Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

VIDEO SFIDĂTOR ! Trupa lui Pic si Poc, paradesc fără jenă banul public: 5 miliarde pentru un loc de joaca pentru … bătrâni !

Avatar

Publicat

in

Sedinta de Consiliu Local de vineri a fost una halucinanta, atat prin modul de desfasurare cat si prin prisma luarilor de cuvant si a deciziilor luate cu voturile trupei lui Pic si Poc. Una peste alta, s-a stabilit cat se poate de clar ca, spre disperarea locuitorilor, avem cel mai slab Consiliu Local si cel mai slab primar din istoria orasului. Daca sambata am scris despre certurile si amenintarile cu denunturi la DNA pe marginea taxelor de pasunat si a amenajamentului pastoral, astazi va prezentam cum au decis alesii lui PIC si POC sa paradeasca bugetul local, banul public, banii vostri.

Băh, esti prost ? Băh, eşti nebun ? Pic si Poc aruncă cu miliardele pe un loc de joaca cu role pentru… bătrâni 

Astfel, trecut strategic la ultimul punct pe ordinea de zi, rectificarea bugetului local a nascut vii controverse, in special pe dorintele lui Pic si Poc. Mai exact trupa consilierilor PSD au aprobat alocarea a nu mai putin de  5,2 miliarde de lei vechi pentru amenajarea unui loc de joacă în zona stadionului. Inutil sa spunem ca suma “rupta” din bugetul public este cu mult mai mare, nu dublu, nu triplu ci inzecit mai mare decât cele cheltuite în anii precedenti pentru alte locuri de joaca. Inutil sa mai spunem ca locul de joaca dorit de Pic si Poc este asezat al dracului de strategic si dubios, la doar cativa metri de un alt parc de joaca ajuns intr-o stare deplorabila (asa cum se vede din filmarea de mai jos), langa stadionul municipal, acolo unde anul trecut Pic si Poc se filmau de unii singuri udand cu stropitoarea.

Dar, ca tottul sa fie demn de un episod din IUmor sau Cascadorii Rasului, viceprimarul Jubleanu arunca bomba si spune ca din uriasa suma alocata din banul public se va construi o mandrete de ” loc de joacă pentru bătrâni(??!!), cu piste de role, cu tot ce trebuie !” CUM ??? Loc de joaca cu role, pentru batrani ???? Bah, esti prost ? Bah, esti nebun ?

Opoziţia s-a trezit ! Cam tarziu !

Firesc, grupul liberalilor a sarit ca ars auzind explicatiile celor de la PSD cu privire la destinatia banilor si s-a cerut diminuarea acesteia si directionarea banilor catre alte prioritati ale orasului, cum ar fi reteaua de apa . De partea liberalilor, mai exact de partea bunului simt, s-a alaturat si consilierul Serban, acelasi care amenintase mai devreme cu denunturi la DNA sau chiar cerand demisia lui Pic si Poc. Fara prea mari batai de cap, intrucat trupa PSD fusese bine instruita inainte de sedinta despre ce si cum trebuie sa voteze,  alocarea miliardelor a fost aprobata cu voturile PSD. Împotrivă au votat doar consilierii liberali Mădălin Marinescu, Cristian Mitrofan, Doru Georgescu, Jean Chefani cărora li s-a alăturat Ion Şerban.

 

Au ciripit şi fetele din PSD… fals !

Tor scriem de mai bine de un an si jumatate, in acest ziar, că multi dintre alesii PSD vin la sedinte doar ca sa mestece guma sau sa admire privelistea din Sala Mare a primăriei, fara a scoate un cuvant. Nu ca ar fi muti, ci, mai degraba, pentru ca nu au habar ce sa spuna. Cat despre initiative sau rapoarte de activitate…. ioc!  Ei, bine, la sedinta de vineri, lumea a amutit auzind pentru prima data una din blondele PSD vorbind in plen. Incredibil, s-au minunat unii, numai ca a dat cu băţu-n baltă. Nu a propus nimic, ci doar a dojenit si a facut o descoperire epocala: si copiii au nevoie de un loc de joaca !  Pai, ce facusi cucoana de doi ani incoace ? Acum ai aflat ca e nevoie de asa ceva ? Parca seful matale zicea ca dati miliarde pentru joaca pe role a batranilor…. Pana la sedinta urmatoare, daca ii e lehamite sa vada imaginile de mai jos, ii recomandam consilerei Loredana Stancu, sa mearga prin oras sa vada ca sunt locuri de joaca, dar sunt paraginite, rupte si pline de pericole pentru micuti.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

DSV ARGEȘ A DECIS: Vezi în ce piețe din județ se vor vinde mieii de Paște

Avatar

Publicat

in

De

In urma consultarilor cu primarii si administratorii pietelor agroalimentare din judetul Arges, si analizand conditiile sanitare veterinare din spatiile propuse in vederea comercializarii carcaselor de miel precum si a produselor specific Sarbatorilor Pascale, DSVSA Arges avizeaza favorabil urmatoarele locatii:

  1. Municipiul Pitesti: Piata Ceair, Piata Gavana, Piata Smardan
  2. Municipiul Mioveni: Piata Dacia
  3. Municipiul Campulung : Piata Centrala
  4. Municipiul Curtea de Arges: Piata Centrala, Piata 1 Mai ( in functie de numarul de solicitanti )
  5. Comuna Domnesti: Piata Domnesti ( in functie de numarul de solicitanti )
  6. Punct de sacrificare la nivelul exploatatiei din localitatea Mirosi
  7. Abator de capacitate mica integrat in exploatatie din localitatea Albestii de Arges

Mentionam faptul ca DSVSA Arges a dorit extinderea posibilitatilor de comercializare a carnii de miel in contextul epidemiologic actual, evitand astfel aglomerarile de cumparatori in perioada Sarbatorilor Pascale.

DSVSA Arges va asigura supravegherea sanitara veterinara a unitatilor de alimentatie publica, productie si comercializare prin medicii veterinari oficiali pe intreaga perioada premergatoare  Sarbatorilor Pascale , inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DSP Argeș, prima reacție după dezvăluirile PROFIT în cazul calculului ratei de infectare – Ce spune Sorina Honțaru

Avatar

Publicat

in

De

După dezvăluirile făcute la Profi 24 TV si în ziarul PROFIT în care demonstram cu cifre oficiale că DSP Argeș furnizează zilnic date eronate folosind la clacului ratelor de infecatre date neconforme cu realitatea actuală, Prefectura și conducerea DSP Argeș s-au autosesizat și au venit cu lămuriri. Astfel, Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș, ne-a contactat la redacția PROFI 24 TV pentru a clarifica situația. ” Nu contestăm faptul că în analiza d-voastră la TV și în ziar ați folosit date oficiale însă nu suntem de acord cu concluzia potrivit căreia DSP Argeș oferă date eronate sau dezinformează. Este cert că în calculul ratei de infectare numărul populației contează foarte mult. Noi nu am folosit alte date privind numarul populatiei decât cele furnizate zilnic, pe canalele noastre oficiale, de la Evidența Populației. Așadar, DSP Argeș lucreaza cu date și cifre furnizate de institutiile abilitate ale statului iar acestea sunt folosite si în calculul zilnic al ratelor de infectare pentru localitățile din Argeș. Deci, lucrând cu datele furnizate, primite pe cale oficială, nu se pune problema ca DSP Argeș sa dezinformeze sau să inducă populația în eroare. Cu siguranță, dumneavoastră aveți acces la mult mai multe date și surse dar noi suntem obligați să folosim doar datele transmise pe canalele oficiale”, ne-a transmis Sorina Honțaru, directoarea DSP Argeș.

Firesc că nu contestăm opinia DSP Argeș și înțelegem că, fiind instituție de stat, este nevoită să lucreze pe datele transmise de alte instituții ale statului. Ultimul recensamant însă, cel din 2011, relevă date care nu coincid deloc cu cele folosite acum, în pandemie. Ba, mai mult, evolutia demografică a județului și a României este pe o pantă descendentă abruptă, in sensul că de la recensamantul din 1992 populația a scazut constant iar acest lucru se va vedea, cel mai probabil, si la recensamantul care va avea loc anul viitor, in 2022. Noi nu spunem decat ca ne-am bucura ca populația Argeșului să fi revenit în doar un an la numarul stabilit acum 30 ani. Dar e greu de crezut că, în anul pandemiei, populația Argeșului să creasca brusc cu circa 60.000 lucuitori.

VEZI AICI ARTICOLUL DESPRE CALCULUL GRESIT AL RATEI DE INFECTARE SI CE DATE SE FOLOSESC ACUM

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend