotriva restricțiilor COVID. Un român se declară îngrozit: ‘S-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu aici’

Publicat

in

De

Omul a spus că cel mai tare l-a speriat reacţia autorităţilor de acolo care au folosit tunuri cu apă asupra protestatarilor.

Întrebat ce l-a speriat cel mai tare, românul a spus:

“Reacţia autorităţilor belgiene, faptul că au fost tunuri cu apă asupra protestatarilor. Manifestaţiile au fost autorizate, dar s-a intervenit cum nu a mai fost până acum de când sunt eu în Bruxelles. Am auzit bubuituri şi tot felul de reacţii violente.

Autorităţile belgiene au creat chiar un cordon în faţa Comisiei Europene. Protestatarii au vrut să meargă către Comisie, deşi se vorbeşte de reducerea certificatului verde. Oamenii sunt consternaţi, şi comunitatea de români, ei sunt nemulţumiţi, mai ales că au văzut acea ştire în care OMS spune că acel certificat verde nu prea îşi mai are rostul”, a spus Raul Ciuteanu, român aflat la Bruxelles, duminică, la Antena 3.

Tot el mai spune că printre protestatari sunt şi români.

“Protestatarii nu au fost numai belgieni, ci şi din alte ţări, inclusiv din România.

Acesta este un semnal că oamenii nu sunt mulţumiţi de actuala şi faptul că s-au dus către instituţiile europene e un alt semnal din partea lor”, a adăugat românul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Alexandru Cicâldău a marcat golul Galatei, din penalti, în înfrângerea de acasă cu liderul Trabzonspor: Galata este aproape de retrogradare

Publicat

in

De

Alexandru Cicâldău, a înscris un gol în meciul de pe teren propriu cu Trabzonspor, pierdut, duminică, scor 1-2, în etapa a XXIII-a a campionatului Turciei.

Cicâldău a transformat un penalti în minutul 31.

Oaspeţii au revenit însă prin golurile marcate de Bakasetas ’84 şi Visca ’90.

Alexandru Cicâldău a jucat până în imnutul 71. Olimpiu Moruţan a intrat pe final, în minutul 88.

Trabzonspor este lider în clasament, cu 54 de puncte, în timp ce Galatasaray este pe 15, cu 27 de puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend